מארק קרץ מתוך SMASHING MACHINE

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
מארק קרץ מתוך SMASHING MACHINE

אזהרה, הוידאו לא קל לצפיה. מתוך סרט התעודה על מארק קר.

אוווץץץץ../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif

הנגיחות זה מה שהרג אותי טוטלאית..... מי אמר שספורט זירה עם שופטים לא קרוב לדבר האמיתי? יניב

רז קורן

New member
בקשר לקר

לא הורדתי את הקליפ, אבל אני יכול להניח שמדובר בקרבות בהם הוא נהג להכניס אצבעות לחתכים של המיתחרים כדי להעמיק אותם וככה לגמור את הקרב.. בהחלט לא השיטה הכי יפה, אבל בהחלט יעילה. ממש חבל על הלוחם המדהים הזה, שהיה אחד המיתאבקים הטובים ביותר שעשו את המעבר לMMA,אבל בעיות של היתמכרות למשכי כאבים גמרו לו את הקרירה.

daskaliano

New member
סליחה - אבל זה לא ספורט חברים

זה לחימה, זו הישרדות ב1:1 זה הרבה דברים. ספורט זה בטח לא. זו שפיכות דמים לשמה, אלימות, גלדיאטורים שמספקים את התאוות הכי חשוכות של המין האנושי. גועל נפש. הדבר האמיתי היה בקולוסיאום ברומא וזה חיקוי עלוב.

רז קורן

New member
מה??

אתה אחד האנשים האחרונים שחשבתי שיגיד דבר כזה!! למה אתה חושב שאיגרוף זה ספורט כ"כ אצילי וMMA זה לא?? רמת הטכניקה והידע שנידרשים מלוחם MMA ובמיוחד בקרקע היא הרבה הרבה יותר גבוהה מזאת של האיגרוף הקלאסי!

daskaliano

New member
באיגרוף לא חופרים ליריב בפצעים

ואם מישהו עושה ראשיה זה לא חוקי. אני בטוח שאם תתן להם גרזנים גם כן תידרש טכניקה כדי להישאר בחיים. אבל זה בטח לא ספורט ידידי. פעם אבא שלי שהיה מאמן נבחרת רומניה באיגרוף ראה קרב כזה והוא אמר לי: בימים של מלחמת העולם כיהודי היית חייב להילחם על החיים שלך יום יום, ושם לא היו חוקים ואם הוא היה מפסיד מן הסתם לא הייתי כותב לך בפורום היום. אבל זה בטח לא היה ספורט. חבר, ספורט צריך שיאפשר לך כספורטאי גם להיות חזק וגם בריא וגם ביום שאחרי להיות מסוגל להיות אזרח יצרני בריא ומועיל ולא רוצח ברישיון. זה לא שונה בהרבה מלהילחם על חייך רק שתקבל כסף בשביל זה.

רז קורן

New member
מה הקשר?

אז מה אם באיגרוף לא נותנים נגיחות? לכל ספורט יש את החוקים שלו, אבל בסופו של דבר בכל ספורט לחימה המטרהה עליונה היא לפגוע ביריב עד לנקודה שלא יוכל להמשיך להילחם! מהזה משנה באילו כלים? אתה רוצה להגיד לי שמיתאגרף שרואה שליריב שלו יש חתך מעל עין מסוימת לא יתרכז במכות לאותה עין??? באמת,אל תהיו ילדים תמימים..

daskaliano

New member
כן, אבל המבחן הוא מבחן התוצאה

ככל שתתיר יותר כלים להילחם בהם כך הקרב יהיה יותר BLOODY וזאת עובדה. למה לא תתיר כבר גם לבעוט לאשכים ? אם כבר אז כבר. תראה ידידי, צריך לרסן מעט את תאוות הדם שיש לנו כבני אנוש כי אם כך בוא נוריד את הכפפות נחלק כלי נשק ונעשה מה שעשו בקולוסיאום ברומא לפני 2000 שנה לא ? יש הבדל בין להכות לעין שנפגעה עם כפפה לבין לתחוב אגודלים לחתכים בפנים ולנגוח ביריב כשיטה. מה השלב הבא : נשיכות ? ניקור עיניים ? אני אישית גם חושב שהאיגרוף המקצועני הלך קצת רחוק מידי בגלל הכסף אבל זה בגדר הנסבל. מה שיש בזירות הללו ללא כפפות או לפחות מה שראיתי שם - זו זוועה. האם היית רוצה לראות את הבן שלך במצב כזה ? זה היה נקרא עדיין ספורט בעיניך ?

