מבקשת להתייעץ

debysh

New member
מבקשת להתייעץ

שלום לכולם אני אמא צעירה ומרב"ע עוד יותר צעירה אשר חשבה כי הכי מתאים (מבחינת התנאים) יהיה לעבוד במשרד החינוך. הייתי בראיון עבודה - בבית הספר עם ילדים בעלי פיגור קל ובינוני אשר מחפש מישהו אשר יתחיל לעבוד עכשיו וימשיך גם שנה הבאה. מדובר על אוכלוסייה שלא בדיוק "תפסה" אותי, עובדים הרבה על ADL ותוך כדי שיתוף פעולה עם המחנכות (שזה נראה לי מאד חשוב). אבל, כמובן, אני לא רואה מרפאות בעיסוק אחרות, ואין הדרכה (למעט של משרד החינוך, שאני מבינה שזו תהיה הדרכה מועטה). זאת אופציה אחת - היא קונקרטית יחסית אבל מבחינת התוכן - אני לא בטוחה. צריך עוד לציין שזה נמצא רחוק מהבית - המשמעות להיכנס לפקקים בדרך אל תל אביב בבוקר. מצד שני, הייתי בריאיון במתי"א כפר יונה - ושם הציעו לי כל מיני דברים. רובם, נשמעו יותר מעניינים עבורי. מה גם שנראה שיש אפשרות לקבל יותר הדרכה וליווי. הבעיה במקרה זה היא כי זו לא דבר וודאי - הם רושמים את השם, ואם במידה והם יצטרכו מישהו, הם יירו עימי קשר, מה גם שיכולים לשלוח אותי למקום עוד יותר רחוק. אני לא כל כך יודעת מה לעשות - האם לקחת את ההצעה הוודאית, על חשבון התוכן? או להמר על זה שיהיו הצעות טובות יותר בהמשך? עד כמה ישנן הצעות אחרות במשרד החינוך לקראת שנת הלימודים? אני אשמח לשמוע תגובות...

שריד

New member
פנים רבות לעיסוק...

נראה לי שיהיה לנו קשה לעשות את השיקולים שלך אבל בגדול : כרב"ע מתחילה - חד משמעית לעבוד עם הדרכה. כאם - צריך להיות עם הילד וגם פרנסה (יש כאלו שמשוחררות מעט מהחלק השני) . כאדם- צריך להיות שלם עם הבחירה בזמן נתון... תחליטי על הקריטריון הכי משמעותי לך ובהצלחה. ועוד דבר, גם הצעות שנראות ודאיות, לעיתים הן ודאיות לזמן מוגבל... מקדם אותך ? שריד

שילה 333

New member
ועוד משהו

זו כמובן החלטה שלך, וההשלכות הן על חייך, אך מניסיון, יש הרבה עבודה... חשוב מאד מאד מאד ההדרכה והצוות. אל תפחדי לא לקחת את האופציה הבטוחה כי תאמיני לי יהיו עוד.

mikile8

New member
מנסיוני האישי...

אני ממליצה לא לוותר על התוכן והעניין. אלה שנים שילכו לאיבוד. אך... את צעירה, ואולי יכולה לוותר על התפתחות מקצועית לפרק זמן מסויים לטובת תנאי העסקה טובים יותר. אני איבדתי את השנתיים הראשונות שלאחר הלימודים בגלל שוויתרתי על התוכן.הבנתי את גודל הטעות רק לאחר שבמקרה הגעתי לפורום הזה כקוראת סמויה, והבנתי שחסר לי המון ידע. ובוודאי יהיה מי שיחלוק עליי כאן ויאמר שלא ניתן לקבל הדרכה ווירטואלית, אך למדתי פה המון.אני מאמינה ששווה לחכות.הרי במשרד החינוך נהוג לעשות ראורגניזציה שתי שניות לפני שנפתחת שנת הלימודים. מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

למעלה