מבקשת עזרה בחוזה שכירות דירה..יש מבינות?

macaroni35

New member
מבקשת עזרה בחוזה שכירות דירה..יש מבינות?

אנחנו לקראת מעבר לעיר אחרת וכנראה נשכיר תחילה דירה כדי להחליט האם לקנות שם בהמשך בית. צריכה עזרה בחוזה שכירות, אם למישהי יש חוזה שכירות שאוכל להשוות ולראות ותוכל לשתף אותי. ובכלל אשמח לטיפים ודברים חשובים. ואם יש עו"ד בקהל בכלל אשמח אם תוכל לעבור על חוזה השכירות שנשלח אליי....המשכירה למדה משפטים ולכן יש לה חוזה מוכן ואני לא יושעת אם מחייב לערב עו"ד שגובה בעבור זה שכ"ט יחסית גבוה. הארות? טיפים? יותר ידע והבנה? תודה

D X 9

New member
הנה כמה דוגמאות

אבל בעקרון אם הייתי נתקלת במשכיר שלמד משפטים, בעיקר אחד בתחילת דרכו הייתי מתייעצת עם מישהו שיבדוק את החוזה לאורך ולרוחב.

אני מסכימה עם D9

למרות שאתם הצד הפחות בעייתי בעסקה. אמר לי פעם עו"ד שאנשים שמשכירים דירה לא מבינים שהם נותנים נכס יקר ערך למישהו אחר, ומשתמשים סתם בחוזה סטנדרטי שיש באינטרנט וכלל לא מספק להם בטחונות. בגלל זה אתם הצד הפחותבעייתי - כי בעיקר לה יש מה להפסיד ולא לכם (הנכס הוא שלה). בכל אופן, מאחר והיא לומדת משפטים, אני מציעה שתתנו גם אתם לעורך דין שיעבור על ההסכם ויראה שאין בו כל מיני גזירות לא הגיוניות לרעתכם

אנחנו משכירים נכס שלנו. שנינו למדנו משפטים. אין חוזה יותר הוגן ממה שהשוכרים שלנו חתומים עליו.

macaroni35

New member
תוכלי לשלוח לי העתק שלו ללא פרטים מזהים

אני אשמח לראות חוזה הוגן מהצד שלכם - ושיהיה שימושי לנו. אני לא מזלזלת חלילה בכך שהמשכירה שלנו למדה משפטים - פשוט שמחתי שלא נצטרך לערב עו"ד (הוצאות....) ושהחוזה בוודאי יהיה הוגן ושוב עם סטייה לכיוון המשכיר כי בכל זאת זהו הנכס שלו. אבל לא ייתכן שחוזה שלם יהיה לטובת המשכיר ויורגש שהוא חוזה חד צידי... ולכן יעזור לי לראות חוזה מצד המשכיר וכפי שכתב "אין חוזה יותר הוגן משל השוכרים שלך"... אפשר?

אין לי פה את החוזה, אבל בגדול

דאגנו להדדיות בכל תחום בחוזה: למשל: לשני הצדדים ישנה הזכות להודיע לצד השני על רצונם בהפסקת ההתקשרות בהתראה של 4 חודשים.

אולי את יכולה לצרף אותו כאן בלי פרטים אישיים

לא מעניין אותנו כמה את משלמת על הדירה או הכתובת והטלפונים וכו'... אני זוכרת למשל, (למרות שזה היה מזמן), לא להסכים לשום סעיף שאומר "מתחייבים להחזיר ____בדיוק במצב כמו שקיבלו", אחרת תצטרכו לסייד את כל הבית, להחליף את כל הברזים/האסלות/הכיורים, לקנות ריהוט חדש וכו' יש בלאי סביר של שימוש ומאוד יכול להיות שמשהו יתקלקל - את תצטרכי לשלם על זה, במיוחד כשיש ילדים קטנים... תעברו על הכל - טריסים, חלונות, דלתות, משקופים, אם יש משהו שבור/מקולקל וזה לא מצויין, ייתכן ותצטרכי לשלם על זה. אם נשארים רהיטים בדירה, לפרט בדיוק מה נשאר ובאיזה מצב הרהיט. ואת יכולה גם לנסות להתייעץ בפורום חוק ומשפט.

Ahsoka Tano

New member
אם קיבלת בית מסוייד למה לא להחזיר בית מסוייד?

יש בלאי רגיל ומקובל אותו לא דורשים מדיירים להחליף אבל לסייד? זה די מקובל לדרוש את זה בחוזה שכירות, לא הייתי מפילה חוזה על סעיף כזה.

לא אמרתי להפיל חוזה.

אני, במקרה, לא קיבלתי בית מסוייד. למען האמת, הוא היה רחוק מבית מסוייד. למרות זאת, כשסיימנו את החוזה בעלת הבית טענה שלכלכנו לה את הקירות כשהכנסנו רהיטים (מה שהיה שקר גס, כי לא הכנסנו שום רהיטים שאמורים להיות צמודים לקיר כלשהו או גדולים מספיק כדי לשפשף קיר כלשהו), אז אני מזהירה, שלא תצטרך להוציא כמה אלפים בעוד שנה על סיוד. אני לא חזקה בשכירויות כי אני במקרה כבר 6 שנים גרה בבית משלי ויש פה 2 פיקאסו קטנים, אבל לא נראה לי סביר לסייד דירה שלמה אחרי שנה של מגורים, אלא אם את כל היום משתפשפת בקירות. הורים שלי שכרו דירה כשקנו דירה חדשה (היה שווה להם למכור את הדירה הישנה כשהיתה הזדמנות ולעבור לשכירות עד מועד האכלוס) ודרשו מהם לסייד את הבית כי היה להם כלב (פודל ננסי בקושי 10 ס"מ גובה ו3 ק"ג משקל) ולשלם על תנור אפיה שהם כביכול הרסו (הסתבר שהיתה בעיה בגוף החימום, ואין מצב שאמא שלי הרסה את התנור בחודשיים שהם גרו שם, כי היא בכלל לא אופה).

