מבזקי ספורט לתאריך ה-08/09/10

הפועל ת"א נקנסה ל-50 אלף ש"ח, מכבי ב-30

הפועל ת"א נקנסה ל-50 אלף ש"ח, מכבי ב-30

אירועי הדרבי בטוטו: שתי הקבוצות ספגו גם משחק ללא קהל על תנאי
תאריך עדכון: 08/09/10 09:41

בית הדין של ההתאחדות לכדורגל סגר הערב (שלישי) את החשבון עם שתי התל אביביות על אירועי הדרבי הראשון של העונה, בגביע הטוטו. כזכור, במהלך המשחק נרשמו לא מעט התנגשויות בין שני הקהלים וגם אי הנוכחות של משטרת ישראל ביציעים לא תרמה להרגעת הרוחות.
הפועל נקנסה על ידי בית הדין ב-50 אלף ש"ח בעוד שמכבי נקנסה ב-30 אלף. בנוסף, שתי הקבוצות ספגו עונש אירוח משחק ללא קהל על תנאי. העונשים הנ"ל ניתנו בעוון סעיף אישום של התפרעות קהל. שתי הקבוצות עמדו לדין גם על סעיף של פריצה למגרש אך זוכו מאשמה. למקרה ששיערתם אחרת, אצל הדאבליסטית מאוד לא אהבו את ההחלטה: "נסתרות הן דרכי הדיינים. זה היה משחק חוץ. היו 2000 אוהדים שלנו ו-13 אלף של היריבה".
עוד בהפועל, הקבוצה העבירה בבקרה את וויליאם אאוזו, קשר גנאי שמתאמן בחודשים האחרונים עם הקבוצה. בשל העובדה שהפועל לא הצליחה להביא זר נוסף יהיה אאוזו הזר החמישי של המועדון. הקשר בן ה-19 הגיע ביחד עם החשב ניר כץ לבקרה התקציבית שם הועבר חוזהו. הוא יעמוד לרשותו של אלי גוטמן במשחקי הליגה אך לא באירופה, מכיוון שלא נרשם בזמן.
עוד בבית הדין, דני לוי נקנס ב-5,000 בעוון דבריו לשופט רועי ריינשרייבר במשחק של הפועל פ"ת מול עירוני ק"ש. 3,000 מתוך הסכום הכולל מהווים הפעלת תנאי קודם שעמד נגדו על אותה עבירה. מהפועל פ"ת נאמר: "אנו שמחים שהדיין דוד לב לא העניש בחומרה".

לכתבות נוספות >

בא בזמן: סמואל יבואה חתם לעונה בבית"ר

בא בזמן: סמואל יבואה חתם לעונה בבית"ר

על מועמדותו פורסם כאן לראשונה. החלוץ: זוכר את היריבות עם הפועל
תאריך עדכון: 08/09/10 01:24

סמואל יבואה חתם הערב (שלישי) לעונה אחת בשורות בית"ר ירושלים. כפי שפורסם כאן לראשונה, הקבוצה של אורי מלמיליאן סימנה את החלוץ הגנאי כמטרה ובמהלך בזק הצליחה להנחיתו בארץ, להעבירו בדיקות רפואיות ולרשמו בזמן לפני סגירת חלון ההעברות. כעת יבואה יעמוד לרשותו של מלמיליאן כבר בשבת הקרובה, מול מכבי פ"ת.
דובר המועדון, אסף שקד, הרחיב בעניין: "היה מאוד קשה. רק בשעה שש קיבלנו את ההמסמכים מההתאחדות הבלגית בדיוק לפני שסגרו שם, זה חיזוק מאוד גדול בשבילנו. מהמכירה של טוטו החתמנו ארבעה שחקנים: מושיקו מישאלוף, משה בן לולו, כריסטיאן גונזאלס ויבואה. אפשר להגיד שהסגל שלנו סגור".
יבואה אמר לאתר הרשמי של בית"ר לאחר החתימה: "אני שמח מאוד לחתום בבית"ר ירושלים, אני מכיר את המועדון הזה בעיקר מהצד השני כשהייתי בהפועל כפר סבא והפועל תל אביב. כששמעתי שבית"ר מעוניינת בי זה הפתיע אותי מאוד והחלטתי להגיע לישראל ולעזור לה. יש לי רעב גדול לכבוש שערים ואני מחכה לרגע שבו אכבוש באצטדיון טדי וארוץ לקהל".
יבואה בן ה-24 החל את דרכו בישראל במדיה של הפועל כפ"ס, ממנה עבר להפועל ת"א ביחד עם דגלאס דה סילבה, בן לוז ואביחי ידין. עם האדומים היתה לו חצי עונה ראשונה מעולה, אבל "ההירדמות" שלו בהמשך עלתה לאדומים באבדן האליפות למכבי חיפה. הגנאי עזב לגנק בינואר תמורת 700 אלף יורו, כאשר התרומה הגדולה שלו לקבוצה בעונה שעברה היתה שער הניצחון מול המבורג בבלומפילד.

