מבצע דקוטה לאילת יוצא לדרך!

Chocoholic

New member
פשוט חבל

מטוס קלאסי, במצב כשיר לטיסה, ונפטרים ממנו... זה שטס לארה"ב, לאיזו מטרה בדיוק? זה למוזיאון? לפחות לא פירקו אותם כמו שעשו ל B17.

YHS

New member
ארשה לעצמי להסביר קצת

שלושת הדקוטות האחרונות של חיל האויר נמכרו לאדם מחו"ל. הוא מתכוון להטיסן לארה"ב ולהשתמש בהן שם. "מצב הטיסה" שלהן הוא מעט בעייתי ומן הסתם יהיה צורך בהשקעה מסוימת כדי לשמר אותן. דקוטה 40, זו הצבועה בצבעי ארקיע נתרמה ע"י הקונה וע"י ארקיע לעמוד באילת, כדי להזכיר את הימים שבהם ארקיע היתה כמעט הקשר היחיד לאילת. מצבה יהיה יותר טוב מאשר שתיים מאחיותיה שנחתכו לטובת האלומיניום. עוד מספר דקוטות "ישראליות" טסות פה ושם בעולם. בארץ תיוותרנה 5 דקוטות. אחת בבי"ס טכני של ח"א, אחת בתצוגה במוזיאון רביבים ושלוש במוזיאון ח"א. אחת בתצוגה קרקעית, אחת בהאנגר באחסנה ואחת מהן, דקוטה 42, האחרונה שטסה בסמלי ח"א נמצאת במצב סביר ואנשים שאיכפת להם עושים מאמצים כדי להביאה למצב טיסה. זה לא כה פשוט, על מינהל התעופה כבר נכתב כאן וההוצאות הכספיות אינן קטנות. רק למידע והשוואה - בעולם יש עדיין הרבה דקוטות טסות, הרבה עומדות למכירה והרבה "על עמודים". לא אצרף תמונה של אחת הדקוטות של ח"א שנחתכו, פשוט תמונה קשה לצפיה.

אמיר72

New member
באמת טוב שהשאירו אותה

זו דקוטה "צעירה" יחסית - יוצרה "רק" בשנת 1945, לעומת דקוטותת אחרות שיוצרו ב-1944, 1943, ואפילו הייתה אחת (032) משנת הייצור 1942.

YHS

New member
דקוטה 42 יוצרה בשנת 43

השלוש לפני המכירה, ברקע עוד אחת, מהמכירה הקודמת

אמיר72

New member
המידע שיש לי מדבר

על תאריך יצור 7.4.45, ומס' חא"א שלה מתחיל ב-44 (הווה אומר שהיא הוזמנה בשנת התקציב 1944).מה מס' היצרן או חא"א שלה שרשום אצלך ?

yonieinav

New member
אכן,ארקיע הפעילה דקוטות בשנות

החמישים והשישים,מצ"ב דקוטה בשירות ארקיע חונה בש"ד אילת

בכניסה לדקוטה היה שלט ......

אם אני זוכר נכון " התחליף לדקוטה הוא דקוטה אחרת"

RAZ BAGG

New member
במספר מדינות עדיין תלוי השלט../images/Emo132.gif

דרא"פ למשל... למי שנוסע לאושקוש, בד"כ יש דקוטה כזאת בתצוגה, המפעל בוויסקונסין.

נורד, דקוטה, הרקולס, ערבה......

סתם לתקן שגיאות היסטוריות.... אנו נוטים להאניש (PERSONIFICATION) מטוסים. השם שניתן למטוס מעורר אצלנו הדמיה לזכר או נקבה. "נורד", "הרקולס" או "קרנף" - אף אחד לא יעלה בדעתו להגיד "הנורד טסה" "שתי נורדות.." או "ערבה הנמיך מעלי"... ומכיון שכולנו אוהבים את ה"דקוטה" - בטעות אנו מייחסים "לה" תכונות של נקבה. דקוטה המקורי מתהפך בקיברו. זה שם של ראש שבט מילידי אמריקה. זה שבעברית כל שם שמסתיים ב - "ה" הופך לנקבה - לא גורע מזכריותו של בעל השם המקורי.

laronpilot

New member
על דקוטה, הולנדים, מטוסים ו...אוכל.

אחת לחודשיים שלושה, במסגרת העבודה, יוצא לי לעבור דרך נמל התעופה סכיפהול באמסטרדם. על הגג יש מצפה, למעשה מרפסת ענקית המאפשרת צפייה על כל המטוסים, נחיתות, המראות וכד'. בנוסף להקפדה על ביקור במרפסת, אני לא פוסח על מסעדה נהדרת הנמצאת על הגג שבין היתר מגישה את אחד ממרקי העגבניות הטעימים ביותר שטעמתי. לפני מספר חודשים ביקרתי שם ולאכזבתי המסעדה הייתה סגורה לרגל שיפוצים. לפני מספר שבועות ביקרתי שם שוב ולשמחתי המסעדה נפתחה מחדש. מעצב המסעדה יצר "מיני" מוזיאון תעופה. אתה יושב במסעדה, מוקף ציוד ישן של מטוסים, החל מ... כנפיים ותאורה (נץנץ) ועד ארונות זכוכית המלאים במכשירי ניווט ישנים. על הקירות תמונות רבות של נמל סכיפהול ואיך היה נראה לפני 50 שנה וכמובן שהדקוטות מככבות שם במלוא הדרם. מומלץ בחום לכל מי ש"חולה תעופה" בהזדמנות הבאה... אפילו לשתות שם קפה. רק לא להחמיץ את המסעדה/מיני מוזיאון תעופה הזה. אני יכול רק להצטער שלא צילמתי מספר תמונות במקום. שיהיה לכולנו יום נעים.

laronpilot

New member
Dakota Café & Bar

Dakota Café & Bar Café & Bar, where you can have a drink and/or extensive lunch or dinner while enjoying the fabulous view of arriving and departing aircrafts. Location: Above Departure Hall 1, on the 3rd floor Opening hours: 09.00 hours - 20.00 hours (1 November - 31 March) 09.00 hours– 21.00 hours (1 April - 31 October) אפילו למסעדה קוראים דקוטה

Naftali Segev

New member
לכול אוהבי הדקוטה

בסימולטור החדש של מייקרוסופט 2004 ניתן לטוס עם דקוטה או הרבה מטוסים אחרים יותר מ 2002 אומנם זה לא כמו במציאות אבל עדיין זה נחמד

למעלה