מבחני הדסה

מורר2

New member
מבחני הדסה

באחד מימי הלימודים יגיע לבית סיפרנו צוות שיבחן אותנו במבחני הדסה. בית הספר ממליץ לנו לגשת בטענה שזה יכוון אותנו בחייים ויכין אותנו למבחני קבלה לצבא, ובהמשך לפסיכומטרי. אני יודעת לאיזה מגמות אני רוצה ללכת, ומה היכולות שלי,השאלה שלי היא עד כמה המבחנים נחוצים? זה באמת חשוב לגשת אליהם?

מורר2

New member
אולי משיהו יכול להגיד לי

אם הוא ניגש בכלל למבחנים והאם הם באמת היוו שיקול בבחירת המגמה?

אור 200

New member
*לא ניגשתי

*מיותר בשביל מגמה, הכי טוב תחליטי לבד
*מוקדם מידי בשביל לומר שזה כבר הכוונה לעתיד

The Guardian17

New member
המממ

אם את בגישה של "מה זה יעזור לי בכלל" - כדאי שתגשי, סתם בשביל ה"כיף". אולי זה יתן לך כיוון מסוים, את לא חייבת להתייחס לזה ברצינות. למען הסר ספק - מבחנים כאלה עולים המון לפני תחילת לימודים אקדמאיים, יכול להיות שכדאי קצת להתבסס כרגע על מבנים שכאלה.

מורר2

New member
תודה רבה! עוד משהו אם אפשר,

אני חושבת שהמבחנים יכולים רק להוריד את מה שחושבים על היכולות שלי. אני לומדת מחוץ לבית הספר בתוכנית של בר אילן (5 יחידות בכיתה י') ונראה לי שאני יכולה רק "ליפול" במבחנים.מה שבהמשך ישפיע על הביטחון שלי בתום, יכול להיווצר מצב כזה?

pptu

New member
הרבה תלמידים מעולים נופליפ במבחן .

המבחן לא משקף שום יכולת של הנבחן.

מורר2

New member
תודה!

התיכון ובית הספר שלי מחוברים זה לזה, השאלה היא אם לא יעשו לי בעיות ויגידו "תראי, אלה ואלה היו התוצאות שלך, אנחנו לא חושבים שאת מסוגלת לעשות 10 יחידות טכנולוגיה, לכן את מחוץ למגמה" כי בהסברים שתנו לנו אמרו שזה עוזר לחטיבה העליונה להחליט איזה תלמיד לקבל לאיזה מגמה..

pptu

New member
אם הם מחוברים אז ההגיון אומר

שהם בכלל לא צריכים לגרוש מבחני הדסה =/ איזה טיפשים הם. אם הם יגידו לך את זה: הם טיפשים תבקשי צ'אנס ותגידי להם בלי בושה שמבחני הדסה זה בולשיט (לא לפחד, זה באמת בולשיט) אין שום קשר בין תוצאות המבחן ליכולות שלך, זה סתם בלושיט. אני מכיר מלא אנשים עם יכולות וציונים מעולים שהוציאו 4 בהדסה וגם ילדים רגילים עם תעודה סבירה שקיבלו ציונים מעולים בהדסה אומנם זה מבחן פסיכוטכני , אבל אין שום קשר בינו לבין הפסיכומטרי שהוא קשה יותר,וחשוב הרבה יותר (גם, בלי סיבה מיוחדת).

bitch style

New member
זה לא קשור..

זה מצביע על היכולות תפיסה שלך ועל היכולות שלך בכללי בנושאים של אנגלית לשון תפיסה צורנית ומתמטית. זה ממש ממש לא בולשיט ואם תלמידים מעולים הוציאו 4 סימן שהם לא כל כך מעולים ולהפך, תלמידים גרועים שהוציאו 8 הם כנראה באמת בעלי יכולות לא מנוצלים- קיצרר חרשנים ועצלנים. מבחני הדסה נורא דומים למבחנים הפסיכוטכנים בצבא ולמבחני הפסיכומטרי.. אם זה היה בולשיט אז לא היו נותנים משקל כל כך גבוה למבחנים הפסיכוטכנים ולפסיכומטרי (משקל שזהה בערך ל12 שנות לימוד +בגרויות..) המבחנים האלה מראים למעשה על היכולת שלך בנושאים מסוימים באופן כללי. לדעתי, הם משקפים, והם נורא עוזרים לתלמידים שבאמת יותר מוצלחים בנושא אחד ופחות בנושא אחר, לדוגמא יצליחו במחשבים, וייכשלו בסוציולוגיה- הומני וריאלי. אם את תלמידה שטובה בהכל זה לא מממש יעזור לך כי פחות או יותר הם ירשמו לך.. הסיכויים שלך להצליח במתמטיקה מחשבים תקשורת אומנות קולנוע שפות אלקטרוניקה ועוד יהיו טובים.. ובגדול- לכי חפשי מקצוע בעצמך, זה מה שבד"כ קורה לילדים המוצלחים... אבל, וזה אבל גדול אם את באמת טובה יותר במשהו אחד זה ממש יעשה לך את החיים קלים אח"כ.. אם באמת זה יצביע על כך שאת לא תהיי טובה ל10 יחידות טכנולוגיות אני לא מאמינה שהבית ספר שלך יוציא אותך מזה כי זה באמת מטומטם, אבל אולי לך כדאי לחשוב על זה פעמיים, כי בסה"כ אח"כ את זאת שתסבלי.. בכל אופן, תעשי תמבחן, את לא תפסידי כלום, להפך את רק תרויחי..

מורר2

New member
תודה רבה!

כל הכבוד על ההשקעה. אני חושבת שהשתכנעתי. ושוב תודה רבה!

pptu

New member
זה מבחן מטומטם

רק בירושלים נראה לי חובה לעשות את הדבר המטומטם הזה, והתיכונים דורשים את זה רק פה . אין שום קשר בין המבחן למגמות. פשוט בולשיט

למעלה