מבקשת שוב חוות דעת:)

amitco205

New member
מבקשת שוב חוות דעת:)

ישבנו עם האדריכל שתיקן לנו את הסקיצה ואשמח שוב לחוות דעת. תודה רבה על ההערות/הארות שנתתם ושהועילו מאוד מאוד. רק מזכירה: משפחה, זוג+שלושה קטנים. מגרש יושב על דונם וחצי (מוצמד לקו בנין ימני כדי להנות מהנוף, מגרש קיצוני וכדי שכל המרפסות והגינה שגובל באיזור הציבורי של הבית לא יהיו מול השכן) לא העלינו תכנית חזיתות. השינויים שבוצעו- הקטנת פינת משפחה הגדלת מטבח על חשבון מזווה שעליו וויתרנו. הגדלת מקלחות יש מדרגות שמובילות לחלל כפול שמשקיף על האיזור הציבורי. תודה על הכל:)

amitco205

New member
ושהצוואר לא יתעקם

יוזיק1

New member
אני אגיד לך מה מפריע לי -

יש לכם חתיכת מגרש, ובכ"ז אין בבית תחושה של מרחב. לי נוצרה תחושה של מבוך. אני חושבת שבתנאי המגרש שלכם - זה פשוט חבל.

התכנית לא טובה

אבל הנה כמה דברים שצריכים להטריד אותך יותר: 1. המגמה של התהליך היא שלילית והתוצאה הולכת ונעשית בעייתית מפעם לפעם. עם בסקיצה השנייה הייתה תחושה של שיפור כלשהו במישור הרעיוני של התכנון, הייתה זו רק אשליה, וכנראה פרשנות של המתבונן מבלי שהייתה מאחוריה כוונת מתכנן. 2. כלקוחות, סף הציפיות שלכם נמוך, אתם נוחים לריצוי ובעלי רמת ביקורתיות נמוכה. זה בוודאי הופך אתכם לאנשים נהדרים אבל בהכרח ליזמים גרועים. מדובר בהשקעת כספים גדולה, במיצוי ערך המגרש, והגשמת חלום, ואתם צריכים לצדכם גורם שיידע לדרוש את אלו ללא פשרה. 3. נראה שהגדרת הפרוגרמה, שהיא הבסיס לתכנון לוקה בחסר. אני לא מתכוון לכמות החדרים וגודלם שזה החלק הקל. אלא לשאלות כמו: מהו השטח הנדרש לשולחן האוכל ומה משמעותו בבית? מהו האופי של הבית ומה הוא רוצה לשדר החוצה? מהם אופיים של חללי החוץ ואיזה יחסים מקיימים הנפחים הבנויים עם החוץ? מהי הקומה השנייה, מה תפקידה, מה שטחה ומה הביטוי שלה בתלת הממד של הבית (האם ראיתם תכנית של הקומה השנייה? האם ביקשתם אותה?) מהו התקציב? 5. התכנון כולל מצבים אבסורדיים שחורגים מתחום התכנון הסביר, החל מהחצר המרוצפת (לא בגלל סוג החיפוי ,זה לא משנה אם דשא או אבן, אלא הגדרת החלל), דרך פינת המשפחה (ושוב, לא משנה אם מדובר בטלוויזיה או עמדת מחשב, אלא הגדרת חלל) וגומר במיקום שרותי אורחים מתחת למדרגות (שגובה החלל שם אינו מאפשר את קיומם) לסיכום, אחזור שוב על מה שכבר כתבתי: שטח המגרש והקצאת השטח לבנייה מאפשרים לספק את מרכיבי הפרוגרמה שלכם בצורה מלאה ומרווחת וללא שום פשרות תכנוניות.

