מבקש עזרה בקניית מחשב.

מבקש עזרה בקניית מחשב.

שלום. אני מבין שבטח כבר נמאס לכם לענות על בקשות כאלו פעמיים ביום, אבל גם אני התחלתי להתייאש מהעסק. קיבלתי מפרט, הצרכים שלי הם למשחקים (מתחיל), סרטים, מוזיקה ועבודה יום יומית באינטרנט. התקציב עומד על בערך 2,700 ש"ח לא כולל ציוד היקפי. התשלום יתבצע במזומן. המפרט שקיבלתי הוא: מארז: מחשב ומארז עם פח עבה כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות אחריות לספק הכח ל-3 שנים שדרוג למארז HEC COMPUCASE CI-6A21 הכולל ספק (500W (HEC רק 270 ש"ח מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550 תוספת למעבד E6750 רק 90 ש"ח לוח אם: INTEL CHIPSET P35 אינטל מקורי P35 Dragontail Peak או לוח GIGABYTE P35-DS3L ניתן לשדרג ללוח MSI P35 או ASUS רק ב 90 ש"ח דיסק קשיח: 250GB SATA 1&2 7200 RPM 16MB (WD,SEAGATE) זיכרון פנימי: 2048MB DDR II 800Mhz שדרוג לזכרון KINGSOTN רק 35 ש"ח שדרוג לזכרון OCZ PLT CL4 בעל צלע קירור XTC לקירור מרבי רק 70 ש"ח אחריות לכל החיים. כונן אופטי צורב LG\SAMSUNG X20 SATA DVD או צורב PIONEER SATA X18 DVD שדרוג לצורב LG DVD X20 LIGHT SCRIBE רק 35 ש"ח כרטיס מסך: Nvidia GeForce 8400GS 256MB (תומך DX10) או X2400 PRO 256MB שדרוג לכ.מסך Nvidia GeForce 8500GT 1024MB (זכרון מלא מהכרטיס !!) רק 270 ש"ח כרטיס קול+כרטיס רשת המחשב כולל גם: מקלדת מולטימדיה + עכבר אופטי + רמקולים CREATIVE SBS A סה"כ 2,340 ש"ח ובנוסף: 1. האם אתם ממליצים לרכוש מחשב מאייבורי? מבחינת מחירים ושירות. 2. האם אתם ממליצים להשקיע יותר ולרכוש מעבד עם ליבה מרובעת(Q6600)? 3.מה ההבדלים בין המחשב הנדון לבין מחשב ברמה דומה של חברת AMD? 4. האם אתם ממליצים על כרטיס מסך של ATI או לשדרג לסדרה אחרת של Nvidia? בתודה מראש, אלעד

אין לי תשובה,

אבל אני רוצה לקנות מחשב כזה, יצא לי עם כרטיס מסך 8600GT יותר יקר בהרבה, מאיזה חנות זה? אני לא מאמין שההפרש בין ה8500 יהיה כזה הבדל ל8600 במחיר... בקיצור מאיזה חנות זה?

GuGuSH

New member
הגיוני מאוד.

8600 הרבה יותר חזק מ-8500 ובטח שמ-8400 שהוא כרטיס חלש מאוד. לא מומלץ.

המחיר הגיוני?

יש מצב שאתה מעתיק את המפרט הזה לכאן מSKYPC? כדי להשוות?

DDN

New member
לגבי המחשב שלך

בהתחלה נראה נחמד מאוד, עד שהגעתי לכרטיס מסך ה8400 וה8500 הם לא כרטיסי למשחקים. הם בסיסיים ביותר, מהסדרות שתומכות בDX10. את הX2400 אני לא מכיר, למרות שאני יודע שחבר טוב שלי שהוא גיימר מקצועי מעדיף את ATI, ולכן גם אני קניתי ATI במחשב החדש שלי (את הX3870HD) 1. לגבי אייבורי? אנשים לא אוהבים לתת פה המלצות, והדעות עליהם הן לכאן לכאן. אני הייתי מרוצה, 3 אנשים אחרים לא. אני נמנע מלהגיב על סעיף 1. 2. אני קניתי ליבה מרובעת, למרות שהיום זה מיותר. אולי בעתיד יהיה לזה שימוש. 3. איזה הבדלים? מחיר? מה? המחשב הקודם היה AMD, והיה נהדר. כעקרון, אם אתה לא הולך על ליבה מרובעת, AMD ינצחו את אינטל בסולם העלות/תועלת. 4. כמו שכתבתי קודם, אני הולך עם ATI.

תודה../images/Emo13.gif

עוד מס' שאלות: 1.התייעצתי עם חבר והוא המליץ לי דווקא לרדת בחוזק המעבד ובמקום זה להשקיע את הכסף הנותר בכניית כרטיס מסך טוב יותר. מה דעתכם? אני מפחד שהמחשב לא יהיה מספיק חזק בשביל להפעיל מס' יישומים יחד. 2.לפי מה שהבנתי מארז וקירור הם שני דברים חשובים בשביל עבודה שקטה ושמירה על הציוד. תוכל לתת לי הסברים והמלצות? תודה מראש אלעד

אממ..

לרדת בחוזק המעבד זאת אפשרות נכונה! אבל לא בשבילך... כי זה נכון שמשחקים היום עובדים בעיקר על גרפיקה ורק צריך כרטיס מסך חזק גם אם יש לך מעבד זול כדי שהמשחק ירוץ טוב, אבל אם תצמצם במעבד לא תגיע להרבה תוצאות... כי אם התקציב שלך זה 2700 והמחשב הזה 2340 אז אם תוכל לבקש במקום הכרטיס מסך שלך את ה8600 שעולה בסביבות ה600 אז עדיין תהיה במסגרת התקציב, והדגם הבא שזה ה8800 הוא עולה בסביבות ה1500 אז כמה שלא תקצץ זה לא יהיה בתקציב, כמו שאמרו פה הכרטיס מסך שהציעו הוא בסיסי, במסגרת התקציב שלך תקח את ה8600... ובקשר לקירור והספק, המומחים פה יחשבו לך כמה W בספק אתה צריך (גג 450) וכמה קירור, שוב,למחשב שהציעו לי פה שהוא ממש דומה לא אמרו שאני צריך קירור מיוחד מעבר למאורר שמגיע עם המחשב...

למעלה