מבקשת עזרה!

נגמלת1

New member
מבקשת עזרה!

החתטץי לנסות ולהשיל מעליי 30 ק"ג עודפים. זה המון, ואני לא בטוחה למה אני עושה את זה - אבל אסתפק בכך שמבחינתי זו התמודדות עם הרבה פחדים, ועם ריקנות גדולה שמסתתרת שם. קשה לי, אני צריכה את עזרתכם בגדול!!! אני יודעת היום שאין לי מושג כיצד לאכול נכון, באיזה משעות היום, כמה זה כמות סבירה וכמה לא...ומה עושים עם קלוריות ואחןזי שומן. יומן האכילה שלי הצביע על כאוס מוחלט. לא, אין לי סיכוי להגיע לדיאטנית פה, השפה שלי גרועה מידי..ולדעתי הביטוח הרפואי גם לא מכסה את זה. בכל מקרה גמגומים באנגלית לא יועילו לי כרגע. תפריטים, עצות רעיונות, מתי לאכול, כמה לאכול..מה לאכול עם מה, כל דבר שתוכלו להציע יתקבל בברכה. מה לעשות עם התיסכולים, הרגעים הקשים, הפחד והייאוש.. אני כמו ילדה קטנה שלא יודעת מאיפה להתחיל. מישהו יכול לעזור? להדריך? להציע?? תודה מכל ה נגמלת

נגמלת1

New member
המילה הראשונה היא : החלטתי.....

כמובן!

../images/Emo13.gif

אוקיו´ש קודם כל:) אני הכי פחות ניראה לי מכל הפורם ידע לענות לך, אבל אני גם יודעת בערך:) (תמיד מנסה לעזור
) אז קודם כל הפחד והיאוש
איזה פחד את מדברת? ועם את מתכונות ליאהוש מי זה שאת רוצה לאכול דברים טיעמים אבל משמינים
כולנו כאן מכירים את זה את לא לבד, הגעת לפורום טוב לאט לאט תרדי, תתחילי בראש וראשונה שלהוריד את הדברים המשמינים והגנ´קפוד, ואז תמשיכי ככה זה בראש וראשונה תמיד.:)

נגמלת1

New member
נועה שלום.

תודה על תגובתך, אני קוראת אותך כאן די הרבה. אני מאמינה שאנו אוכלים בצורה כפייתית לא בגלל שאנו רעבים יותר מאחרים..אלא בגלל שאנו מתמודדים עם רגשות שקשה לנו לעבד, אנו מדחיקים הרבה כאבים, פחד, ריקנות, תחושות אשמה וכעס. כל אחד והחבילה שלו. אכילה כפייתית או כל הפרעת אכילה אחרת היא סימפטום לבעיה הרבה יותר עמוקה. אבל האמת שבאתי יותר כדי לבקש עצות פרקטיות מאנשים שהתנסו בירידה במשקל באופן בריא תוך התמודדות עם מה שזה מביא (לטוב ולרע). ופחות בכדי לדבר על מניעים וסיבות היות ואלה דברים אישיים ולכל אדם המבנה הפנימי שלו. אז: כלל ראשון ממך, הימנעות מג´אנק פוד!! תודה לך. (את בטח מתכוונת מקדונלדס,גלידות,בורקסים וכאלה, נכון???)

תגובה (לנועה ונגמלת)

את צודקת,גם אני לא חושבת שאנחנו אוכלים בצורה כפייפתית בגלל שאנחנו רעבים יותר מאחרים כי תאמת? אני יכולה להגיד לך שהאחים שלי אוכלים הרבה יותר ממני (במיוחד עכשיו שאני בדיאטה) והם פשוט לא משמינים מזה, ואני כן. אוווווווף! ): אני תמיד מתעצבנת עליהם, וזה מצחיק אותם, כי זה מעצבן אותי שהם אוכלים מלא ממתקים וכל מה שהם רק רוצים וזה לא מזיז להם בגרם אחד את המשקל! ואני? כל דבר קטן אני יעלה במשקל! וכמו שאמרת באמת, אנחנו נגיד עצבניים אז אנחנו מתנחמים במקרר למשל והם (הרזים) יש להם דרכים אלרות להתנחם אולי... אבל המקרר לא עושה להם את זה כל כך..