פיטנגו4

New member
שמת לב

לאיפה משקיף חלון השירותים? קחי סיטואציה: אתם יושבים עם חברים בחצר. אחרי שאוכלים טוב, אחד האורחים הולך לשירותים. דמייני לבד את ההמשך ואת ההשפעה על כל החושים. אח"כ נכנסים הביתה. את רוצה להגיש מרק. הוא כמובן על הכיריים. המסלול שצריך לעשות עם הצלחות עד השולחן... חדר כושר ממש, ורק לאנשים רזים וגמישים. חוצמזה, הבית מבחוץ מאד לא "נקי". המון בליטות, שקעים, לדעתי מאד מוגזם. יש מבואה חיצונית ענקית כמו של ארמון, אבל אין מבואה פנימית. נופלים ישר לחלל הציבורי.

amitco205

New member

אוקיי!! הערה חשובה! תודה! מה דעתך על החדרים? על החלוקה?

פיטנגו4

New member
טלויזיה

טלויזיה ליד הדלת של ח. הורים - לדעתי זו זוועה. הרי לא תעשו שם דלת אקוסטית, ולדמיין את מנוחת שבת בצהריים לצלילי בוב-ספוג או מוסיקה מסרטי רצח... גיאומטריה - אותי לימדו בגיאומטריה בכיתה ה' שהרבה רדיוסים עם מרכז משותף יוצרים מעגל. לאדריכל שלך, שלמד בבי"ס אחר, הם יוצרים קשת, אבל זה עוזר כדי לא לערוף את הראש של הילד שיושב ליד השולחן בממ"ד.
לא אוהבת את הרעיון שממ"ד ישמש כחדר ילדים קבוע, אבל יש הרבה שטחים מתים. אני מוכנה לחתום שתוך שנתיים מקסימום אתם תסגרו את הפאטיו המוזר הזה, והילד שנחנק לו בממ"ד יעבור לחדר שתבנו שם. אז אם כך, אולי עדיף לתכנן חדר שם כבר מעכשיו, בגדלים טובים, ולהעביר את הTV מהמסדרון לממ"ד שיהפוך לחדר-משפחה? פותחים את הדלת, רואים פינה. לא אוהבת את זה שיש פינה מול הדלת. אבל יש גם הרבה זכוכית. ומה רואים מהזכוכית? מדבר של ריצוף. משעמם. העציצים העגולים הללו , מה הם? זה כדי לעשות הרגשה של גינה? או כדי לעשות בוץ על הריצוף? מה תעשות בכל השטח המרוצף החיצוני ? הוא הרי לא תוכנן, הוא פשוט נגטיב של קוי המתאר של הבית. כל הפינות הללו יהיו שוממות במקרה הטוב, או יתפקדו כמחסני זבל - במקרה הנפוץ יותר. כמו שכבר כתבתי: התכנון הזה סביר, עובר. באמת שאפשר לגור בבית הזה. אבל אפשר לצפות ממגרש כזה - שיהיה עליו משהו שהוא קצת יותר מ"סביר". לצערי זה לא קורה.

amitco205

New member
רגע..רגע חייבת לענות-

פינת המשפחה תוכננה בכדי ליצור מעבר שהוא לא מסדרון כי אני שונאת מסדרונות. לא מאמינה שאשים שם טלויזיה, אולי אולי מחשב אבל בעקרון זה מעין מעבר רחב למרחב הפרטי. אולי תהיה שם מעין פינת "זולה" אבל אני חושבת שזה לא ככ ישמש כמקום שנשב שם במקום הסלון. רציתי משהו בכניסה לחדרים אך לא מסדרון. היום אני גרה כך וזה סבבה. בשנ"צ של שישי/ שבת הילדים בחדרים שלהם ..(משתדלים
) כל עניין הבחוץ - אני לא חושבת שארצף ככ הרבה ואלך לפי האדריכל. אני מאמינה שנגיע בע"ה לזמן הזה נתייעץ עם מישהו מקצועי. הפטיו נועד להכניס את החוץ הביתה. לא להרגיש בדירה. זה משהו שאנחנו ביקשנו. בשטח שלנו לא יהיו רק עציצים ובטון ..זה מזכיר לי מרפסות של דירות .. השטחים המתים נוצרים מהפטיו? זו כוונתך?

