מבולבלת

P u c h a

New member
מבולבלת

אז ככה : פגשתי עכשיו את האקס שלי. נפרדנו לפני יותר משנה וכבר הייתי בטוחה שלראות אותו לא יעשה לי כלום. הבן אדם חולה שליטה, כלומר הוא רצה לשלוט על כל פרט בחיים שלי- לאן ללכת ועם מי ומתי, מה ללבוש, איך להתאפר, עם מי להיות בקשר (ובעיקר עם מי לא).הוא עשה לי ביקורי פתע בעבודה, בדק לי אימיילים ושיחות בפל` ואם עשיתי משהו שלא היה נראה לו... טוב, הוא מעולם לא הרים ידיים. זה התבטא בהשפלות ואיומים. לקח לי שנה להבין שהקשר שאני נמצאת בו לא בריא ומסוכן ועוד שנה עד שהצלחתי שוב לתת אמון בגבר.

אייבורי

New member
לא נשמע קשר בריא

שליטה על כל פרט היא נחמדה כאשר היא מתאימה לשני הצדדים ובהסכמה. שיש צד אחד אובססיבי וצד שני מבוהל זה נשמע יותר כמו מחלה שיש להתרחק ממנה.

G I R L P

New member
P u c h a ואייב - נושא חשוב

עד היום לא ממש סיפרתי או שיתפתי אבל הסיפור שלך, פו, ממש זהה לשלי. אם את אחרי הקשר והעפת את הבחור לחפש לו קורבן אחר- מה טוב. אם לא- ממליצה לך בחום להתרחק. (את לא חייבת) כי אני, למרות ועל אף פי כל החברים מסביבי- שניסו להראות לי מה לא טוב לי- לא ראיתי את זה אהבה עיוורה אותי לחלוטין לקח לי שנה וחצי להבין עם איזה סייקו אני יוצאת. ממש סייקו במקרה שלי, הוא ניסה להרים עלי יד. וכן, משטרה היתה מעורבת בנושא. ואת חושבת שזה עזר לו? נו, טוב, זה סיפור לשיחה בארבע עיניים. בכל שאלה או עזרה- תפני אלי. מבטיחה להיות לך קודם כל כתף. כתף להישען עליה. זה נושא רגיש לליבי, ומאוד חשוב. תשמרי על עצמך מתוקה!

P u c h a

New member
תודה לך

בכל אופן, יצאתי מהקשר הזה לפני שנתיים. כעבור שנה הצלחתי להתחיל לפתח קשר חדש, וזה לא היה קל. לקח לי זמן להתחיל לתת אמון. למזלי, יש לי בן זוג אוהב ותומך שהיה שם בשבילי הרבה לפני שהתחלנו לצאת ויש לו המון סבלנות. הקשר איתו נראה אחרת לגמרי.

Cגלית

New member
שמחה שהעזת

ומצאת זוגיות חדשה עם גבר שתומך ורגיש לך. תיארת קודם קשר מתעלל וטוב שיצאת ממנו. אחרי שנפגעים נזהרים וטוב שכך, ללכת עם הזהירות והשמירה העצמית אל החדש, בהצלחה

אייבורי

New member
../images/Emo24.gif

נשמע שעברת חוויה לא נעימה כלל בלשון המעטה מקווה שהסייקו יתן לך מנוח.

Cגלית

New member
../images/Emo24.gif מקסימה!!!

צר לי לקרוא מה שעברת, שמחה שאת אחרי וגאה בך!

P u c h a

New member
המשך

הקש ששבר את גב הגמל היה כשהוא ניסה לאסור עלי להיפגש עם ההורים שלי ובאותו שבוע, כששכבתי במיטה עם 39מעלות חום, זה לא מנע ממנו לשכב איתי,ובכלל לא עניין אותו שאני חולה או שאני פשוט לא רוצה.

G I R L P

New member
מוכר

אני מקווה שזה מאחורייך. אצלי- הוא פשוט הרחיק אותי, גרם לי לריב עם כל המשפחה עם אמא ואבא ואחיות.... תאמיני לי אנשים כאלה צריך לאסור!!!! ממש סכנת נפשות. 4 חודש אחרי הפריגה הוא לא הפסיק להטריד אותי. זה לא משחק.

gidionline80

New member
אין כאן כל דילמה

וגם לא בלבול את נמשכת לשליטה אך יש שליטה שמצמיתה ויש שליטה שמצמיחה במה תבחרי אפ 2 יו

P u c h a

New member
נכון

באמת אין כאן כל דילמה. העניין הוא שהיתי בטוחה שלראות אותו כבר לא יעורר בי שום רגש.

S25R

New member
לפעמים קורה שממרחק הזמן נזכרים בדברים הטובים

והתופעות השליליות נדחקות. כנראה שזו הסיבה שהתעורר בך איזה רגש. אבל יהיה נכון יותר אם תסתכלי על התמונה בשלמותה ותעלי לזכרון שלך גם את התופעות השליליות והתחושות הרעות שנילוו אליהן וגרמו לך לצאת מהקשר. הצעתי אלייך - היזהרי שהרגש שעלה בך לא יוביל אותך לפעולה פזיזה שתגרום לך לחזור לתקופה הרעה שהיית בה. וכפי שזה נשמע.... אפילו לא ליום אחד ! עוד יום יומיים הרגש הזה ללא ספק - יעלם.

Dan_Kap_

Active member
יש רגש, כי היתה שם אהבה

מניסיון - יש רגשות גם כלפי שותפ/ה פוגעניים, גם אחרי שמידת הפגיעה ברורה, גם אחרי שמפסיקים את הקשר איתם, גם אחרי שמוציאים אותם מהחיים שלנו. זו תגובה אנושית וטבעית - אין בה אמירה שאת מתגעגעת לחזור ולהיפגע שוב על ידיו... [ את מוזמנת לעיין עוד באתר מקום - תגלי שם שאינך האדם היחיד בעולם שמרגישה כך. תוכלי גם למצוא שם מידע נוסף, כגון קבוצות תמיכה וגופים שיכולים לסייע. בתחום הבדסמ - לשם כך קיים הקו החם. ]

Dan_Kap_

Active member
טוב שאת כבר לא שם

אני שמח לשמוע שנפרדת ממנו - המונח "חולה שליטה" נשמע המונח ההולם להתנהגות שכזו. וקצת מידע על מתי שליטה הופכת להיות לא בריאה ופוגענית אפשר למצוא כאן http://www.macom.org.il/Emotional_Abuse.asp שולט/ת אמורים קודם כל לדעת לשלוט בעצמם - כשהמדובר במה שנראה כמו התנהגות אובססיבית, זה אור אדום מאד גדול, בין אם המדובר הוא במערכת יחסים ונילית ובין זו מערכת בדסמית.

../images/Emo24.gif

מאד קל למעוד ולפול חזרה אל תוך מעגל האלימות מקווה שתמצאי בתוך את הכוחות לשמור על עצמך בהצלחה לך

למעלה