מבצע ציפורניים

ליאת א

New member
מבצע ציפורניים../images/Emo54.gif

שלום לכולם זוכרים שסיפרתי לכם על סשה שהיה בן שישה שבועות ושרט כל דבר. אז היום הוא בן שמונה שבועות שורט אבל פחות. חשבנו על ניתוח ואתם גרמתם לנו להבין שזה לא בשבילנו, רצינו לשים לו סופט פאוז אבל הבחורה שהבטיחה עשרות פעמים שתגיע גרמה לנו להיתיאש והוטרינר היחיד שמצאנו שמדביק באילת לוקח מחיר מופרז. אז היום ביצענו רכישה: קנינו - מספריים ותרסיס דוחה חתולים לסלון. מישהו מכיר את התרסיס שנקרא ,מרחיק חיות" של חב' הורטיקל , האם זה מסוכן כי כשהשפרצתי על הסלון סשה מצמץ . ועוד דבר מה אלי לעשות כדי שסשה ישייף את ציפורניו במשטח הגרוד שהמוכר טען שיש בו חומר שחתולים אוהבים אבל סשה לא. תודה לכולכם רק פה אני מוצאת פתרונות.

atomic kitten

New member
תרסיס מרחיק

בשביל להרחיק את החתול שלי ממקומות אני משתמשת בספרי מנטה נגד ריח פה - הוא שונא את זה בטרוף! על החתולה השניה זה לא כ"כ משפיע - מזל שהיא בטטה ואין לה כוח לשרוט כלום. זה מתנדף די מהר אבל זה נראה לי יותר זול מתרסיס מיוחד. אפשר גם לשים משחת שיניים בריח מנטה חריף במקומות שלא רואים.

rakefet6

New member
סשה אוהב ספות ../images/Emo8.gif

שלום ליאת נהדר שהחלטתם להימנע מהניתוח הנורא הזה. החומר עליו דיבר המוכר הוא קטניפ. 80%-70% מהחתולים מושפעים ממנו אבל הוא לא משפיע על גורים, יתכן שסשה צעיר מידי או שיך למיעוט. כדי לגרות את סשה להשתמש במשטח אפשר לשחק לידו – למשל עם חכה כשמידי פעם העכבר בורח על המשטח. בקצרה משטח גירוד מתאים צריך להיות: 1. מספיק גדול שהחתול יוכל להתמתח. 2. יציב – משהו מתנדנד בדיוק שסשה עושה ציפורניים ידחה. 3. רצוי כמה משטחים במקומות מרכזיים – אחד המניעים לפעולת השריטה הוא סימון טריטוריה ע" בלוטות מיוחדות בכפות הרגליים של החתול. כדאי גם ליד המקום שהוא רגיל לישון. חתולים אוהבים הרבה פעמים התמתחות קלה אחרי השינה. 4. יש כל מיני העדפות לגבי כיוון המשטח – אנכי, מאוזן, אלכסוני, או הכל הולך. וגם לגבי סוג המרקם. אפשר לנחש מה סשה מעדיף לפי המקומות שבהם הוא כבר שרט. ברגע שלסשה ילמד להשתמש במשטח אפשר לדחות אותו מהספה גם ע"י הדבקה זמנית של דבק דו צדדי (בדר"כ חתולים מאד לא אוהבים את מגע הדבק). לא צריך לקנות משטחים יקרים. שארית של שטיח, או משהו דומה מודבק על מדף, או מגירה ישנים ומחוזק באקדח סיכות יכול להיות משטח גירוד מצוין. יש חתולים שמסתפקים אפילו בקרטונים.
רקפת

Cats Welfare

New member
גם הגיל משחק תפקיד -

לרוב חתולים הולכים ונרגעים עם הגיל, ושורטים פחות. ומגיל מסוים - תמיד אפשר לגזור להם את קצה הציפורניים - בלי לגעת בעצב של הציפורן כמובן. מבקשים מהוטרינר להראות לכםפעם אחת, כדי שתדעו איך ועד איפה לחתוך, ואחר כך עושים את זה לבד. ישנם מספריים מיוחדים לציפורני חתול, למרות שגם קוצץ ציפורנים כמו של פעם מתאים למשימה. צריך גם לברר אם סשה אוהב לשייף ציפורניים במאונך או במאוזן - יש חתולים שאוהבים שמניחים להם משהו על הריצפה, ויש חתולים שאוהבים את זה שמאונך - כך שהם מתרוממים כדי לשייף את הציפורניים. לפעמים רק בגלל זה חתול לא ישתמש במשטח גירוד. אני גם ממליצה להביא חתיכה של עץ אמיתי, כמו גזע עץ כרות למשל - חתולים בדרך כלל מתים על זה. שיוף ציפורניים כמו בטבע! בהצלחה!

rakefet6

New member
ועוד משהו קטן

גזירת ציפורניים רק אם סשה לא יוצא. ואם רוצים להרגיל אותו עדיף מגיל צעיר.

smartblonda

New member
ליאת רוצה לומר לך שאצלנו...

לא עזר שום תרסיס ,בפעם הראשונה הם נרתעו אבל עבר להם ומהר מאוד .

GeJuFan

New member
ליאת מה היה המחיר שהוטרינר רצה לקחת

חשבת אולי לבקש מחבר במרכז שיקנה את הערכה וישלח לך? אם את רוצה אני מוכנה לעשות את זה למענך. למרות שנראה לי שבגיל שישה שבועות סשה עוד צעיר מדי בשביל הכיסויים, אבל זו רק הדעה שלי.

למעלה