גלמיש1

New member
אללה יוסתור. הדבר הזה רק הולך ומסתבך

ולכל אלו שייעצו בפעם הקודמת ונתנו "הערות בונות" שימו לב - זו התוצאה ! כשיש תכנון טוב עם כמה בעיות קטנות - אפשר לתת הערות בונות ולהפיק מכך תועלת. כשבית מלכתחילה מתוכנן רע לתפארת - נסיון לעשות תיקונים קוסמטיים מוביל למבוך המוזר הזה. עם בליטות לכל עבר. מיכל יקירתי - הבית לא סביר ולא עובר ! אפשר לחיות בו ? כן. גם באוהל אפשר לחיות. גם בדירת שיכון שסגרו לה מרפסת פה ומרפסת שם ושחילקו כל חדר לשניי כוכים. מליוני אנשים חיים כך. אבל לא בשביל זה בונים בית חדש , לא כן ?

גלמיש1

New member
סליחה על הבוטות. בפעמים הקודמות

נתתי הסבר מאד מפורט על הבעייתיות. וגם אחרים נתנו. גם ניסיתי להגיד לכם שיש פה בעיה קרדינלית של התיחסות לצורת תכנון. בית זה לא רשימת מכולת. אם רוצים עוד חדר, אז נוסיף אותו בצד. עכשיו רוצים פינת משפחה - דוחפים איפה שיוצא. רוצים יציאה מהמטבח - מה הבעיה פשוט נזיז את המטבח לפינה..... ככה נולד לבירינט ! ככה בונים מושבת אלמוגים , לא בית. ובאמת התוצאה ניראית יותר כמו מושבת אלמוגים (מפוזרת, לא מאורגנת, חסרת איזושהי צורה כללית , שטחי החוץ הם שאריות של צורת הבית, בליטות ושקעים בכל עבר....וכו) אני רואה תכנית כזאת ומיד ברור לי שהאדריכל הזה לא יודע לתכנן. או שהוא לא מוכן להשקיע בתכנון. תהה הסיבה אשר תהה - התוצאה גרועה. וככל שאתם באים אליו בדרישות או בקשות - הוא פשוט מוסיף אותן לרשימה. למטה או בצדדים, איפה שיש מקום. ככה לא מתכננים. תכנון בית צריך להתחיל מהחלטות עקרוניות - מה יהיו היחסים בין שאיזור הציבורי לאיזור הפרטי. מה המשמעות של החצר ושטחי החוץ. איך יהיה המפגש בין הפנים לחוץ. איפה יהיו מקומות המפגש של המשפחה, במקומות הציבוריים או ה סמי-ציבוריים. וכן הלאה.... (ברור בעליל שאצלכם לא נערכו דיונים כאלה וגם לא עלו אצל האדריכל כי הערבוב-הפרדה בין הציבוריים לפרטיים כל הזמן משתנה בורסיות השונות.) אחרי שיש החלטות עקרוניות מתחילים לתכנן מתוך מחשבה על מבנה הבית : חלוקת הפניםהעקרונית מול המאסות של המבנה בו בזמן עם חשיבה על איך יראו החזיתות ואיך תיראה החצר. וככה זה ממשיך. אותו עיקרון בכל פעם ברזולוציה יותר גבוהה עד לרמת החדר והספה שיושבים עליה כשקוראים עיתון בבוקר. אצלכם התכנון נעשה הפוך - קודם כל מוסיפים עוד נישה לארון ועוד חדר, ואז מוסיפים עוד חדר ועוד מסדרון כדי להגיע אליו...והמבנה הולך ותופח וגדל וזז לכל מיני כיוונים. והתוצאה - כבר אמרתי. אני מבינה שאדריכל נחמד, ולא נעים לכם ו.....אבל יש רגעים שצריך לעשות פאוזה, ולחשוב נקי. האם זה הבית שאנחנו חולמים עליו ? שעליו אנחנו הולכים להוציא את כל חסכונותנו ? האם התהליך שקורה בשבועות/חודשים האחרונים נראה לנו תקין ? אם אנשי המקצוע שאנחנו שואלים אחידים בדעה שהבית לא טוב ולא מתקרב לפוטנציאל שלו - האם כדאי להמשיך לחפור ולפתח בעזרת פורום וירטואלי עוד ועוד סקיצות, או שהגיע הזמן לחתוך. בחיי שזה לא נעים לדבר כך על קולגה למקצוע - אבל המצפון המקצועי שלי מחייב אותי להמליץ לכם, דחוף, להחליף אדריכל. אתם לא מאמינים - לכו לאדריכל אחר שאתם יודעים שהוא מעולה ובקשו ממנו חוות דעת על התכנית. הסבירו לו שאתם לא מתכוונים לקחת אותו לתכנון - אלא רק באים לייעוץ חד פעמי. (ככה שלא יהיה לו אינטרס להשמיץ תכנית כדי לקבל עבודה.) עשו מה שהייתם עושים במקרה של ניתוח חשוב - חוות דעת שניה. אחרי זה תחליטו איך אתם ממשיכים.

