מבחן המכשפות

יש לי רעיון:

אולי ננסה ביחד לאתר בכתבים הללו את אותן "נקודות מחלה" מפורסמות ואת מיקומן, ובעקבות זאת - את החולי עליו הן מצביעות.

איפה תלמידיו הרבים של אילון בן-יוסף

מדוע הם אינם נכנסים בהמוניהם לפורום (שכידוע יש לו הרבה מאד קוראים סמויים, ומי יודע - אולי גם אילון בן-יוסף בכבודו ובעצמו) ומראים לנו את כוחם בגילוי מחלות ונסתרות? הלא הם יכולים לעשות זאת תחת ניק שאינו חושף את זהותם. ואפילו אחד לרפואה אין? די לנוכלות!

shamon51

New member
../images/Emo7.gifהניחוש שלי../images/Emo12.gif

מה שבטוח זה שאין לי מושג
אז הנה הניחושים שלי ... 1 - אולי מחלת נפש 2 - הרבה כאבים = סרטן? 3 - לא יודע 4 - נראה בריא/ה 5 - שברים = פרקינסון/זיקנה 6 - לב חולשה כללית

רינת p a

New member
שלום לכל המשמיצים

יש חיים גם מעבר לפורום מתנצלת שלא השתתפתי במחול השדים שלכם מאחלת בריאות טובה לכל מי שצרף את כתב ידו אני לא חוגגת על גבם וחשבונם של אחרים השם שלי חשוב ויקר לי מאוד אני בטוחה במה שאני יודעת רכשתי ידע זה בעמל רב ועל זה אני לא מוותרת בקלות כשתחזרו להיות רציניים אשמח לשתף פעולה משחקים מלוכלכים הם לא במגרש שלי אני מידי פעם אקפוץ לבקר ולומר את דברי בריאות ואושר לכל הנוכחים והאורחים

חוגגת על חשבונם של אחרים???

רק שלשום טענת בלהט שהו' (או לפי גירסה אחרת שלך, האות ן') מייצגת את הגב, ועכשיו במקום לשמוח על האפשרות לשכנע את כולנו ב"מומחיות" שלך בגילוי מחלות,ולספר לנו מי מן הכותבים סובל מבעיות גב חמורות, במקום זה את מורחת אותנו בתירוצים של כתה ג'? ולשאר הקוראים, אני מתנצל על הבוטות של דברי בשרשור הזה, אבל כיוון שהנושא עולה לא מעט בפורום, ומכיוון שישנם הרבה שרלטנים מן הסוג שראינו פה, רציתי אחת לתמיד להראות קבל עם ועדה באיזה חוסר כנות ושקרנות פועלים אותם נוכלים מבטיחי כזב, כאשר הם צריכים להפגין את "יכולתם" תחת בקרה ממשית. שיהיה גם לך אושר ובריאות!

shamon51

New member
שייקה, מתי יפורסמו תוצאות המבחן?

נ.ב. נדמה שכבר מיצית את הנקודה עם ה"שרלטנים" אולי נחזור לעיקר ?

שמעון, נאפשר לעוד כמה מגיבים

פוטנציאליים לנסות את מזלם, ובהמשך היום אפרסם את התשובות. יהיה מעניין.

והתשובות הנכונות:

ראשית אציין, שכתבי היד שהצגתי נבחרו על ידי באקראי, ללא נסיון לחפש מחלות בלתי שכיחות. השתמשתי בכתבי היד שהיו זמינים ברשותי, כאשר אני מקפיד להשתמש רק בכתבים של אנשים שאני מכיר אישית אותם ואת מצבם הבריאותי. כתב מס' 1 ו-4 הם של אותו אדם - בחורה בת כשלושים, השולטת בשתי השפות (עברית ורוסית) ברמת שפת אם. היא ללא כל מחלה רצינית, אולם שני הכתבים, שבוצעו ברצף אחד, נכתבו בזמן הריון מתקדם בחודש השמיני. כתב 2 הינו של אדם בגיל 75. הוא סובל שנים ארוכות מתעוקת לב המגבילה אותו פיזית. לפני כ-15 שנה עבר ניתוח לב פתוח להשתלת מעקפים, ומאז כל מספר שנים עבר צינתור, בלון וכדומה. למרות היותו מוגבל פיזית עקב מחלתו, הוא אדם פעיל, איש אקדמיה בפנסיה, שעוסק כיום בכתיבה ובהוצאת ספריו במרץ רב, עד כדי כך שכמעט ואינו מוצא זמן אף לראות חדשות בטלויזיה. הוא אינו סובל ממחלות רציניות אחרות (מלבד הרניה). כתב 3 הינו של אדם בן 65, הסובל שנים מכאבי תופת עקב בלאי של החוליות התחתונות בגבו. זמן לא רב לאחר כתיבת הדוגמה שהבאתי, עבר ניתוח גב קשה,שבמהלכו קובעו 4 חוליות תחתונות בגבו, והוא נדרש לתקופת שיקום ארוכה. כתב 5 הינו של אדם כבן 80, הסובל בזמן כתיבת הדוגמה המובאת מסרטן באיזור החזה (איני זוכר את האיבר המדוייק). מאז הוא עבר ניתוח וטיפולים נוספים, ונאחל לו רפואה שלמה. בעל כתב 6 מתלונן על הרעלה דמיונית בה לקה, עקב ליקוי במערכת החימום הביתית של הבניין בו התגורר. עקב תחושות אלו עזב את דירתו, ולמרות שכבר כשנה אינו מתגורר במקום, הוא עדיין חש שתוצאות ה"הרעלה" לא חלפו לחלוטין, וכך הוא חש גם לגבי ספריו שאוכסנו בבניין ה"מורעל". למותר לציין, שבדיקות קונוונציונליות לא העלו ממצאים רפואיים בעיתיים, ושהאיש חי, מתפקד ופעיל ללא כל טיפול רפואי שהוא. כתב 3