Ahsoka Tano

New member
כשאני מוסרת דירה מסויידת

ממש לא איכפת לי כמה זמן היית בדירה, אני רוצה אותה כמו שמסרתי ושוב, לא לוקחת בחשבון בלאי של זמן, ברזים וכו'. אני נותנת תמיד דירה מסויידת ובלי חורים ודורשת כזו בחזרה (וגם מקבלת אגב).

אין שום בעיה עם זה, נהפוכו.

נאה דורש נאה מקיים? אם היא מסויידת, מצויין. אבל שתשים לב לפחות אם היא באמת כזו או שהמשכירים מעוניינים לסייד אותה בחינם על חשבונה. לא כולם מוסרים דירה במצב חדש ויש כאלה שלא משקיעים אך דורשים כאילו השכירו וילה בסביון. אני ציינתי באופן כללי על מה לשים לב, לא ראיתי את הדירה והאחריות שלה לבדוק הכל לפני החתימה, שלא תיפול בפח.

פישים

New member
פשוט לתעד את מצב הדירה והציוד בה, בקבלת הדירה

חוסך הרבה בעיות אח"כ. וגם - במקום "לסייד" - "לצבוע". לראות אם יש אפשרות לסיים את ההסכם במהלכו (הודעה מוקדמת של חודשיים / מציאת שוכר חלופי) לייחד נושא של מי אחראי למה בתשלומים ובתחזוקה (שוכר / משכיר), מה קורה אם יש קלקול/נזק שבאחריות המשכיר והוא לא מתקנו תוך זמן סביר בנסיבות העניין - שתהיה אפשרות לתקן בעצמכם ולקזז משכר הדירה. שהבטוחות לא יהיו סחירות!! (שטר חוב "לא סחיר" , שיק ביטחון "לא סחיר") + שיהיה ברור מתי מותר לה לעשות בהן שימוש. פשוט תקראו את ההסכם ותראו אם משהו נראה לכם לא ראוי או לא מידתי בצורה כזו שמחייבת ייעוץ.

מיכול

New member
בסוף בסוף, אם היא בנאדם, זה לא ממש משנה..

אנחנו משכירים, השוכרים שלנו יודעים שהם יכולים לפנות אלינו בכל נושא. אנחנו בעלי בית טובים, מתקנים מה שצריך, לא גובים שכד מופקע ובכלל פיירים. למרות שאנחנו יכולים להצמיד את הסכום למדד מעולם לא הצמדנו. בתמורה, אנחנו תמיד מקבלים דיירים נחמדים
במקרה קיצון, עם החוזה אפשר לנגב את הת....... למרות שמדובר במסמך משפטי וכו'. אמון ביניכם הוא החשוב. תנסי להרגיש אותה ולדבר קצת מעבר כדי להרגיש האם תוכלו לבנות מערכת יחסים טובה. במיוחד אם יש סיכוי שתשכירו לאורך זמן אם בא לך, את מוזמנת לשלוח לי את החוזה. אני יכולה לשלוח לך דוגמא לחוזה שלנו. בהצלחה !

macaroni35

New member
אני אשמח לקבל העתק מהחוזה שלכם

ביקרנו בדירה בבוקרו של היום - הבעל הראה לנו את כל הדירה ונתן לנו את כל הפרטים. היא נכחה בבית אבל השתתפה בסוף אבל לא במה שקשור בחוזה אלא פרטים כלליים לגבי הסביבה, העיר וכו'.... הייתה כימיה טובה. אהבנו את הדירה ואת העובדה שמדובר בהם כשוכרים כי נראו לנו הוגנים וכו'...מה שרצינו בכל אופן.... בכל אופן כשהחוזה הגיע וראינו את סעיפיו, הערנו רק על 2-3 דברים חשובים מאוד שנדע אם יש מאיפה להמשיך. אז שוב מובן לי הצורך לדאוג לעצמך מכל הכיוונים האפשריים אבל כמו שאמרת - שמסתבכים עם ביה"מ אפילו החוזה לא יעזור.... ואנחנו לא כאלה ואנחנו לא נהיה כאלה אבל תמיד יש ספק או אחוז קטן שיקרה משהו ואני לא אחתום על משהו שלא מגן עליי כלל... וכן יעזור לי מאוד לראות חוזה מצד המשכיר - לשם ההשוואה והמשך החיפושים לנכס הבא.... תודה ואם תירצי לראות את החוזה אשלח לך. יום טוב.

Jackie O

New member
מיכול. הכל טוב עד שיש בעיה

ואז אין לך כלום אלא החוזה. ולא מסכימה איתך שאפשר רק לנגב איתו. ממש לא. וכשאת שוכרת דירה לא הייתי בונה על מערכת יחסים טובים עם המשכיר אלא על תנאים הוגנים לשני הצדדים שמעוגנים בחוזה שכתוב נכון. ואני מדברת מנסיון של שני הצדדים גם כשוכרת בעבר וגם כמשכירה...

מיכול

New member
אין ספק שכבסיס החוזה צריך להיות הוגן לשני

הצדדים. רק שזה לא מספיק. מכירה מקסים של שוכרים ומשכירים מכל הסוגים, מי שבסדר, מציית לחוזה. מי שלא, שום דבר לא יעזור (משני הכיוונים)

למעלה