לכתבות נוספות >

עכשיו מגיעים? 1:4 לארגנטינה על ספרד

עכשיו מגיעים? 1:4 לארגנטינה על ספרד

מסי, היגוואין, טבס ואגוארו כבשו מול אלופת העולם הטריה, יורנטה צימק
תאריך עדכון: 08/09/10 09:53

במבט כוללני, ארבעה דברים חסרו לארגנטינה בגביע העולם בדרום אפריקה: בלם, מגן ימני, קשר אחורי ועושה משחק. טוב, וגם טקטיקה. סרחיו באטיסטה, בינתיים מאמן מחליף, השלים את החוסרים וזה נראה טוב. מה טוב? קונצרט. האלביסלסטה דרסה במשחק ידידות 1:4 את ספרד, מחזיקת הגביע הטריה, ובסוף נזכרה שההתעוררות באה חודשיים מאוחר מדי.
ארגנטינה - ספרד 1:4
שלוש פעמים בעבר הגיעה ספרד לאיצטדיון המונומנטל ומעולם לא יצאה עם ניצחון. בבואנוס איירס דיברו בימים האחרונים רק על הצורך לחקות את משחקה של אלופת העולם, והבחורים של ויסנטה דל בוסקה בלעו את הצ´וריסו שלם. ונחנקו.
באטיסטה הציב הרכב שכלל את גבי מיליטו וחבייר סאנטי בהגנה, את אסטבן קמביאסו לצד חבייר מסצ´ראנו ואבר באנגה בקישור ואישפר לליונל מסי להצטרף לחוליה הקדמית עם קרלוס טבס וגונסאלו היגוואין. וזה עבד כמו מכונה כבר מהפתיחה.
בדקה העשירית מצא טבס את מסי, שהקפיץ במומחיות מעל פפה ריינה היישר לרשת. 3 דקות חלפו וקרליטוס שלח גם את היגוואין קדימה. חלוץ ריאל מדריד השכיב את ריינה, גבר על פיקה ומזווית קשה הכפיל. 11 דקות להפסקה פישל שוער ליברפול בהשתלטות על כדור, טבס דהר קדימה וקבע 0:3 מסחרר.
ואלדס עלה מהספסל לשער, דויד וייה עוד מצא את הקורה, צ´אבי חילץ הצלה נפלאה מסרחיו רומרו הצעיר וגם סלאלום של מסי הסתיים בבישול נהדר לשער של אנחל די מריה, שנפסל בגלל נבדל. 6 דקות לסיום היה זה פדרו הצעיר שבישל לפרננדו יורנטה שער מצמק ויכול להיות שהיה איזה ספרדי שפינטז על קאמבק.
בדקה ה-89 קמו כל יושבי המונומנטל להריע למסי, שהוחלף באנדרס ד´אלסנדרו, עוד זימון טרי. קשר אינטרנסיונל הברזילאית לא התבלבל ובהתקפה הראשונה שלו מצא את היינצה באגף. מגן מארסיי הגביה מדויק לעבר ראשו של סרחיו אגוארו המחליף, שנגח פנימה את ה-1:4 המהדהד. הצגה מרשימה של ארגנטינה, אבל עכשיו באים?!
עבור הספרדים ההפסד מהווה בעיקר פגיעה באגו, אבל עבור קרלוס מרצ´נה מדובר בציון דרך. שחקן ויאריאל, עד כה הקמיע של הנבחרת מאז הבכורה שלו ב-2002, הפסיד לראשונה עם האדומים אחרי 56 משחקים. במאי האחרון הוא שבר את שיא החסינות הבינ"ל של גארינצ´ה, רק בבואנוס איירס הוא נבלם.

