מדוע קריסטל נותנים רק שנה אחריות

איילין1

New member
מדוע קריסטל נותנים רק שנה אחריות

על מכונות הכביסה שלהם? הם נהגו לתת 5 שנות אחריות וכיום נותנים רק שנה אחריות , לעומת יצרנים אחרים שנותנים שנתיים (למשל בוש וקונסטרוקטה) ואף שלוש שנות אחריות (למשל AEG). יצרנים שבטוחים בטיב של מכונות הכביסה שלהם לא פוחדים לתת אחריות לכמה שנים , יצרן שמפחד לתת אחריות ליותר משנה כניראה יודע מה הטיב של המוצר שלו ובצדק חושש לתת אחריות של יותר משנה. מה שבטוח שאני לא אקנה בשום פנים ואופן מכונת כביסה קריסטל.

לגבי קריסטל, גם אני לא הייתי קונה

לא בגלל האחריות אלא בגלל שאכלתי קש עם מכונה כזאת הרבה שנים. לגבי שנות אחריות אני לא מסכימה איתך, כי כשיצרן נותן 5 שנים זה עולה לו כסף ומתומחר במחיר שהצרכן משלם. שום דבר לא ניתן בחינם.

איילין1

New member
הרבה תקלות זו עוד סיבה

להקטנת אחריות מ5 שנים לשנה. לאחריות יש עלות כמו לכל מוצר אחר , זה בדיוק כמו שמחשבים פרמיה לביטוח , ככל שההסתברות לתקלות גבוהה יותר גם עלות האחריות (כמו פרמיות בביטוח) גבוהה יותר. לכן במצב כזה מורידים אחריות מ5 שנים לשנה , אחרת יצטרכו לכלול במחיר המכונה את העלות הגבוהה של התקלות (כמו שביטוח חיים יעלה יותר לאדם בגיל מבוגר יותר שיש לו יותר סיכויים למות - הכל לפי מחקרים סטטיסטיים). אם הם היו מורידים אחריות לשנתיים-שלוש ומתיישרים עם שאר החברות זה היה נראה סביר , אבל כשמורידים אחריות מחמש לשנה , זה ממש מריח רע. ואם בנוסף שומעים הרבה תלונות מאנשים שקנו את התוצרת הזאת , אני הייתי בודקת עוד מוצרים וקונה מוצר יותר אמין.

למעלה