מאסטר שף פרק 7

• פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

ALIsuperstar

New member
תמיד תזכרי

שביקורות אף פעם לא אובייקטיביות... קשה להסתמך על זה, אלא רק על עצמך.

השופטים

שלום
נדמה שהשופטים אבדו את המנעד של ציונים בסולם פסידו אינטרוואלי או בכלל.
הם נסחפים לסופרלטיביים שמימין לסמן הימני, או קוטלים. ומה נותר? אין מדרון.
אם אייל שני אומר על קציצה שהוא חיכה 54 שנה לטעום אחת כזו, מה אפשר להגיד על קציצה יותר טובה או פחות טובה?
יונתן רושפלד אוהב להשתמש במילה "נורא" לתאר משהו טוב. רק שהמשמעות של נורא דו משמעית. חבל.

הקשר שהשופטים והמתמודדים מייצרים אינו נכון.
מצד אחד חיבוקים ונשיקות - על מה? הרי לא הכרתם לפני שבוע...
ומצד שני רושפלד נכנס לפינה עם מתמודד שאינה מוסיפה כבוד לאף אחד מהם. מיותר לחלוטין.
מספיק להגיד שזה לא טעים.
באותו עניין, זה למה יש 4 שופטים ולא על פי אחד (יונתן רושפלד) יקום או יפול דבר.

הם בובות של ההפקה

בעונה הקודמת במשך כל התוכנית הם היללו את הבישול של ג'קי, כאילו היא מעין גאון קולנרי. כל מה שהיא הכינה זכה לתשבוחות ולמחמאות עד אין קץ. עד הגמר....

בגמר כשהגיע רגע הטעימה העיוורת, כל השופטים לא רק שלא אהבו את האוכל שלה, פשוט סלדו ממנו, ואני לא מבינה איך אפשר בשניות להפוך מגאון קולינרי לאדם שאי-אפשר לאכול את האוכל שלו?

והתשובה היא פשוטה. ג'קי הייתה בשלנית חובבת עם אוכל סביר בהחלט, וברגע שהייתה צריכה להציג את כישוריה הקולנריים פשוט נפלה. אני חושבת שכבר אז די ירד לי מהתוכנית, ועכשיו עם כל התביעה שעומדת נגדם על ניצול האנשים שהגיעו לאודישנים, ירד לי לגמרי מהתוכנית.

ושאני קוראת מה שכתבת אני מבינה שהתוכנית ממש מדרדרת, אז טוב שאני לא מבזבזת את זמני.

פולספגן

New member
אישית, נראה לי שהם רוצים למשוך את האש ולכן

ההפקה נתנה הוראה לרדת על המשתתפים, כי הם חושבים שזה מוסיף עניין לתוכנית.

עדיין אפשר להנות מהתוכנית

שלום
סה"כ עם קצת ביקורת עדין יש מה לראות.
החלק המעניין כמו שכבר כתבתי בעבר - זה האנשים.
המתמודדים והשופטים.
כ"א לגופו.
נברך שיהיה לכולם בהצלחה.

פולספגן

New member
לא הבנתי משהו

היה שם את זו ממרוקו שאמרה שהיא עושה את מה שהיא טובה בו וזה את האוכל המרוקאי, אז למה זה בקטגוריה של אוכל ים תיכוני ולא אוכל אפריקאי?

כנ"ל, עם האימרה של רושפלד שאוכל בלקני זה לא אוכל אירופאי אלא אוכל ים תיכוני
האם הוא לא יודע שארצות הבלקן הם באירופה?

בקיצור, מה פיספסתי

אתה לא פספסת....ההוא כנראה פספס את שיעורי

גאורפיה והבחורה רצתהה לבחור משהו לא צפוי...

עמיר75

New member
גיאוגרפיה היא עניין מעט מורכב יותר - מרוקו

ראשית כל מרוקו.
מרוקו אכן נמצאת באפריקה. מרוקו גם נמצאת לחופי הים התיכון.
לכאורה מרוקו יכולה להכלל בשתי הקטגוריות.
אבל כאן אנחנו לא מדברים על גיאוגרפיה נטו אלא על תרבות בכלל ותרבות אוכל בפרט.
האם מישהו יחלוק שהתרבות השלטת במרוקו דומה לתרבות השלטת בסוריה יותר מאשר לתרבות בקונגו?
השפה במרוקו היא ערבית - כמו ברוב המזרח התיכון
השירה, הריקודים וכלל התרבות העממית היא תרבות מזרח תיכונית ולא תרבות אפריקנית.
האוכל במרוקו דומה לאוכל המזרח תיכוני הרבה יותר מאשר לאוכל באפריקה השחורה, או במינוח המקצועי Sub Saharan Africa.
לפיכך, הכללת מרוקו, אלג'יריה, תוניסיה, לוב ומצרים באוכל הים תיכוני ולא באוכל האפריקני היא מוצדקת לחלוטין לדעתי.

danitoosh23

New member
לגבי רושפלד

הוא טבח גאון אולי, אבל לא הייתי סומכת עליו בתור יועץ, מנטור או איך שלא תקראו לזה. אכלתי בשתי מסעדות שהוא סביר. היה טעים אבל רחוק מלהיות מושלם.

ההתנהגות שלו הייתה מזוויעה, לא אכפת לי מהרייטינג או אם אמרו לו להגיד את זה באוזניה בשביל הרייטינג.

עמיר75

New member
ועכשיו - הבלקן

לומר שהבלקן זה לא אירופה זה באמת מוגזם, אבל לומר שהאוכל הבלקני הוא אוכל ים תיכוני זו גם לא טעות, ואוכל בלקני יכול להכלל בשתי הקטגוריות

polar snowflake

New member
לגבי רושפלד...

יש אמרה מסוימת מאד רלוונטית:
"אם אתה אריה, אתה לא צריך לשאוג, מספיק ללחוש" (בעברית זה נשמע פחות טוב) מה שהוא עשה לשלמה זה סוג של רצח אופי וזה גועל נפש בעיניי. בטח בפריים טיים TV .
ולהגיד על עצמך שאתה גאון... נו באמת...
אז לא טעמתי את האוכל של רושפלד, יש לי דברים יותר טובים לבזבז עליהם את הכסף שלי ... אז אני לא יודעת האם הוא באמת אריה או שסתם ברנש שמאוהב בהשתקפות שלו במראה..
אבל אפילו אם הוא באמת גאון קולינרי, זו לא דרך להעביר ביקורת, נכון שהמתחרה הספציפי הזה הוא עם עודף ביטחון עצמי, ויש דרכים להגיד לו שהוא צריך להיות יותר צנוע וללמוד- בלי להלבין את פניו בטלוויזיה מול כל בית ישראל...

אה... ולגבי רושפלד:
ופה זה קצת קטנוני, אבל זה משהו שנורא מפריע לי בו... הוא מתיימר להיות יישות אינטליגנטית, מעודנת ו HIGH CLASS
ועם זאת כשהוא מתבטא, אני חוטפת הלם לפעמים... להגיד "שלכם" - SHLAHEM במקום SHELAHEM .. נשמע כמו צ'חצ'ח...
אדם שמתיימר להיות "גאון" צריך לפחות לשלוט בשפת האם שלו, ולא להישמע כמו ערס מהסביח השכונתי.

פולספגן

New member
אין קשר בין שגיאות שפה ל"להיות "גאון" "

אבל בן אדם שיש לו במה להתגאות, לא מרגיש צורך להראות את זה, כי הוא יודע שכולם מבחינים בזה מבלי שיפצה פה.

למעלה