פיטנגו4

New member
רגע

אני לא מתקיפה אותך, חס וחלילה. אני רק מנסה לפקוח לך את העיניים הסומות לגמרי. (כי האדריכל נחמד? כי אתם עייפים?) ואת בהחלט לא חייבת לענות לי, אלא רק לעצמך. את צריכה להיות בטוחה שזה הוא בית חלומותיך. שזה פסגת התכנון. כבר אמרתי בפעם הקודמת את דעתי על הנישות האלה. אני הצעתי פתרון מילולי, ובצורה מאד יוצאת דופן בפורום הזה, מישהו (גלמיש אאל"ט ?) לא התאפק ואפילו שרטט לך את זה. ומכיוון שכלום לא שונה, אני לא מרגישה צורך לחזור על דברים שנכתבו, אבל ברור שכל מה שאמרתי אז תקף. נדמה לי, שהמקרה כאן הוא של אדריכל שפשוט הרים ידיים, התעייף, נשבר והחליט לעשות טלאים על טלעים על תוכנית, רק כי הלקוח מבקש. אולי זה קשור בעומס, אולי בכסף, אולי בכשרון. לא יודעת. אני חייבת לציין, שאם אדריכל כלשהו היה מגיש לי כזו תוכנית, הייתי משלמת לו על העבודה שהוא ביצע, נפרדת ממנו כידידים, ועוברת לאדריכל אחר, שיש לו אנרגיות אחרות. זה בית שאפשר לגור בו, ראיתי גרועים ממנו. אבל זה בזבוז אדיר של פוטנציאל ענקי. בהצלחה מכל הלב.

אוקיי...

הדבר היחיד ששופר מהפעם האחרונה זה ניצול החלל שמתחת למדרגות לצורך שירותי אורחים. המטבח- נשאר באותו מקום משמש כיום כמעבר וחבל הכניסה- לא זזה קו בנין - עדיין הבית לא הוצמד אליו ולא ברור למה בכללי כל האזור שמוביל מהרגע שנכנסים לבית עד שמגיעים לחדרים פשוט לא מוצלח. נראה שיש כאן קיבעון מחשבתי (או מצדכם, או מצד המתכנן וחבל). שורה תחתונה השיינויים מהפעם האחרונה הם קוסמטיים בלבד , ולא ניתן פיתרון לבעיות האמתיות בפקרוייט. ומוסיף, פרוייקט בניה הוא פרוייקט שרובנו עוברים אותו פעם אחת בחיים.זה הפרוייקט היקר ביותר במהלך חייכם). אין כאן מקום להתפשר

dgamim

New member
amitco205 אנחנו מתברברים...