../images/Emo42.gifתגובה../images/Emo42.gif

אני פעם גם עשיתי דיאטה באופן - בריא, לפני שהיה לי את כל הבעיות אללו, כן זה הכלל הראשון:) ככן כן לזה אני מתכוונת לדברים האלו זה קודם כל
את כבר תיראי ירידה וזה גם לא בריא כל הגנ´ק ואת צודקת בקשר לאכילת כפייתית אותו דבר ל-יללדונ ת היחידה (מכירה תמ´צב
כמו חצי מהחבורת שלי לא מפסיקות לאכול!!!!!!!!! ולאכול ולאכול ולאכול כו´ווכ´ אפילו לשניה ומקלות אחת אחת)

תגובה

דבר ראשון-כל הכבוד על ההחלטה! עכשיו הייתי רוצה לדעת מה הנתונים שלך (גובה,משקל,גיל)? הייתי מאוד ממליצה לך בין היתר גם ללכת למאמרים ולקישורים שיש בדף הפורום יש שם הרבה דברים שאפשר לקרוא וזה עוזר. כיצד לאכול נכון-קודם כל חשוב לאכול 6 ארוחות ביום! אבל 6 ארוחות גדולות! אלא 3 עיקריות שזה בוקר,צהריים,ערב ו3 ארוחות שהם "ביינים" שזה אומר פרי/מעדן/כוס חלב... וזה בין הארוחות וזה כדיי שלא יקרה מצב שתיהי רעבה, או שסתם תתחילי לזלול שטויות. באיזה משעות היום- אני לא יודעת איך לענות לך על זה, כי אני חושבת שבעיקרון זה במיוחד לפי איך שזה מתאפשר לך לפי סדר היום שלך. אבל ברור למשל שזה לא טוב לאכול ארוחת ערב ב22:00 בלילה... כמות סבירה-ירקות בלי הגבלה! (מלפפון,חסה,עגבניה..) פירות עד 4 מנות ביום (אבל לא תמיד מותר לאכול הרבה מפרי כלשהו כי יש פירות כמו ענבים למשל שזה מלא בסוכר..) פחמימה (תפו"א,פסטה,אורז...) בארוחת צהריים-כוס פחמימה, זה כמות דווקא מאוד סבירה,אבל אל תסתמכי על זה שזה יהיה מספיק לך, כי אולי בגלל שאת צריכ להוריד 30 ק"ג אז נגיד מותר לך קצת יותר... ואני לא מוסמכת לכתוב לך את הכמויות אז עדיף שתשאלי מישהו מקצועי. לחם-לי למשל מותר 4 לחם קל ביום, אבל אני אוכלת רק 1 או 2 פרוסות. מיץ-(קולה,תפוזים,ספרייט וכל אלה) עדיף להיפטר מהם! גם אם זה דיאט... עדיף מים! אבל כמובן שאפשר מדיי פעם, אני למשל רק ביום שישי שותה דיאט קולה. בשר-לא מטוגן!!! וזה חשוב שתיהיה מנת בשר... זה חלבון וזה חשוב. אני לא יודעת בדיוק כמות. גבינות-עד 5%,אני לא אגיד לך כמות כי ראיתי שזה שונה אצל הרבה אנשים. אבל אני למשל מותר לי חצי גביע גבינה/קוטג´ ביום. (זה בערך 2 כפות) התיסכולים,הרגעים הקשים,הפחד,הייאוש-בשביל זה יש בין היתר גם את הפורום המקסים הזה שתמיד עוזר! וגם תמיד טוב לא להיוץת יותר מדיי בבית כדי לא לשקוע בתיסכול או מה שזה כי אז מתחילים לזלול בדר"כ. ורק בקשר לדיאטנית,לא הבנתי כל כך מה כתבת. תוכלי להסביר?

