מבין במכוניות ישנות? כנס!!!

Biker Man1

New member
מבין במכוניות ישנות? כנס!!!

שלום לכם. יש לי שאלה לא כ"כ טכנית ... חבר שלי ואני התערבנו על מכונית פורד "סברה". הוא אמר שהמכונית הנל יוצרה בא"י ואני טענתי כי רק הסוסיתא יוצרה בארץ... מי מאיתנו צודק? זה די דחוף... תודה מראש.

שי ז.

New member
הסברה היא לא פורד.

היא יוצרה בארץ עם שלדה בתכנון של לוטוס ומנוע פורד. הגוף היה מפיברגלס במו אחותה העממית.

Biker Man1

New member
אתה מוכן לפרט קצת יותר...

לפי מה שאתה אומר - הסברה היא בכלל לא של פורד? היא כן יוצרה בארץ או לא? יש לה שילדת פיברגלס כמו לסוסיתא? אנא זרוק עוד כמה פרטים

costaet

New member
יוצרה ליד חיפה לפי מה שאני יודע

הגוף עשוי פיברגלס לא נראה לי שהשילדה. השילדה של הסוסיתא עשוי מעץ אם אני לא טועה.

Biker Man1

New member
מצטער על הבורות - אך בבקשה.

פעם אחרונה... הסברה היא כן פורד או לא? היא יוצרה בארץ בייצור סדרתי? (אנחנו הישראלים המציאו את המכונית הזאת כמו שהמצאנו את הסוסיתא???) רב תודות!!!

שי ז.

New member
היא רכב ישראלי לכל דבר.

השילדה היא שלדת פלדה כמו כל הרכבים מתוצרת הארץ (ולא עץ או פיברגלס). בסוסיתות הראשונות המרכב חובר לשלדה באמצעות קורות עץ שנטו להשתחרר. אחר כך הפסיקו עם זה וגוף הפיברגלס חובר ישירות לשלדה. היא יוצרה בייצור סדרתי לזמן קצר מאוד ויש לה אחות תאומה מבית רליאנט הבריטית (שיוצרה במקביל וגם לתקופה מאוד קצרה).

יוסי®

New member
הבנת הנקרא הבסיסית ביותר -

ראה את הכותרת של התגובה הראשונה "הסברה היא לא פורד".

סקאוט

New member
SABRA

השם במקור מוצר ישראלי "טהור" כמו שהג'יפ סופה שלנו טהור מדובר בשילוב של עיצוב מרכב מוצלח באותן שנים ושלדת סולם משובחת שנרכשו מיצרניהם והותאמו הנדסית ע"י מהנדסי חברת רכב בבריטניה הזכויות להרכבה ניתנו למפעל אוטוקארס בחיפה שהיה אחראי על קבלת קיטים והרכבתם בארץ לשם מכירתם לארה"ב בסוף תהליך זה לא צלח והפרוייקט הופסק לרכב היה מנוע פורד לייתר דיוק פורד קונסול נפח 1700 סמ"ק היו גם דגמים כפולי קרבורטורים, הארדטופ, קבריולט, גראנטוריסמו ועוד כמה ורסיות עם השנים

היו עוד כמה מכוניות שהורכבו בארץ

כגון ה KAISER FRASER וה HENRY J . אני זוכר SABRA חונה אצלנו ברחוב ודוקא נראתה לי מכוערת ביותר בזמנו.

למעלה