מגלן-דובדבן?

maxsimus69

New member
מגלן-דובדבן?

מישהו יכול להגיד לי מה זה היחדידות האלה ומה הם עושים...

Nicki

New member
מגלן ודובדבן

הן שתי סיירות מובחרות. מה בדיוק עושים אני לא יודעת, אני כן יודעת שיש שם אנשים מאד איכותיים.

maxsimus69

New member
עוד דבר..../images/Emo53.gif

יש לי חבר במדור סיירות שאמר לי...(אני אחרי גיבוש צנחנים\דודבן) שישלחו לי זימון לדובדבן...ואני שמח אבל האנשים בגיבוש דיברו על מגלן שזה יותר מובחר מדובדבן אבל אף אחד לא יכול לספר כלום...

Nicki

New member
שוב,

השירות הצבאי שלי לא קרוב אפילו קצת ללוחמים, אבל יש לי חבר טוב שנפל ממגלן. אני יכולה לגלות לך בסוד שזה אומר שיש לך נתונים מאד טובים, מה שאומר שאתה (לפחות על הנייר), מתאים לקצונה. בהצלחה! ואגב, אני לא מאמינה ב"שווה יותרף שווה פחות". כל (כל!) תפקיד בצבא הוא משמעותי. האדם עושה את התפקיד ולא להיפך.

Abu

New member
שתיהן לא סיירות

מגלן זו יחידת נ"ט מאוד מובחרת של הצבא.. דובדבן זו יחידת מעצרים\הסתערבות, אחת מהמבצעיות ביותר כיום בצבא. במגלן יש אנשים איכותיים מאוד, בדובדבן פחות.

maxsimus69

New member
רגע...

אמרת מסתערבים?... זה לא אנשים שאורים להיות דומים לערבים או שחומים לפחות?

SSOTL

New member
אנ'לא'דע אם זה נכון...

כלומר יכול להיות שאתה צודק ומגלן זאת יחידת נ"ט, אבל בנ'דוד שלי היה שם עד לא מזמן והוא עשה מעצרים במסגרת הסיירת שלו. זה כמו שלמשל 669 היעוד שלהם זה חילוץ פצועים מהחזית לעורף, אבל עכשיו הם בעיקר מחפשים מנהרות ומחלצים מטיילים.

מה? מה זה השטויות האלה?!

מזה השטויות האלה שבדובדבן יש אנשים פחות טובים? אתה מטומטם?? מה הקשר בכלל?! הקיצר... עד כמה שאני יודע... שמעתי מאנשים פה ושם... דובדבן זו יחידה ללוחמה בטרור (שנחשבת כיום אולי כיחידה מספר אחת ללוחמה בטרור). בשביל להגיע אליה צריך להצטיין בגיבוש צנחנים ולעמוד בקריטריונים של הבוחנים של דובדבן שמסתובבים בגיבוש (אלוהים יודע מה הקריטריונים האלה), להתקבל לצנחנים בתור "מאותר דובדבן", להתגייס לצנחנים, ואז לעשות גיבוש לדובדבן, שהמצטיינים והמתאימים ביותר מגיעים ליחידה. עוברים מסלול מאוד קשה שכולל בין השאר קורס צניחה, קורס לוט"ר (לוחמה בטרור) - אולי היחידה שעוברת את קורס הלוט"ר הכי ארוך וקשה בצה"ל, והמון קורסים שכוללים למידת השפה הערבית, התרבות, הסתערבות, וכדומה. המצטיינים בקורסים שכוללים הסתערבות יכולים להיות חלק מיחידה מסויימת בתוך דובדבן שהם בעצם עושים (מלבד הפעולות הנוספות של דובדבן) פעולות מסוערבות (כניסה לשטחים פלשתינאים כערבים וביצוע פעולות מיוחדות בלב שטחי האויב לדוגמא). דובדבן נחשבת היום אולי ליחידה העסוקה ביותר בשטחים (בנוסף לימ"ס). זה ממש בקצרה... פה ושם.... בקשר למגלן...? אין לי מושג...

כנס כנס..

כבר אמרו לך בגדול מה זה כל יחידה. שתיהן מובחרות מאוד עם פעילות מעניינת מאוד, כל אחת בהתמחות שלה. אבל, אף אחת מהן לא על תקן סיירת. לא כל יחידה מובחרת שקיימת עונה להגדרה של סיירת ותמיד מתבלבלים. כדי להגיע לשתי היחידות הללו אתה צריך להתגייס לצחנחנים ולעבור גיבוש יח"טיות. או אם אתה מגיע דרך נפילה ממסלול איכותי(טיס, מטכ"ל וכו') יש מצב שתקבל רק ראיון. פעם מגלן היו מכניסים המון עם ראיונות בלבד אבל עכשיו זה פחות קורה אבל עדיין. אה..אם אתה מתקבל לאחת מהן זה בכלל לא אומר שאתה מתאים לקצונה. זה לא קשור בכלל.

arpanet

New member
אבו, מה זה החרטא הזה

שבדובדבן יש אנשים פחות איכותיים? מאיפה הגעת למסקנה הזאת?

למעלה