אויייי עשיתי טעות בתגובה הראשונה

כתבתי "אבל 6 ארוחות גדולות!" ולא לא לא התכוונתי לזה התכוונתי לכתוב אבל ל-א 6 ארוחות גדולות! אז.. מצטערת

lene

New member
ברוכה הבאה

היי קוראים לי אליסה ואני בת 15, אני לא הכי מבינה בתזונה ,ואני מניחה שכל ה"מומחים" (שמתי את המילה במרכאות לא לא כי אני מדברת באופן ציני או משהו פשוט כי זה יותר פורום של תמיכה ולא "מקצועי
) יענו לך בהקדם,אבל מה הייתי מציעה לך לאט לאט להוריד את כמות החטיפים,ג´אנק פוד וכאלה שאת אוכלת, וגם תעשי פעמיים בערך בשבוע הליכה של שעה,וגם רצוי לא לאכול אחריי שעה מסויימת בערב (אמרו לי שאחריי בערך 19:00). ועוד משהו להיות בדיאטה זה לא להיות רעבה באופן קבוע!..אם נגיד את מול הטליויזיה ובא לך איזה משהו (מוכר לי תמיד בא לי "איזה משהו"..) אז תתכי לעצמך סלט ... ובקשר לתסכולים\פחד\יאוש אנחנו תמיד כאן בשבילך
אני מקווה שעזרתי לך אפילו קצת

נגמלת1

New member
לכל האנשים הקמסימים שענו עד כה..

עוד קצת פרטים עליי.. אני חיה בחו"ל , השפה שלי מאוד גרועה כרגע ולזוזהסיבה שיהיה לי לא יעיל ביקור אצל דיאטנית..משום שמיבחינתי דיאטנית זו מישהי שמתייעצים איתה, שואלים, מספרים, חולקים..זה לא רק מתן תפריט. אני בת33, 1.60 וע0 90 קילו בערך. זה לא ממש מפריע לי בחיים, ולכן אני לא ממהרת לשום מקום. אני רוצה לרזות כחלק מהחיים שלי..לא כ"משימת התאבדות"..לא רוצה שהתעסקות באוכל יהיה הדבר הכי מרכזי ומתסכל בחיי..כמו שקורה להרבה מאוד אנשים. אבל אני מרגישה שאני מפספסת חלקים מסוימים בתוכי - ומאשימה בכך את השומן. אני מעוניינת להתחיל להתקרב אל עצמי ולשם כך ללמוד להסיר לאט לאט את מעטפת ההגנה ( השומן) בכדי להיפתח ולנגוע במקומות שאני כנראה מתגוננת מהם בעזרת עודף המשקל. אני שואפת להליך איטי, שפוי, תהליך שילמד אותי יותר על המניעים שלי, הדפוסים שלי. תהליך אוהב של איכפתיות ולא של הענשה. אני רושמת את כל עצותיכם..ברשימה כללית והערבה אעשה רשימה כוללת ומסודרת. כל עצה תתקבל בברכה. טוב לדעת שיש פורומי תמיכה נהדרים כאלה!

rotem2 1 0

New member
נגמלת מה קורה???

איזה שם פלילי בחרת לך חיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחי סתאאאאאאאאאאאםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם מה שאני מציע זה תזונה בריאה שמבוססת על 6 ארוחות יומיות ארוחת בוקר עיקרית ומלאה ארוחת 10 מבוססת פרי ארוחת צהרים מבוססת מנת בשר מנת פחממות והמון ירקות ארוחת 16:00 כוס קפה עוגיה ומנת פרי ארוחת ערב מלאה מבוססת על גבינה 5% וירקות ו ביצה קשה או כל חלבונים אחרים ברמה של מנה ולא חגיגה על זה וארוחת לילה שזה תה צמחים עם קרקר אחד תשלבי עם זה המון ספורט וגם אם תרשמי למכון כושר אולי תצליחי שתי ציפורים במכה אחת שזה גם ספורט וגם לשפר את האנגלית שלך ושתהיה לך שנה טובה אוהב תמיד רותם

למעלה