עם כל הרצון הטוב שלך ושלנו זה לא מצליח. אני מסכים עם גלמיש ופיטנגו.

amitco205

New member
עונה במרוכז

ראשית, באשר אלינו כלקוחות- זה שאנחנו לא ממהרים להיפרד מהאדריכל זה לא הופך אותנו לנוחים לריצוי ולפחות ביקורתיים. אנחנו מעבירים הערותינו לאדריכל וישבנו איתו גם והוא, בדרכו, השונה אולי מקולגות שלנו, מנסה להעביר על הדף את הבקשות. אנחנו לא עיוורים, אולי קצת לא מעורים בתחום ובהחלט מנסים ללמוד אותו וכאשר יש בעייתיות גם מנקודת המבט שלנו וגם מעצות פה בפורום או מחברים ואנשים אחרים אנחנו בהחלט מתייחסים אליהם ואומרים לו את כל מה שנוגע לדרישות ולבקשות שלנו. בינתיים , הוא משנה תוך יום כל מה שאנחנו מבקשים. ייתכן שלא מספיק טוב ובגלל זה הסקיצה היא רק סקיצה וטרם התקדמנו איתה הלאה.
להגיד אללה יוסטור זה רק הולך מסתבך זו בעיני תגובה לא מקצועית ואפילו מעט מתנשאת וגם אם יש מה להגיד, ונאמרו אחכ (נכתבו) מילים נבונות אפשר להגיד אותם גם בלי המשפט הזה שנשמע אפילו קצת היסטרי.
לענייננו ולעניין תכנון הבית - כמה דברים- המטבח , כמו שאמרתם, בעייתי כמעבר ולכן זה משהו שנעבוד עליו. החדרים לטעמנו ממוקמים בסדר וגודלם טוב , המעבר אליהם בעייתי וכמו שאמרתם, מבוכי, ולכן זה ישתנה. סלון ומטבח+פינת האוכל - זה משהו שתמיד רצינו שיהיה גדול ומרווח ולכן התכנון שלהם הוא כזה. כל השטחים מבחוץ הגובלים לחלל הציבורי יש להם ייעוד והם לא יהיו סתם שטח מת. אני מקווה שתמצאו מקום כן להעיר הערות כי לשם כך נועד הפורום, לא? ובאמת שזה מאוד מאוד עוזר, אבל אם כל מה שיש לכם להגיד על התכנית שהיא רעה, גרועה ואלוהים שישמור
זה לא נותן כלום חוץ מבאסה רצינית . אני פה כדי ללמוד. דווקא יש פה כמה אנשי מקצוע שבאמת, מזמנם החופשי תורמים ומעירים ואף מצרפים סקיצות וכל זה מבלי מילה אחת רעה אלא רק תובנות פרקטיות וענייניות לפרוייקט הזה שלנו ועל כך באמת באמת-תודה מכל ה
. אגב, אין לנו בעיה עם מילים קשות - אני פשוט מעדיפה עצות. עצות תמיד תמיד תמיד יתקבלו בברכה
תודה על העזרה ושיהיה שבוע מבורך

פיטנגו4

New member

נכון, זה כואב לקבל כאלה תגובות. אפילו קצת-הרבה ריחמתי עליך מכל ההתקפה הזו (שהיא כמובן לא עליך, אלא על התוכנית) אבל קיבלת הערות קצת יותר עמוקות ומפורטות מ"רעה גרועה ואלוהים ישמור". העצה הכי נפוצה שקיבלת זה לא "להזיז קצת את המטבח" אלא להתחיל מההתחלה כדי לא לבזבז את המגרש. זה ברור הדיסוננס הזה בין מה שאתם רוצים לחשוב לבין מה שכותבים לכם כולם, אבל אם מישהו מביא פרי ומציג אותו כעגבניה, ואז 10 אנשים אומרים שזה אבטיח, ואף אחד לא אומר שזו עגבניה, אז זה כנראה אבטיח...

