מבקשת עזרה צבעונית

טלי12345

New member
מבקשת עזרה צבעונית../images/Emo13.gif

בקישוט עוגה , במקום סוכריות צבעוניות. תודה

טלי12345

New member
לדעתך אפשר להכין ערב קודם?

תותים עולים 30 שקל לקילו, נראה לי שנלך על תפוזים

העוגה האחרונה שקישטתי

היתה לפני שנתיים כמעט אבל היא תחזור בגרסה כזו או אחרת גם בימי ההולדת השנה. נתחיל מזה שהכנתי עוגת שוקולד של מבוגרים, לא של ילדים (מה שאומר שהיה בה חצי קילו שוקולד
) וציפיתי בקרם שוקולד איכותי. עד כאן בשביל הגדולים, מכאן בשביל הקטנים. החלטנו להקים חווה על העוגה. נעזרנו בכמה חיות פלסטיק (פרה, סוס, עז, תרנגולת ועץ אחד) ובנינו להם גדר (שברי מקופלת נעוצים בשורה), ערימת חציר (זסטים של תפוז כתום ותפוז ירוק מבושלים בסירופ סוכר), גשר (מפוסל מ"טעמי"), בריכה קטנה (שקע בעוגה שמולא בג'לי תפוז עשוי ממיץ תפוזים טרי וג'לטין), דשא עם פרחים (זסטים ירוקים קצוצים ופיסות קטנות של תות. היום הייתי שמה צימוקי אוכמניות) ועוד כלמיני שאני לא זוכרת. זה הרעיון. אפשר להשתמש בממתקים מוכנים (בלי צבעי מאכל), פירות יבשים קצוצים, אגוזים טחונים ועוד. זה מחזיק במקרר יפה וגם טעים.

טלי12345

New member
הרשי לי להעריץ אותך.......

אגב תוכלי להסביר לי איך מכינים זסטים מבושלים? המטרה שלי להכין עוגה כבר חתוכה(לא עוגת יומולדת) ולקשט כל אחד חשבתי להכין עוגה\בראוניז\עוגת תפוזים ולפזר למעלה קישוט(נניח זסטים של תפוז, או שאולי הם צאיכים להיות מבודשלים כדי שיהיו אכילים?) אבל נראה לי שלא ידבקו לעוגה ולשם כך יש צורך בזיגוג? אולי גנאש שוקולד?הייתי מעדיפה לא להשתמש בשוקולד וגם לא בביצים לא אפויות(רויאל אייסינג) יש עוד רעיון? תודה@

זסטים

מכינים זסטים עם סזטר (צעצוע חמוד וחד תכליתי) ומבשלים כמה דק' בסירופ של סוכר ומים. זה מרכך אותם וגם מרכך להם את הטעם (הם מרים מדי לפני הבישול). אפשר לשים מעט זסטים דקיקים גם אם לא מבשלים, אפשר לגרד עם פומפיה מעט קליפה של תפוז כתום. זה אמור להיות בסדר. אם את רוצה לקשט עוגה חתוכה אז פירות טריים יכולים להיות נהדרים למטרה זאת (פלח קלמנטינה, רבע תות, פרוסת בננה), רק כדאי לזגג מעל הפירות כדי שלא תהיה השחרה והתיבשות. יש חומרים מיוחדים לזה שקונים מוכנים אבל אפשר להכין זיגוג גם מריבת משמש מדוללת. פרטים מדויקים תמצאי בטח בפורומים מתאימים (עוגות, קישוטי עוגות וכד'). לגבי ציפוי לעוגה - אני מניחה שבאותם פורומים אם תתני את רשימת המגבלות ימצאו לך ציפוי מתאים. כדאי שיהיה ציפוי גם כדי להדביק את הקישוטים וגם בשביל שלא יהיה יבש.

בגית

New member
אני אוהבת למרוח קצפת ועליה לגרר

שוקולד חלב. חוצמזה אם ממהרים אפשר ציפוי שוקולד ועליו לפזר קוקוס -לזכר ימי ילדותי(נו?).

למעלה