לכתבות נוספות >

בונדר: "עשינו מה שאפשר"

בונדר: "עשינו מה שאפשר"

הנבחרת נחתה. מבן הפועל: "היה קשה ליצור מצבים". זהבי: "שמחים על הנקודה"
תאריך עדכון: 08/09/10 10:34

עם 0:0 בגאורגיה ו-4 נקודות במוקדמות יורו 2012, נבחרת ישראל נחתה הבוקר (רביעי) בישראל, ללא הליגיונרים שהמריאו מטביליסי בחזרה למקום מושבם באירופה.
"לא הגענו להרבה מצבים", אמר דני בונדר בנתב"ג, "היה קשה ליצור משחק כדורגל כמו שצריך על משטח כזה, אבל הסתדרנו עם מה שיש ולקחנו נקודה".
הרבה ביקורת נשמעה בנוגע לזימונו של בונדר לנבחרת, ודאי על הצבתו בהרכב. אבל מגן הפועל תל אביב ענה עם משחק לחימה והרבה נשמה. "לא צריך להרים את האף יותר מדי לאחר יכולת טובה, כמו שלא לוקחים קשה כשלא טוב. אני תמיד משתדל להיות באמצע", אמר וכבר הסתכל קדימה, "דווקא התגעגעתי להפועל".
ערן זהבי דווקא לא פתח בהרכב, אלא נכנס כמחליף, אולם לא בלט ולא הצליח להשפיע על מהלך המשחק. "גם לגאורגים היה קשה וגם הם לא הגיעו להרבה מצבים", אמר זהבי, "היה קשה להניע כדור, אנחנו שמחים שיצאנו עם נקודה מהמשחק. הרבה קבוצות יאבדו כאן נקודות. עכשיו אנו מקווים לנצח את קרואטיה בבית. אנחנו מסתכלים רק על עצמנו וכאן בארץ המשחק מול קרואטיה זה יהיה אחרת, עם משטח דשא נורמלי והקהל שידחוף אותנו".
"אין לי בעיה לקבל כל החלטה של המאמן", התייחס זהבי למספר הדקות שקיבל, "נכנסתי טוב למשחק, ועכשיו חוזרים להפועל. יש שתי משימות חשובות - האחת בשבת מול עכו וביום ראשון טסים כבר לבנפיקה ומתחילים את החלום של ליגת האלופות".

לכתבות נוספות >

מהמורות בדרך

מהמורות בדרך

המגרש היה רע, אך לנבחרת לא חסר בעיות. פרימו מפש בשורה מפרננדס ולא מוצא
תאריך עדכון: 08/09/10 12:58

