מבקשת עצתכם

חבל לבזבז את כל

הויטמינים והמינרלים של החומוס הטרי על בישול, טיגון ו"התעללות" אחרת בחומוסים...
 

רוּפֵן

New member
ברור שלא, רק היבשים קשים...

וכשאוכלים אותם מבושלים או מבושלים למחצה, נהנים מהטעם הנפלא (או קלויים...
..) ברור שאפשר פלאפל ביתי.., הטעם שונה לחלוטין.. שידרוג ב 200% אם יהיו לך מספיק, אחרי המרקים וה.."לאכול את זה חי.." וכו'.. באמת דליקטס
 

לִיאֲת

New member
האם השקיה מזיקה לחומוס?

בין החומוסים זרעתי גם סלק. לכן אני מרטיבה את הערוגה כל יום. זה בעייתי?
 

רוּפֵן

New member
..אם כבר נבטו, אז ממש לא בעייתי.

כאמור, חומוס זורעים בד"כ (החקלאים) בסוף השנה - נובמבר דצמבר, כדי לחסוך בהשקייה. הגשמים מנביטים את הזרעים והצמח/שיח, גדל לאט בחורף ו'משקיע' בצימוח של השורשים לעומק. רק בינואר, פברואר מתחילים לראות אותם מתפרצים, ולאחר כ 80 יום מגיע תור הפרחים. כל החוכמה היא שלא צריך להשקות אותם כלל, כי הם גדלים על המים שנאגרו באדמה. השקייה עודפת, יכולה להזיק, מבחינה זו, רק ל'כיס'.
 

9910

New member
בעיקרון לא

אבל, כמו שכתבתי גם הסלק כנראה יוכל להסתדר ללא מים. אם האדמה בגינתך כבדה יכולות להיות לעודף מים מספר השפעות שליליות כגון פגיעה באוורור הקרקע ויצירת מחסור בחמצן בסביבבת השורשים שיכול להוביל לרקבונות שורש. עודף מים משפיע גם על הנבטים ויכול להביא לכמישתם. לכן אם כבר משקים לא להשקות עד שיש שלוליות, אלא הרבה פחות מזה. בכלל אחרי כמה מאות מ"מ לדעתי אין צורך בהשקיה בחודש הקרוב.
 
למעלה