רז קורן

New member
תראה,

לדעתי ספורט הוא כל תחרות בין אנשים על בסיס שווה שבו הם בוחנים אחד את השני ומגלים את העליון מביניהם,ולכן MMA הוא הביטוי העילאי של הספורט. בלי שום ציוד מתוחכם ושום גורמים חיצוניים (חוץ משופטים יפניים)שמשפיעים על התוצאה, רק שני אנשים שמיתחרים זה בזה.אף-אחד לא יכול לתרץ הפסד בתירוצים מפגרים של "נישברה לי המשקפת" או "השופטים אנטישמיים". סה"כ האנשים האלו הם לא אסירים מטורפים, הם אנשים מיקצועיים, לא-אלימים שנילחמים מתוך אהבה לספורט.

daskaliano

New member
בכל מצב ללא נוקאאוט יש מחלוקות

רק בנוקאאוט יש מצב בו השופטים חייבים לקבל את התוצאה כפשוטה. מעבר לכך ידידי - לא הייתי קורא לזה ספורט למרות שהם לא אסירים מטורפים וכו... גם אם תתיר כל מה שאתה יכול לעשות ללא הגבלה וללא מכשירים זה יהיה ספורט עפ"י ההגדרה, אבל השאלה היא אם לא חזרנו איזה כמה שנים ברוורס למצב בו שני אנשים הרגו אחד את השני כדי שיריעו להם מהקהל. היו באיגרוף בעבר קרבות ללא כפפות שנמשכו 20 שעות. היו בתאילנד קרבות איגרוף עם חבלים על הידיים וזכוכיות. אפשר להתמודד במסגרת כללים שישמרו על בריאותך כספורטאי ולא רק יספקו את תאוות הדם והיצרים האפלים של המין האנושי. הנשיא לשעבר חיים הרצוג ז"ל היה מתאגרף חובב באירלנד, כנ"ל היה ארנסט המינגווי והיו עוד אנשים שהמשיכו בקריירה בריאה ויוצרת ושמרו על בריאותם הפיסית והנפשית למרות היותם מתאגרפים. ידידי - קודם כל הבריאות זה המוטו באיגרוף החובבני ואח"כ כל השאר. האמן לי אינך רוצה להיתקל במתאגרף חובבן בקטטה פשוטה ולא מומלץ לחטוף אגרוף ללסת ממתאגרף טוב. יכולותיך להגן על עצמך לאחר שתתאמן באיגרוף יהיו מצויינות, חושיך יהיו מחודדים, כנ"ל הרפלקסים, מערכת העצבים המרכזית תהיה במצב טוב ובריאותך וכושרך יהיו בשיאם. חס וחלילה במידה ועליך להגן על חייך אין מה לעשות אז תנשוך ותנגח ותן אגרוף לאשכים, אבל כספורט ?

MikeTyson

New member
לזה אתם קוראים ספורט ??

זה גועל נפש, כמו שאורי דוידסון ויעקב דסקלו ציינו כאן. שפיכת דמים על כלום. דבר פרמיטיבית ביותר, וגם מגעיל.

s h a h a r 8

New member
איזה תחרות זה נקרא??

פשוט זוועה.... כשאני הולך מכות ואני רואה תילד בוכה אחרי אגרוף אחד אני עוזב אותו... אבל פה הוא נתן לו 3 ברכיות לראש ואגרופים

AmitNHB

New member
זה UFC של פעם, לא של היום.

היום יש חוקים ואיסורים בדיוק כמו באיגרוף והפציעות אף פחות חמורות מבאיגרוף.

AmitNHB

New member
Mixed Martial Arts

בגדול כאשר מותר גם קרקע וגם עמידה (כולל אגרופים לפנים). הארגונים הגדולים היום הם: PRIDE K-1 (יש גם קרבות MMA וגם קרבות קיק בוקס) UFC SHOOTO PANCRAE (למרות שעד 96 היה מכור)

למעלה