אז מי מחזיק בכסף?!מדוע הון מניות נחשב כחלק מהון עצמי?
אם למשל מניתי חברה הייתה 1 דולר ולאחר שנה הגיעה ל10 דולר, המוכר הווריח את ה9 דולר הפרש. מדוע זה נחשב כהון העצמי של החברה, הרי היא לא באמת מחזיקה בהון זה. תודה מראש!
הון מניותמדוע הון מניות נחשב כחלק מהון עצמי?
אם למשל מניתי חברה הייתה 1 דולר ולאחר שנה הגיעה ל10 דולר, המוכר הווריח את ה9 דולר הפרש. מדוע זה נחשב כהון העצמי של החברה, הרי היא לא באמת מחזיקה בהון זה. תודה מראש!
חחחחחהון מניות
בהנפקה המשקיעים שלמו כסף לחברה כדי לקבל את המניות נכון? החברה מחזיקה בכסף. אלא מי מחזיק בכסף? אתה? בוא נקח מקרה דימיוני שהמנכ"ל מוכר את כל הנכסים של החברה, וקונה בכסף יהלומים. בצאתו מהחנות הוא מועד, היהלומים נשטפים לביוב ונעלמים. מה שווה המנייה שלך בלי נכסים בחברה שיגבו אותה? כלום.
לא עניתי לך יא גנובחחחחח
זאת הייתה שאלה צינית...
נכסים = התחיבויות + הון עצמילא עניתי לך יא גנוב![]()
ומה קורה אם המנכ"ל מתעשתהון מניות
בהנפקה המשקיעים שלמו כסף לחברה כדי לקבל את המניות נכון? החברה מחזיקה בכסף. אלא מי מחזיק בכסף? אתה? בוא נקח מקרה דימיוני שהמנכ"ל מוכר את כל הנכסים של החברה, וקונה בכסף יהלומים. בצאתו מהחנות הוא מועד, היהלומים נשטפים לביוב ונעלמים. מה שווה המנייה שלך בלי נכסים בחברה שיגבו אותה? כלום.
למרות שאירוע כזה ישמח אותי מאודומה קורה אם המנכ"ל מתעשת
ומוציא הודעה שאומנם הוא איבד את כל היהלומים, אבל בעקבות הנפילה הוא קיבל ההארה והוא עכשיו בשלבי פיתוח מתקדמים של ייצור יהלומים מאורז. אז לא רק שכמה חברות בתאילנד יפרחו אלא שיש לי הרגשה שהמניות שלא שוות כלום פתאום יהיו יעלו הרבה מאוד (אבל עדין יהיו שוות לאוויר).
ובאותה נשימהלמרות שאירוע כזה ישמח אותי מאוד
שכן יגדיל את שיתוף פעולה היפה בין ישראל לתאילנד (שדרך אגב קיים כיום בצורה לא מבוטלת) בתחום של אבנים יקרות, אני מאמין שלפחות אתה לא תקנה את המניות..
כןובאותה נשימה
אתה בתאילנד?
טעות!מדוע הון מניות נחשב כחלק מהון עצמי?
אז אם כךטעות!
הון החברה אינה מושפע משער המניה בבורסה. ההון המניות והפרמיה נכנס פעם אחת לחברה ולא משתנה. הסחירות במניות משפיעה רק על מי שקנה את המניות ואינה משפיעה על החברה. שבת שלום לך.
בטח שהמוכר הרוויחמדוע הון מניות נחשב כחלק מהון עצמי?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.