דה רבה לשייקה על היוזמה והטירחה
בהחלט תרגיל מעניין שממחיש עד כמה קל להצהיר על יכולות אבחוניות כאלה ואחרות בהקשרים של אבחון מחלות, ועד כמה העסק מסתבך כאשר ניגשים לחומר אמיתי. ברור שאין כאן תנאים אופטימליים לאתגר שכזה אבל גם ברור לגמרי שלא זו הסבה שלא זיהינו את המחלות, ואפילו לא היינו קרובים. מצד שני, לגבי רובינו זה היה בגדר של תרגיל משעשע ותו לא שכן איש כאן לא התיימר וטען ברצינות ליכולות כאלה, נדמה לי שגם רינת לא טענה לכך, להוציא אולי את האות ו' ן' שאמורה היתה לחשוף בפניה את האיש הסובל מבעיות קשות בחוליות, אך היא העדיפה לצפות ממרחק בטוח, ולא ברור לי למה. דבר לא היה נגרע מכוחה ויכולתה לו ניסתה את כוחה, היות שאני לא יודע אם יש אחרים שהיו יודעים לאבחן זאת טוב יותר. אבל, רינת, מכאן ועד לטעון למשחקים מלוכלכים וכד', המרחק רב, שייקה אכן בוטה בהתנסחויות, גם כלפייך, אבל מעבר לעניין הסגנון אפשר להבין אותו. אין לי ספק שאת השקעת בפיתוח היכולות שלך והגעת למקום כלשהו שאת מאמינה בהם, ואני האחרון שבהם לפקפק מהסבה היחידה שאני באמת לא מכיר אותך. מצד שני, אי אפשר לשלוף כל מיני אמירות, האות מ' אומרת ככה, ה ל' אומרת ככה, ה ו' זו האות של עמוד השדרה, והדף מחולק לשלשות מלעלה ורביעיות מהאגף, בלי לנמק ולהסביר את ההגיון שמאחורי הדבר. אי אפשר גם להתכסות מאחורי הנימוק שלמדת הרבה ומהרבה מורים ואסכולות, זו לא הנקודה ואנחנו כאן מתייחסים לגופם של הדברים הנכתבים ולא לרקורד ולרזומה של כותביהם. יש כאן בפורום אנשים רציניים וחושבים, שמפעילים שיפוט ובקורת וגם מתמצאים בגרפולוגיה, ולכן, אם יש לך שטות ותאוריות חדשות ואת רוצה להשתייך ולזכות במעמד והערכה שאת ראויה להם את צריכה להסביר ולשכנע, ורצוי באופן הגיוני ורלוונטי, ולא באמירות ערטילאיות. בלי קשר, את מוזמנת להישאר אתנו, ולא לקחת את זה אישית ולהיפגע, יתכן שגרמו לך עוול מסוים ואת ברמה פי כמה גבוהה ואיכותית, ואת מוזמנת לכתוב ולתרום כדי שגם אנחנו נלמד ממך.