מאמר אמיץ באתר חרדי נגד הדרת נשים

אגס 10

New member
מאמר אמיץ באתר חרדי נגד הדרת נשים

בשוטטי קצת ברשת בעת שיעמום צדה את עיני מאמר שהתפרסם היום באתר החרדי כיכר השבת ע"י כתבת לשעבר בשבועון החרדי משפחה,בו באומץ רב היא קושרת בין הלקח שלדעתה יש לקחת מפרשת קצב לנושא הדרת הנשים בחברה החרדית הלקח מקצב: גברים ונשים, קחו אחריות / דעה "סממני הדרת הנשים שפשו כנגע במחוזותינו גורמים לגברים לחשוב שאין להם אחריות על מעשיהם והכל באשמתה, ברצונה וברצותה. העניין הוא המסר החשוב שהפרשייה הזו העבירה לגברים ולנשים כאחד: קחו אחריות, רבותי. ההתנהגות המוסרית שלכם היא אחריותכם הבלעדית". אסתר שושן בעקבות "פרשת קצב" http://www.kikarhashabat.co.il/הלקח-מקצב-גברים-ונשים-קחו-אחרי.html אני חושב שאם מדברים על אפשרות של אנשים כמונו להשפיע מבפנים על החברה החרדית,אפשר לעשות את זה למשל באמצעות תגובות ותמיכה במאמרים אמיצים שכאלו.

N0Way

New member
כמה דברים

א. נראה לי ששברת לרגל שם את הזהו שלו, עם כל הדרת הנשים הזו.. ב. תודה על הקישור ג. לא כ"כ הבנתי מה היא רוצה לומר. זה קצת מעורפל שם. ד. לא נראה לי ענין ה"קחו אחריות" (אבל אולי לא הבנתי אותה נכון.) לדעתי, כמו בכל משאב יקר אחר, כסף לדוגמה, כך גם בהנאה ממיניות- החברה לא צריכה להשאיר את הדבר הזה ב"אחריותם" של אנשים. כי אז - כל דאלים - גבר. אי אפשר בדברים כאלה לסמוך על הטוב האנושי. הדברים צריכים להיות מעוגנים בחוקים ש- א) ירתיעו אנשים מלפגוע ולקחת מה שלא שלהם ב) יאפשרו למי שיש ברשותו ורוצה לחלוק את היקר לו עם כל העולם ואשתו- לעשות זאת באין מפריע. אלו 2 סוגי החוקים שצריכים שיהיו. שום "אחריות" ודברים יפים אחרים. זה פשוט לא עובד כשמסתכלים על כלל החברה. בנוגע לכסף יש את שני סוגי החוקים האלה (כך נראה לי. נכון שאין איזה חוק שמגביל מישהו לפזר את כספו ברחוב, או לקנות חפצים יקרים שיגרמו לקנאת האנשים שאין להם? ונכון שיש חוקים שמרתיעים אנשים מלקחת משהו בלי רשות מפורשת?) כך גם יהיה יום אחד בחברה מתוקנת בה נשים יחשבו שהן גם [לא פחות] בני אדם. ה. הכי חשוב - אחרי כתבה כזו שמזכירה "הדרת נשים" יכניסו את הבנות שלה לסמינר??

אגס 10

New member
אנסה להסביר

מה שאני הבנתי מהמסר העולה מהכתבה ומזה מאוד התלהבתי שהכותבת מטיפה לכך שהציבור החרדי צריך להפסיק לדבוק בהטלת האחריות על מה שקורה איתו בעניין הדת על האחרים הלא זה מה שעומד ביסוד הדרת הנשים,לומר הנשים הם שאחראים לכל מה שקורה עם הגברים,לא הגברים עצמם ועל זה כתבה באומץ הכותבת,תפסיקו עם זה,קחו אחריות על עצמכם! לגבי הבנות בסמינר,אני מניח שיעשו לה בעיות אחרי כאלו כתבות,וזה חלק מהאומץ.

N0Way

New member
אכן הכתבה אמיצה,

אפילו רק מעצם ההתייחסות לנושא, ואתה גם צודק שטוב לפנות לאנשים ולומר להם קחו אחריות על המעשים שלכם. אני רק הוספתי שהפניה הזו לאנשים לקחת אחריות טובה כאשר מדובר באנשים מוסריים, אבל כשמדובר בלמצוא פתרון לכל החברה, הפניה הזו טובה ויפה אך היא לא מכסה את כל המקרים, כי לא כל האנשים בעולם מוסריים, ואי אפשר לסמוך שיקחו אחריות. בקיצור - כהתחלה הכתבה הזו טובה ויפה, אך אם משלים את עצמנו שלקחת אחריות הוא הפתרון למצב, זה כבר פחות טוב...

חריג בנוף

בהסתמך על התקציר שהבאת (לא נכנסתי ללינק) אז בהחלט מדובר בכתבה חריגה בנוף החרדי. הרמה שאליה מגיעה הסטייה בתקופה האחרונה בשם מצוות צניעות....

כבר הקדימה אותה בעוז עדינה בר שלום

אעדינה בר שלום אשה עם מעמד יצאה חוצץ נגד הדרת נשים בחברה החרדית ובעד שירת נשים. אבל אז תקפת אותה....

יותר מכך: רק עדינה בר שלום יצאה נגד הדרת נשים

בראיון היא לא יוצאת נגד הדרת נשים מהמרחב הציבורי, אלא טוענת שבעקבות הדרת נשים מאשימים את הנשים באחריות לאונס. היא ממש לא מתקוממת נגד הדרת נשים. החרדית היחידה ששתה את זה, היתה עדינה בר שלום, ואז היא קבלה כאן התקפה אגרסיבית. אולי כעת הגיע הזמן לתקן את העוול שאז נעשה.

אגס 10

New member
לא תקפתי אותה על זה

כשאני תקפתי אותה זה היה על זה שהיא שירבבה לתוך המאמר שלה שהדת עצמה לא הדירה נשים,שהדת עצמה כיבדת את הנשים,כך היא כתבה בתוך המאמר שלה כאילו והדרת הנשים זה משהו חדש שהחרדים יצרו הצביעות הזו קוממה אותי ואת זה תקפתי לא ראיתי במאמר הנוכחי מהו שמתקרב לזה בכלל.

שראליס

New member
אבל אני חושב שכל חרדי שיש לו טענות נגד

הדרת נשים בהכרח יטען שכל זה היא רק המצאה חרדית והתורה מכבדת הנשים מאוד בין אם יאמר את זה או לא יאמר ואם הכותבת הנ''ל לא כותב את זה אבל היא בהחלט חושבת ככה (חוץ אם היא אנוסה)

אגס 10

New member
יכול להיות

אני התייחסתי לדברים הכתובים,לא למה שחושבים הכותבים.

שראליס

New member
אם אתה רוצה שיתרבו החרדים שיתקוממו נגד הדרת

נשים אתה צריך להתרגל לזה שהם יטענו שכך כתוב בתורה אין דרך אחרת

אגס 10

New member
אתה צודק

על זה אומרת הגמרא את המשפט הידוע " הא לן והוא להו"... שם אכן צריך לומר כך,אבל זה לא סותר את זה שאצלינו אני יכול לגחך על אמירות מטופשות שכאלו.

למעלה