מבולבלת

מוקה30

New member
מבולבלת

היי חברות
חייבת עידוד, או עצה טובה, אני בשבוע 19, התחלתי את ההריון עם עודף משקל גדול. זה כמובן בא לידי ביטוי בכל הבדיקות. לפני 3 שבועות עשינו סקירה ראשונה והרופא לא הצליח לראות אוב את הלב והפנים, אז חזרנו היום, אבל הרחם עלה, והבן הקטנטן שלי יושב ממש באיזור הטבור, האישור השמן ביותר שלי
אז גם היום הוא לא ממש הצליח לראות. הוא לא חושב שמשהו לא בסדר אבל גם לא ראה בוודאות שהכל בסדר. לגבי הלב הוא הפנה אותנו לאגו לב וגבי הפנים הוא די רגוע.
אז מה אני רוצה בעצם?
האם יש פה מישהי במצב דומה? ואם כן האם נבדק. אצל רופא שהצליח להתגבר על המכשול?
בגלל שלקח לנו 3 שנים להשיג את ההריון אני ממש לא מתה לעשות מי שפיר אבל אולי כדאי?
ובכלל אם מישהי יכולה לעודד אותי אשמח.
תודה

בילי1984

New member
גם אני עגלגלה :)

היום היינו בסקירה ראשונה של הבן המתוק שלנו. בגלל שאני עם עודף משקל באזור הבטן הרופא קצת התקשה ולחץ לי חזק על הבטן (בזמן האוטרסאונד הוגינלי). לקח קצת זמן, וכאב , אבל בסוף הוא ראה הכל . לשמחתי הכל יצא תקין. הייתי אצל פרופ׳ טפר-פרטי. מאוד מרוצה. אגב- אני צריכה לעשות מי שפיר, יש לי סכרת הריון והבדיקת דם של השקיפות לא יצאה הכי טוב... ככול הנראה בגלל הסכרת ועודף המשקל.
זה לא כזה נורא :) בהצלחה!!!!

Orental1

New member
אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג

בסקירה המוקדמת הייתי בשבוע 17, הוא ראה מטושטש וביקש שנגיע לבדיקה נוספת עוד שבועיים, בשבוע 19 ראינו הכול כמו שצריך.
הרופא הסביר שיש שני דברים שמשפיעים על הראות, או ניתוח מסויים (אפילו שאיבה בהרדמה) או משקל עודף.
זה שלא רואים ברור זה לא אומר כלום! ככל שהוא יגדל יראו ברור יותר ויותר.
לגבי מי שפיר, משרד הבריאות ממליץ רק אם החלבון עוברי והסקירה המאוחרת יצאו לא תקינות מבחינת ספק למומים וכמובן אם הגיל שלך 34 מומלץ לעשות.
אני אישית לא הייתי צריכה לעשות אבל ידענו שאם אצטרך לעשות אעשה את הבדיקת דם ולא אסכן את העובר ברמה הזאת.
תשקלו את זה במידה ותצטרכי בעיקר שהיום יש החזר מהקופת החולים.

הריון שקט ובהצלחה!

למעלה