לא הגיע לנו לנצח בגאורגיה, את זה צריך לומר בכנות לפני שנכנסים לסיבות או אם תרצו - לתירוצים. הגאורגים היו יותר מסוכנים. לא גדולים, אבל עם הטירוף של הקהל הם היו פשוט יותר טובים. זה לא היה יפה לעין, אבל תיקו שם זו גם תוצאה טובה, ואת זה כבר אמרתי בעבר.
ועכשיו לתנאים. אי אפשר לתלות את כל הצרות במצב המגרש, אבל צריך להבין - אי אפשר להפגין משחק טוב על דשא כזה. אי אפשר לעצור כדור, בטח שלא להניע אותו. ראינו שחקנים טכניים שפשוט לא מצליחים לשחק, וברמה הזאת זה פשוט לא לעניין.
למרות המשחק הרע אמש, לפתוח את הקמפיין עם ארבע נקודות זה בסדר גמור. גם אם מוריניו היה מאמן אותנו, יכול להיות שהיינו באותו מצב. הבעיה שלי עם לואיס פרננדס היא שהוא לא הביא משהו חדש. גם בגאורגיה וגם נגד מלטה הוא שיחק בצורה קצת פחדנית. הלו, לא מדובר בספרד וגרמניה. ביוון ובקרואטיה המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע אם נשחק ככה.
נכון לעכשיו, אין בשורות מפרננדס, ויש לי עוד כמה בעיות איתו. שתיים, למעשה. האחת, דני בונדר לא ראוי להיות מגן פותח בנבחרת ישראל. המאמן חייב לסלוח לעלי עותמאן ולהחזירו לסגל הנבחרת. הוא המגן הכי טוב בארץ ובונדר פשוט לא מתאים. גם דדי בן דיין לא בכושר טוב, אבל הוא לפחות יוצא לפעמים קדימה.
הבעיה השניה היא עם ורמוט. לא איתו, עם הספסול שלו. גילי חייב לפתוח. הוא ילד טוב, לא סכסכן ולא רכלן, כך שאני לא חושב שלואיס עושה לו בכוונה. בכל משחק ביתי בעתיד, גם מול קרואטיה ויוון, פרננדס חייב לשחק עם ורמוט, יחד עם בניון ורפאלוב. ברגע שפרננדס הכניס את ורמוט ראינו שיפור מיידי בנבחרת וגם הגענו לכמה מצבים. בעיה תקשורתית היא הבעיה שלו? בכל מקום בעולם יש את זה. אתה לא יכול להדוף את הביקורת רק כי ניצחנו את מלטה. כל נבחרת תנצח את מלטה. אם התקשורת חושבת שוורמוט צריך לשחק, זה לגיטימי. גם פרננדס בעצמו ביקר בעבר את ריימונד דומנק, מאמן נבחרת צרפת לשעבר. להיעלב הוא בטח לא צריך.
והעתיד? כמו שלקחנו 4 נקודות בשני המשחקים הראשונים, ככה צריך להיות גם בשניים הבאים, למרות שהם קשים בהרבה. חייבים ניצחון ותיקו לפחות מול מול יוון וקרואטיה בתחילת החודש הבא. לצערי אנחנו לא מספיק טובים כדי לקחת 6 נקודות. לא רואה מצב שננצח את יוון בחוץ, למרות שהם לא בכושר טוב, מה שמותיר את המפגש הביתי מול הקרואטים למשחק מפתח. חייבים לנצח אותו אם אנחנו רוצים להיות ביורו.
מבחינתי, ההפתעה הכי גדולה משני המשחקים הוא אלמוג כהן. הוא פייטר ברמות מדהימות. הוא המצטיין שלי עד כה. לקראת קרואטיה לואיס פרננדס לא צריך לחשוש. הוא חייב לעלות בהרכב יותר התקפי כי אין ברירה אלא לנצח. אין לי ספק שבהמשך נראה יותר מיוסי בניון, גילי ורמוט ואיתי שכטר.
מילה על הצעירה לסיכום. את העלייה הפסדנו בתיקו מול קזחסטן. כשאתה מאבד נקודות בבית מול נבחרת פחות טובה, אתה מפסיד את כל הקמפיין, וזה מסר חשוב גם לבוגרת. גיא לוזון אמר אתמול ש"הסגל של הצעירה צריך להצעיד בעתיד את הבוגרת למונדיאל וליורו". גיא, הסגל החלומי שכלל את אייל ברקוביץ´, חיים רביבו ושות´ היה טוב בהרבה ועדיין לא הצליח להביא אותנו לטורנירים גדולים.
"http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/0/185470.jpg
לכתבות נוספות >

למעלה