הלו לילה טוב, מבין אותך לחלוטין...
גם אני הייתי שם פעם, ועם מישהי שבעיני נחשבת לא פחות ממדהימה.
אבל אכן, לפחות בסיטואציה בה אני הייתי - זה באמת להצטרף למשהו קיים.
והשאלה היא מה אתה מחפש לעצמך?
אישית, אני חיפשתי גם קצת שיהיה מקום לפתח את הזוגיות שלנו לפני שאני הופך למשפחה. ובסיטואציה הזו זו הייתה קצת בעיה. כי ממש אי-אפשר לצאת ולבלות בצורה גמישה, שלא לדבר על לנסוע לסופ"ש או חופשה, וכן - הספונטניות - לא קיימת.
ואני לא יכולתי לראות את עצמי מתחייב הלאה בלי כל הנ"ל, שכן ככה בעצם מכירים יותר לעומק, כן? איך אני יכול להתחייב למישהי שלא ביליתי איתה מספיק זמן, ולא חווינו כל מיני סיטואציות יחד?
לא אומר שזה בלתי אפשרי, אומר שזה מאוד תלוי בעד כמה הצד השני ייצב לעצמו את המערכת ויש לו מקום גם למשהו נוסף, שהוא בהתחלה - חיצוני למשפחה הקיימת. ואדייק ואומר - שיש לה הרבה מקום. בעיה, לי זה היה מאוד מצער שהגענו למסקנה שעד כמה שרצינו... בפועל - תמיד הזוגיות שלנו הייתה במקום השני. לא קל.
ומבין מה שאתה אומר על כך שאתה מעדיף גרושה על רווקה... הראש שלהן הוא שונה לגמרי!! והרבה יותר בוגר ומתאים לי לפחות. לגבי הגרושה ללא ילדים - מבין אותך גם, בעקבות מה שכתבתי למעלה. אם כי, אם תהיה מישהי שתדע (ושהמציאות גם תאפשר לה) גם לפנות מספיק מקום - ילדים הם לא משהו שלילי - חלילה!! בטח ובטח כשאין צפייה ממך להפוך להיות האבא שלהם, אלא להיות מבוגר-אחראי שאכפת לו מהם המון, ושילמד גם לאהוב אותם המון.
וזה גם תלוי במי שאתה, בהאם אתה רוצה ילדים, בהאם היא רוצה עוד ילדים וכו'. בקיצור, לרוב במקרים הנ"ל אתה לא מתחיל זוגיות חדשה, אתה די מצטרף למשפחה קיימת.
רווקות - תפנימו! צאו מהסרט שלכן או שהמציאות תוציא אתכן ממנו! חחח! אם כי זה לא בהכרח מצחיק. אבל באמת, נשים (ואולי גברים - לא יודע) שהן בפרק ב' בחיים שלהן, הן לרוב הרבה הרבה יותר חכמות ובוגרות מיכן - כאילו אין מה להשוות בכלל. הבדל בין ילדות לנשים.
*** - ולצאת ידי חובה, אני פה מכליל אבל זו הכללה מהנסיון האישי שלי. וכן אומר כי אני בטוח שלא מעט גברים גם משנים תפיסת עולם בפרק ב' והופכים הרבה יותר מוכנים לזוגיות טובה. אולי אסכם ואומר כי נישואין יכולים יכולים גם ללמד המון... את כל אחד מהצדדים - גברים ונשים כאחד, תלוי אם הם לומדים מהטעיות של עצמם או בטוחים שהם היו 10! ובעיקר הצד השני היה "אשם". מצער לראות כי רבים/ות לא לומדים/ות עד שהם לא חוטפים/ות... חזק!!
יאללה, חפרתי. לילה טוב. בהצלחה!!