מבצע דקוטה לאילת יוצא לדרך!

yonieinav

New member
מבצע דקוטה לאילת יוצא לדרך!

דקוטה ישנה של ח"א בצבעי חברת ארקיע תוטס לאילת מב"ג,ותוצב על עמוד באחד מככרות העיר.

ארזS

New member
האם זאת היתה דקוטה

של ארקיע או של חיל האוויר ? אני שואל כי קראתי באיזה מקום פעם שלארקיע היתה "דקוטה" ואני לא זוכר היכן ראיתי זאת. בכל מקרה היא נראית יפה מאוד בצבעים האלה.

YHS

New member
זו דקוטה שהיתה של ח"א

ייתכן ובעברה היתה גם בארקיע. יוני - האם אתה יכול להגיד מה מספרי הדקוטות שעומדות ברחבה? (לא הרישום האזרחי). תודה. ארז - עניתי לך בשירשור אחר, שעבר לדף 2 לגבי "ערבה". עם תמונה.

ארזS

New member
תודה +

ראיתי גם את תשובתך לגבי ה"ערבה". תודה !
שתי ה"דקוטות" שנמצאות בנתב"ג ונמכרו לחו"ל היו בח"א 017 + 022 .

yonieinav

New member
וזאתי טסה ביום שישי ארה"בה.....

קופיילוט בטיסה זו יהיה צביקה הרפז

017 ו 022

אבל עכשיו הם עם רישום זר לקראת הוצאתן לחו"ל בסוף השבוע הקרוב. אולי אם אוכל, תקבלו עדכונים מהדרך...........

אמיר72

New member
הדקוטה הזו

שנושאת את הרישום AES אינה הדקוטה המקורית שנשאה רישום זה. המקורית הייתה מס' זנב 003 בח"א, שהועברה במקור לקיבוץ רביבים. היא נהרסה בסופת חול ב"ביקרה" בקיבוץ באפריל 1994 (ראו תמונה ב"ביעף" גליון 90). מישהו יודע מה מספר הזנב בח"א של הדקוטה הזו, כדי שאפשר יהיה לאתר את מקורה ולוודא האם היתה בשרות ארקיע ? היו בארץ מעל 10 דקוטות בשימוש אזרחי ...

אמיר72

New member
עוד הערה

בינתיים מצאתי שח"א העמיד שלוש דקוטות למכירה - 022, 017, ו-040. אני מניח שאם שתי הראשונות נמכרו, הרי מדובר על דקוטה 040 בח"א, שנשאה בעברה גם מס' זנב 01. היא נשאה בעברה את הרישום 4X-DCF אולם איני יודע בשרות איזו חברה.

YHS

New member
דקוטה 40 נשאה גם את

הסימונים: FAG, FMF. למיטב זכרוני היא עבדה בחברת "נתיבי נפט". אכן זו הדקוטה שעומדת לרדת לאילת. דקוטה 05 בטכני FNB דקוטה 03 נהרסה ונקברה ברביבים דקוטה 26 ברביבים דקוטות 04, 38, 42 בחצרים דקוטה 30 ו- 18 הומרו לאלומיניום כל השאר נמכרו לחו"ל עוד פרטים?

אמיר72

New member
כמעט

036 - התרסקה ב-10 ליולי 1980 (ארבעת אנשי הצוות נהרגו) ס-82 - התרסקה ב-25 לאוקטובר 1948 (ארבעת אנשי הצוות ונוסע נהרגו) חוץ מזה היה עוד מטוס, 03, ששימש לאימוני כבאים - לא 003 שדובר עליו לעיל - ואיני סגור מה עלה בגורלו.

srami

New member
יש משהו מבאס

בדקוטה בכושר טיסה שיעדה - עמוד עליו היא תרקב... הרי בעוד כמה שנים יחפשו מתחת לאדמה דקוטות יקרות מציאות שיכולות לטוס. זה מזכיר את הסיפור של מטוסי המוסקיטו שנקברו או המוסטנגים שהתפרקו בחצרות קיבוצים. וגם מזכיר לי את שיר הקטר...

רן בג

New member
שום דבר לא סופי...

בהמילטון-קנדה עמד מטוס לנקסטר על עמוד במשך 17 שנה. בשלב מסוים התארגנו מספר טייסים לשעבר בחה"א הקנדי. קנו את המטוס ב-1$ ושיפצו אותו למצב טיסה. היום הוא מרכז המוזיאון האוירי בעיר הנ"ל...טס להנאת כולם. אחד משלושה בעולם (או משהו כזה) שטסים. ד"א מספר ( 3-4) מהמוסטנגים שהיו בחצרות הקיבוצים טסים היום באנגליה וארה"ב וספטיפייר אחד מאותו "מחזור" גם הוא בשלבי שיקום אחרונים.

פשוט מבחיל !!!

איזה גועל נפש, איזה חוסר רגישות...מטוס נדיר ויקר ערך כמו הדקוטה - ועוד במצב טיסה !!! פשוט מזעזע לשמוע שהולכים לתלות מטוס היסטורי על עמוד במרכז העיר... אני מכיר לפחות 100 מוזאונים שהיו מתים לקבל דקוטה במצב טיסה !!! רק בקומבינסטאן, מדינה שמנוהלת על ידי חבורה של "פוליטרוקים" ואופורטוניסטים יכולים להתרחש מעשי חילול קודש כאלו !!! הצילו את הדקוטה !!!

דקוטות טסו גם טסו בארקיע

בתור ילד, עברתי לגור מירושלים לרמת-אביב (1961). הדקוטות של ארקיע נחתו גם על מסלות 21-03 וגם על מסלול 10-28, שהיה ארוך הרבה יותר לכיוון מזרח והגיע עד קרוב לכביש חיפה (תוכנית "ל" לא היתה אפילו בתכנון באותה עת). נהגנו לנסוע על האופניים ולעמוד ליד מפתן מסלול 28 ולראות את המטוסים נוחתים שם, בהנמיכם מעל גגות הרעפים של רמת-אביב הישנה. דוד

srami

New member
הטיסה הראשונה בחיי כילד

היתה על דקוטה של ארקיע לראש פינה וחזרה - טיסה לשם טיסה. יש לי באיזה מקום צילומים ש"ל של הדקוטה (ושלי) במחניים. אנסה למצוא ולסרוק. אפילו כתבתי על כך חיבור נרגש למבחן ה"סקר" (מי זוכר ?) בשם "טיסתי הראשונה" (לא זוכר את הציון). ובתור ילד גרתי במעוז אביב לא רחוק מגני התערוכה של היום וצפיתי מהחלון בדקוטות פונות מבסיס לפיינל של 28.

למעלה