מבולבל מאד.. הסתבכתי

goanin

New member
מבולבל מאד.. הסתבכתי ../images/Emo9.gif

אני הולך להשלים את תעודת הבגרות שלי, ולעשות פסיכומטרי בקיץ הקרוב. עד אוגוסט השנה, אני אמור להיות עם שניהם. בהנחה (בידיעה, תכל'ס) שאני הולך להיות ביד עם ציונים שמאפשרים לי קבלה, האם אני יכול להתקבל ולהתחיל ללמוד כבר בסתיו? האם זה תלוי בחוג בו ארצה ללמוד? איך אני נרשם לחוג עוד לפני שיש לי את הציונים ביד? האם יש דבר כזה של הרשמה מראש, על תנאי? אני כל כך לא רוצה להפסיד את השנה הזאת.. תודה על כל מידע שיעזור לי. אני לפעמים מרגיש כאילו אני הולך לאבוד בעניינים האלה.. אדם

PIonit

New member
מצטערת על התשובה

אבל למעט חוגים מסויימים (לא ציינת מה אתה מעוניין ללמוד) הפסיכומטרי האחרון האפשרי להתקבל לשנה הבאה הוא של מועד אפריל. אבל שוב, זה המצב הכללי, ויתכן שדווקא מה שאתה ספציפית רוצה ללמוד משהו שניתן להתקבל אליו גם עם הפסיכומטרי של יולי. אם תספק יותר מידע יהיה קל יותר לתת לך תשובה מדויקת.

strange key

New member
מוסיפה למה שפלונית כתבה:

תברר עם המזכירויות השונות. בעיקרון, כפי שפלונית כתבה, הפסיכומטרי האחרון שהאוניברסיטאות אומרות שהן מקבלות לפי הוא באפריל, אבל ייתכן שבחוגים שאין להם ביקוש גבוה במיוחד (כלומר, נשארים מקומות פנויים עד תחילת הלימודים) ניתן גם אחרי. בקיצור, תברר עם האוניברסיטה. בהצלחה

אתה יכול להיות רגוע.

בניגוד למה שנכתב מעלי, זה ממש לא נכון ש"הפסיכומטרי האחרון האפשרי להתקבל לשנה הבאה הוא של מועד אפריל". זהו מיתוס שאין לו על מה להתבסס. למעשה, בניגוד לנאמר שלמעט מספר חוגים ההרשמה נסגרת מוקדם, המצב בדיוק הפוך: למעט מספר חוגים מצומצם (רפואה וכאלה), ניתן להירשם גם הרבה אחרי אפריל. אני מדבר מניסיון אישי. נרשמתי בספטמבר (!) לאחד החוגים היותר מבוקשים באוניברסיטה, כאשר גם בחוגים רבים נוספים היו מקומות באותו זמן. כמובן שתיאורטית ההרשמה יכולה להיסגר גם במאי - אם מכסת הנרשמים תתמלא - אבל זה אף-פעם לא קורה. שיהיה בהצלחה.

AlonBP

New member
אתה יכול להרחיב לגבי זה?

באיזה חוג מבוקש מדובר? אני כרגע בעיצומם של לימודי הכנה לבחינת הפסיכומטרי של אפריל וחשבתי לשפר בגרויות בקיץ למקרה והציון הפסיכומטרי לא יספיק. אני מאוד אשמח לקבל תמונת מצב לגבי סגירת ההרשמה של משפטים, כלכלה, מנהל עסקים ויחסים בינלאומיים. ברור לי שזה משתנה משנה לשנה ואי אפשר לנבא תמונת מצב מדוייקת לשנת לימודים הקרובה אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון לגבי המגמות של ההרשמה המאוחרת לחוגים הללו. תודה מראש!

למעלה