מדבר שקר תרחק

מדבר שקר תרחק

נמחקו כאן הבוקר שני שרשורים בנושא של הצהרות שקר בהקשר לתהליכי הגירה.

באחד נשאלנו האם מותר לשקר את דליה מוויניפג, והשואלת באמת התלבטה אחרי שלדבריה ב CN המליצו לה במפורש לשקר.

בשני שוב קשור ל CN והצעותיהם השואלת חיפשה אדם שיתקשר אתה במה שקרוי בקנדית זוגיות לצרכי נוחות, או בלשון אחרת זוגיות פיקטיבית לצורך הגירה לקנדה האטלנטית.

על פי תקנון תפוז נאלצתי למחוק את השרשורים, ועל פי העקרון של מקסום היכולת של ישראלים להגיר לקנדה, אני ממליץ לא להפוך את ישראל למדינה שנחשבת בידי שלטונות ההגירה ליצרנית של הונאות הגירה. אנחנו רוצים להגר ביושר, וכדי להגדיל את כמות הישראלים שמגיעים לכאן, עלינו לעודד את הגישה של הגירה ביושר.

אל תחפשו קיצורי דרך. יש למטה 4 דרכים שונות אפשריות:

למדו מקצועות שיופיעו בוודאות גבוה ברשימות ה FSW
חסכו ללימודים ובואו ביושר ללמוד מקצוע שישפר את הרזומה שלכם גם אם תחזרו לישראל, ובתום הלימודים תוכלו להחליט אם לחזור או לא.
אגרו כסף שיאפשר לכם לקנות שותפות בעסק בתחום הישיר של התמחותכם, אם ההתמחות היא על תיכונית העסק יוכל לבקש ולקבל LMO עבורכם במרבית המקרים.
הגרו באמצעות פרובינציה שבה אתם עונים לקריטריונים.

זכרו: אם אתם מובטלים ועניים בישראל, וחסרי מקצוע והתמחות, קנדה לא תשנה את המצב הבסיסי עבורכם.

אם יש לכם יתרון יחסי אמיתי בתחום כלשהוא שקיים בקנדה, וכושר השתכרות בישראל, סביר להניח שאחרי שנתיים ראשונות קשות לאחר ההגירה, תוכלו אחר כך להיות מאושרים, ומבוססים בקנדה.

מיקי218

New member
לא פייר

אינני רואה שום קשר בין הגירה בהונאה לבין שאלתי! בשום שלב גם לא ציינתי כי יש לשקר את דליה.
המטרה בפרסום השאלה שלי בכלל הייתה למצוא אנשים שהיו או נמצאים בסיטואציה דומה לשלי וללמוד כיצד פעלו לפתרונה. עובדה שנמצאו כאלה!

זה פייר לגמרי. חיים ומוות ביד הלשון

ולבחירת ניסוח המילים גם בפוסט אנונימי באינטרנט יש חשיבות גדולה.

אם היית מנסחת את שאלתך ככה:

שלום, אני מעוניינת להגר לקנדה ופניתי למסלול ההגירה של הקהילה בוויניפג. בשאלון שקיבלתי מדליה ישנה שאלה ישירה לגבי הימצאותם של קרובי משפחה בקנדה.

יש לי קרובי משפחה בטורונטו/קלגרי/ BC (מחק את המיותר....) וברור שבכוונתי לכתוב את האמת. ברור לי גם שהקהילה עלולה לחשוד כי בכוונתי לגור ליד קרובי המשפחה ולכן עצם העובדה שיש לי קרובי משפחה בעיר אחרת עלולה להכשיל את התהליך. בכוונתי באמת להישאר בוויניפג ולהיקלט שם. האם יש דרך לשכנע את דליה בכך? ניסוח כזה היה נשאר בלי להימחק ומניב לך תובנות מצוינות לגבי מה אפשר לעשות.

קחי בחשבון שמבחינת "תפוז" האופציה של לשאול האם לרשום לא אמת בטפסים אינה קיימת. מבחינת הפורום הזה, שקר הוא עבירה על התקנון, ושקר לדליה, או עידוד לשקר, תסגור את הדלתות בפני ההמונים שרוצים להגר, ועל הפורום להגן על סיכויי ההגירה של הציבור הרחב, הדרך היחידה לכך הוא שמירה דווקנית על תום הלב של המהגרים.

הפתרון הוא לומר את האמת

כשאפשר לקבל את התוצאות ע"י אמירת אמת.

בשאר המקרים צריך לשקול היטב את הסיכונים, ולפעמים דווקא שקר ישיג את התוצאה.

בוא לא ניתמם. כולנו משקרים חמש פעמים בשעה (כמובן אלא אם כן אתה הדודה המתוקה, היא לא משקרת לעולם).

למעלה