amitco205

New member
ברור! רוב ההערות שקיבלתי הן ממש טובות

ועזרו לנו מאוד מאוד!! יחד עם זאת, הרגשתי שלא ככ בנוח לבקש עוד ועוד עצות.. הכי קל זה לבוא לאדריכל ולהפרד, אבל למה? ראיתי עבודות שלו שממש אהבתי. אנחנו גרים בהרחבה שיש בה למעלה מ20 בתים שלו ובהרחבה הצמודה יש למעלה מ-30 בתים ובאמת שרובם מאוד מצאו חן בעינינו. כמות השאלות שלי נועדה כדי לכוון אותו לטעמנו האישי ובאיזשהו שלב, בעיקר בגלל התגובות של -לא יעזור לך לחפור פה בפורום-תחליפי אדריכל - הרגשתי כבר לא בנוח להגיב ולשאול. אני לא אחליף אדריכל, אני דווקא מרגישה שהוא באמת מנסה לקלוע לטעמנו ואולי זה לא מצליח עכשיו אבל זה יצליח. אני באמת מאמינה בזה ולכן המשכתי וביקשתי עצות. אני באמת מקשיבה לכל העצות שלכן ובאמת מאמינה שיכול להיות שזה אבטיח. בגלל זה הכל כרגע הוא בסיס לשינויים. ת'אמת? גם אם עכשיו הייתי אומרת לו -תמחק!! תתחיל הכל מהתחלה!! הוא היה עושה את זה בשניות ובחיוך וכמה זמן שייקח - שייקח! העניין הוא שאני לא יודעת מה להגיד לו לעשות בדף הריק. פשוט לא
ישבנו אני ובעלי, הסתכלנו על התכניות ואמרנו - אוקיי. זה מה שביקשנו! 4 חדרי שינה, איזור ציבורי גדול, להרגיש את החוץ בפנים (שימי לב כמה חלונות, אפילו התייעצנו עם אדריכל נוף בהמשך להצעתו של אוהד וקיבלנו רעיון של בריכת דגים מול הכניסה לבית ולשם כך נוצר ה"מעין פטיו") אז מה לא בסדר?? מבינה את התסכול? תודה על ההודעה ועל הרצון לעזור.

פיטנגו4

New member
קורה לך

ואלי גם לאדריכל, תהליך שקורה תמיד בעיצוב: התאהבות בתוכנית. זה קרה גם לי, היה פרוייקט גדול מסויים שלקח לי 3 חודשים להשתכנע לזרוק הכל ולהתחיל מההתחלה. אז אני בהחלט מבינה את הסיטואציה. אז צריך לאמר לו להתחיל מההתחלה, בראש נקי, כאילו לא היה כלום לפני כן. לבקש מבנה פשוט יותר, ולא לאמר שום דבר על צורה של H או L או פאטיו. אגב, בריכת דגים מכיוון שזה אלמנט יקר, חשוב לתכנן אותו בצורה מושכלת. אם שמים בריכה מול הכניסה - עוברים בשביל דרכה/לידה, אומרים לה "הי" ו"בי" נכנסים הביתה וזהו. "שופוני" - במשמעות הבסיסית של המילה. לעומת זאת, אותה בריכה באזור הישיבה ו/או כאשר רואים אותה כשיושבים על הספה בסלון - הופכת להיות המרכז של הגינה, מקום שנהנים ממנו ומנצלים אותו.

amitco205

New member
בדיוק מה שאת אומרת לגבי

הבריכה נאמר גם לי
וכמו שאת הצגת את זה-המטרה להנות ממנה. תודה על המילים והעצות

למעלה