מבחני בר-אור

BAZUKA22

New member
מבחני בר-אור

תגידו יש לכם מושג מה זה 100 במבחני בר-אור?אני יודעת ש70% זה ריצת 2000 ו15% זה שכיבות שמיכה וכפיפות בטן...כמה צריך לעשות בכל אחד מהם כדי להגיע ל-100? (אני מדברת על טירונות 03 מורחב ורובאי פיקודי 06 או 07 לא סגורה על זה של קורס מ"כים בח"א)

MyVelouria

New member
תשובות

קודם כל לגבי השאלה על הבר-אור בקורס מ"כים ח"א: יש שלושה בר-אורים, המבחן הראשון הוא בתחילת הטירונות, אין לציון משמעות - בסה"כ בודקים את הכושר ההתחלתי שלכם ועל פיו בונים את סרגל המאמצים. הבר-אור השני הוא בסיום הטירונות כדי למדוד את השיפור, חובה לעבור אותו כדי להיות מוכשר רובאי 03. הבר-אור האחרון הוא בסיום הקורס שגם אותו חובה לעבור. אני מצרפת לך טבלת הישגים בשביל בנות. 30% מהציון זה בטן וידיים (15% ו-15%), ו-70% ריצת 2000. שאלת אותי בנוסף גם כמה שאלות במסרים אז הנה התשובות: בקורס ובטירונות יש מבחנים עיוניים, אני ארחיב בנוגע לטירונות כי עדיין לא הגעתי לקורס ואני לא בדיוק יודעת מה הולך שם. את נבחנת על כל דבר שאת לומדת - כל הנשקים, האמר"לים (אמצעיים לראיית לילה) ומכשיר קשר (מ.ק. 77). המבחנים הם מבחנים אמריקאים לא קשים במיוחד שצריך לעבור - אם תיכשלי את תתבקשי לחזור על החומר (המפקדים עוזרים אם צריך) ותיבחני שוב עד שתעברי. בסיום הטירונות גם יש מבחנים מעשיים על כל החומר הזה. כמו כן בטירונות יש סדנת מע"ר (מגישי עזרה ראשונה) שכדי לקבל את ההסמכה את צריכה לעבור מבחן. וסדנת אב"כ שגם שם בעיקרון צריך להיות מבחן - אצלנו לא עשו אותו (לא יודעת למה). המבחן של המע"ר קצת יותר קשה כי הוא על די הרבה חומר והוא לא כולו אמריקאי, אבל גם אותו אפשר לעבור ואפילו לקבל 100. פשוט כשיש ל.ע. (זמן לימוד עצמי) שווה לחזור על החומר ולשבת עם חברים וללמוד ולשאול שאלות. בנוסף גם יש מבחני חינוך בנושאי ידע כללי עם דגש על מלחמות ישראל וההיסטוריה של מדינת ישראל בכלליות (לדוגמה: מי היה הרמטכ"ל הראשון, מהי שנת עליית הנאצים לשלטון, מה זה ספטמבר השחור ועוד...). לציונים במבחנים האלה אין חשיבות, זה רק בשבילך ובשביל הידע הכללי שלך - את לא אמורה לדעת הכל אבל כן חשוב ללמוד מהטעויות כדי להעשיר את הידע. אין מה להילחץ משום מבחן, לא מעשי ולא עיוני, הכל זה חומר שלומדים ולא ישאלו אותך דברים שלא תדעי, ובכלל - האינטרס הוא שכולם יעברו אז גם אם יהיה מצב שתיכשלי את תוכלי לשפר את הציון.

למעלה