מדוע במצלמה דיגיטלית 2

danidin

New member
מדוע במצלמה דיגיטלית 2

מדוע במצלמה דיגיטלית לוקח כמה שניות עד שהצילום מתבצע מה עושים כנגד זה

emega

New member
מצלמה דיגטלית איטית יותר

ממצלמה רגילה. אם במצלמה רגילה נפתח תריס והסרט נחשף לאור, במצלמה דיגיטלית האור חושף פיסת תאים פוטואלקטריים שרגישים לו. משם התמונה צריכה להישמר על מדיה כלשהי, או דיסק או flash memory בצורות שונות. לכן לוקח למחשב הנמצא במצלמה זמן לעבד את התמונה מרגע שצולמה ועד שהיא נשמרת, ומכאן האיטיות.

mooma

New member
ומה לגבי הצלם

הוא צריך לחכות את זמן הפעולה מרגע הלחיצה כדי שהתמונה תצא ברורה????

danidin

New member
אז מה עושים אייך אפשר לצלם דמויות

אז מה עושים? אייך אפשר לצלם דמויות בתנועה

emega

New member
אני לא מכיר את כל סוגי המצלמות

שכן יוצאים לשוק כל הזמן דגמים חדשים. אך יש מצב של צילום תנועה, וגם מצב שנקרא מולטי. זה מאפשר צילום בתנועה בכך שהמצלמה מצלמת רצף של כ3 עד 5 פריימים ואחר כך שומרת אותם. יש להקפיד גם לצלם במצב של תנועה (מהירות תריס גבוהה). ואם אין אפשרות של צילום רצף שכזה פשוט צריך לעקוב אחר הנושא הנע ולדמיין מתי יגיע למקום מסויים ואז ללחוץ כמה שניות קודם לכן. מסובך. צריך להתאמן. אבל בשביל זה יש מצלמה דיגטלית שניתן לראות את התוצאה מיד וזה עוד טרי ואתה זוכר מה עשית.

uli

New member
באיזה רזולוציה לצלם?

אני מצלם במצלמה שלי ברזולוציה של 640X480 . האם אפשר להדפיס תמונות באיכות טובה ברזולוציה הזו? אם לא, אז מהי הרזולוציה האופטימלית?

../images/Emo45.gifקיבלת את אות הידוען של הפורום

כל הכבוד על הבקיאות - צריך מישהו כמוך פה - בשביל להרביץ קצת תורה בנו - אני התרשמתי, ואני בטוח שגם האחרים - למה לא תפנה בקשה להפוך למנהל הפורום הזה?

emega

New member
תודה על המחמאה אשמח

תציע זאת להנהלת הפורומים ואשמח לשקול את הפניה. כרגע אין לי מושג על מה מדובר.

במצלמה דיגיטלית יש שני סוגים

של זיכרון. הכרטיס שעליו נשמרות התמונות. זיכרון "מטמון" שבו נשמרות התמונות עד שהן נכתבות על כרטיס הזכרון. כאשר זכרון "המטמון" גדול ניתן לצלם מספר תמונות ברצץ ללא ההשהיה שדיברת עליה. אם זיכרון "המטמון" קטן או שאין בכלל אז יש את הבעיה של זמן ההשהיה. במקרה כזה כל מה שנותר לעשות זה להחליף מצלמה.

למעלה