דה רבה לשייקה על היוזמה והטירחה

בהחלט תרגיל מעניין שממחיש עד כמה קל להצהיר על יכולות אבחוניות כאלה ואחרות בהקשרים של אבחון מחלות, ועד כמה העסק מסתבך כאשר ניגשים לחומר אמיתי. ברור שאין כאן תנאים אופטימליים לאתגר שכזה אבל גם ברור לגמרי שלא זו הסבה שלא זיהינו את המחלות, ואפילו לא היינו קרובים. מצד שני, לגבי רובינו זה היה בגדר של תרגיל משעשע ותו לא שכן איש כאן לא התיימר וטען ברצינות ליכולות כאלה, נדמה לי שגם רינת לא טענה לכך, להוציא אולי את האות ו' ן' שאמורה היתה לחשוף בפניה את האיש הסובל מבעיות קשות בחוליות, אך היא העדיפה לצפות ממרחק בטוח, ולא ברור לי למה. דבר לא היה נגרע מכוחה ויכולתה לו ניסתה את כוחה, היות שאני לא יודע אם יש אחרים שהיו יודעים לאבחן זאת טוב יותר. אבל, רינת, מכאן ועד לטעון למשחקים מלוכלכים וכד', המרחק רב, שייקה אכן בוטה בהתנסחויות, גם כלפייך, אבל מעבר לעניין הסגנון אפשר להבין אותו. אין לי ספק שאת השקעת בפיתוח היכולות שלך והגעת למקום כלשהו שאת מאמינה בהם, ואני האחרון שבהם לפקפק מהסבה היחידה שאני באמת לא מכיר אותך. מצד שני, אי אפשר לשלוף כל מיני אמירות, האות מ' אומרת ככה, ה ל' אומרת ככה, ה ו' זו האות של עמוד השדרה, והדף מחולק לשלשות מלעלה ורביעיות מהאגף, בלי לנמק ולהסביר את ההגיון שמאחורי הדבר. אי אפשר גם להתכסות מאחורי הנימוק שלמדת הרבה ומהרבה מורים ואסכולות, זו לא הנקודה ואנחנו כאן מתייחסים לגופם של הדברים הנכתבים ולא לרקורד ולרזומה של כותביהם. יש כאן בפורום אנשים רציניים וחושבים, שמפעילים שיפוט ובקורת וגם מתמצאים בגרפולוגיה, ולכן, אם יש לך שטות ותאוריות חדשות ואת רוצה להשתייך ולזכות במעמד והערכה שאת ראויה להם את צריכה להסביר ולשכנע, ורצוי באופן הגיוני ורלוונטי, ולא באמירות ערטילאיות. בלי קשר, את מוזמנת להישאר אתנו, ולא לקחת את זה אישית ולהיפגע, יתכן שגרמו לך עוול מסוים ואת ברמה פי כמה גבוהה ואיכותית, ואת מוזמנת לכתוב ולתרום כדי שגם אנחנו נלמד ממך.

אודי, אני עדיין מחפש את אותן נקודות

מסתוריות בכתבים של החולים. מי יוכל לעזור לשייקה למצוא את הנקודות, שלחיפושן השקיע כה הרבה מזמנו וממרצו?

שיהיה בהצלחה עם החיפוש

אגב, מעניין לשמוע את דעתם של עוד חברים, גרפולוגים על תיאוריה המחלות על פי הנקודות. האם יש בזה ממש או שמא מדובר בגימיק והמצאה נטולי יסוד, כמו קלפולוגיה, עקרבולוגיה ( ניתוח כתב יד של מזל עקרב ). אם אני מבין נכון, נקודה כזו כדי שתופיע מחייבת את עצירת התנועה לחלקיק של שניה, משהו לא רצוני כזה, ואז יוצא יותר דיו בצורה של נקודה. מצד שני, יש עצירות לחקיקי שניה גם מסבות נוספות, ומי ערב לנו שהעצירה דוקא מוסיפה דיו? אולי להיפך, זה כרוך בהרמת העט לחלקיק שניה והתוצאה היא דוקא רישום חסר? אולי רטט?. בכלל, מהסתכלות בכתבי יד אני מזהה המון נקודות בכל מיני מקומות, ולא רק במקומות מסוימים, וזה מעורר קושי אבחוני אמיתי גם במקרה ויש ממש בדבר. ואם בנקודות עיסוקינו אז צריך להזכיר את ספרה של חנה קורן שהקדיש לכך פרק מסוים, ואינני יודע אם גם כיום היא עומדת מאחורי הדברים, מה שכן, אם כבר מדובר בנושא כזה מעניין וחשוב חבל שאין שם ( מזכרוני אין )לרפואה ולו כתב יד אמיתי אחד שידגים את הנושא באופן מוחשי, וזה מעורר סימני שאלה. אגב, באחד מספריו של איילון בן יוסף שהצצתי בו בחנות ראיתי פרק דומה שהוא כתב, אולי העתיק? וגם אצלו אין דגמאות אמיתיות אלא רק משורטטות. מישהו קרא שמע לא שמעתי על מחקר רציני בנושא ? אני אישית נוטה להאמין שמודעות של האדם למקום כואב, רגיש, בעייתי אי שם בגופו, יכול לבוא לידי ביטוי בתופעה מסוימת בכתב, במקום שאמור להיות מקביל לכך. ואז ניתן אולי לאבחן רגישות/כאבים/מגבלה באיזור הגב, הרגליים וכד'. מצד שני, האמנתי גם שישו נצלב בידי יהודים, כך שאל תבנו יותר מדי על אמונותי.

למעלה