מומחה לקנונית הסדר העולמי
Well-known member
זה לא משהו יהודי אלא אכזרי.
אני שמעתי עכשיו שגם בארה"ב יש משמרת של 16 שעות...
לקחו דוגמה.
לקחו דוגמה.
1. בישראל המשמרות הם עד 26 שעות ברציפותזה לא משהו יהודי אלא אכזרי.
לקחו דוגמה.
זה לא ממש ברציפות,הם ישנים קצת,יש להם מיטות,בישראל המשמרות הם עד 26 שעות ברציפות
אתה מוזמן לחכות לבדיקה כשאתה במצב רפואי לא טובזה לא ממש ברציפות,הם ישנים קצת,יש להם מיטות,
ישראבלוף אל תאמין למספרים היבשים.
שחלש/שהם גמורים הם מנמנים קצת במיטה.
מה אתה ישר מתגונן,תחשוב קצת,לא אמרתי שזה טוב,רק אמרתיאתה מוזמן לחכות לבדיקה כשאתה במצב רפואי לא טוב
ואחרי שעות של המתנה
מי שיבדוק אותך
הוא לא מומחה גדול, הוא לא מומחה קטן
הוא מתמחה, אולי צעיר שהתחיל את ההתמחות לפני חודש
והיום הוא אחרי 20 שעות עבודה, ושעה של נמנום
בהצלחה
במצב הזה הוא אולי יסכים איתך שצריך לאכול ציאניד.
לא הייתי רוצה שפקיד יטפל בי במצב הזה
בטוח לא רופא.
בניגוד למה שנאמר כאן, זה משהו שקיים בהרבה מדינות בעולם. לא עניין של "יהודי" או לא (מנין הצורך לדחוף את זה לשיח כאילו זה קשור למשהו?), אלא של שיטת לימוד. עוד בניגוד למה שנאמר כאן, אלו לא הפוליטיקאים שלא עמדו בהתחייבות, אלא המערכת הרפואית שסירבה לשתף פעולה עם מה שהפוליטיקאים ביקשו, בהתאם להתחייבותם, לקדם. זאת בדיוק מהטעם הזה, עקב פגיעה במסלול הלימוד של המתמחים.זה לא משהו יהודי אלא אכזרי.
לקחו דוגמה.
ברור שמתמחה צריך להתאמץ יותר מהרופא מהשורה אבל יש גבול,לא עניין של "יהודי" או לא (מנין הצורך לדחוף את זה לשיח כאילו זה קשור למשהו?), אלא של שיטת לימוד.
ברוב המשמרות הם זוכים לישון במהלך המשמרת ולא באמת מדובר בשעות עבודה רציפות.
מה לעשות שהשאלה היא לא איזה מספר אתה תזרוק לחלל האוויר או איזה מספר אני אנפיץ לשיח, אלא מה נכון מבחינת מסלול ההכשרה. מסתבר שהתשובה על כך גדולה מ10.ברור שמתמחה צריך להתאמץ יותר מהרופא מהשורה אבל יש גבול,
שעה - עד ארבע שעות,לא יותר.
לעניות דעתי מתמחה צעיר מקסימום 10 שעות ליום.
![]()
סבתא שלי הייתה רופאה (שכצפוי, זה משלם מדהים. הורישה מיליון שקל [של 1998] ודירה)מאיפה השיגעון להכריח את המתמחים ברפואה לעבוד שעות רבות במשמרת?
עכשיו אתה מבין?אורך משמרת מקסימלית בארה'ב: 24 שעות + 6 שעות חפיפה בין משמרות
זה לא סאדיזםעכשיו אתה מבין?
כל עוד שאנשים פריירים,מנטלית הם לא מסוגלים לחשוף את קנונית הסדר העולמי החדש.
אם אדם חכם מספיק להיות רופא(שזה בכל זאת הרבה "תחת") והוא לא מצליח לאגד רופאים ומתמחים
שימרדו אז איך אנשים יותר טיפשים יצליחו?
או שזה פשוט סדיזם כמו בצבא - אני סבלתי בטירונות עכשיו אתה תסבול,משהו בסגנון...
אז איך אתה מסביר את מחאת המתמחים לפני זמן לא רב?החדשים מקבלים את זה - כי הם ירצו להיות החוסמים אחרי שהם יעברו את הטרטור
1. היתה מחאהאז איך אתה מסביר את מחאת המתמחים לפני זמן לא רב?
לפי ההיגיון שלך הם צריכים להיות שמחים שהרף גבוה.
אולי הדור של היום חלש יותר?
אז זה הכי גרוע מבחינתם,אם יקצרו אבל לא להם אלא לבאים אחריהם...היו תוצאות, היה הסכם שאומר שלאורך שנים יקצרו את התורניות
בסוף לכולם
3. בפועל, הפוליטיקאים העברינים לא עומדים בהסכם
הדור של היום בהחלט פחות 'הסתדרותי'.אז איך אתה מסביר את מחאת המתמחים לפני זמן לא רב?
לפי ההיגיון שלך הם צריכים להיות שמחים שהרף גבוה.
אולי הדור של היום חלש יותר?
מאוחרת ומצומצמת
יותר אנשים מתייחסים לזה היום - וזה דבר טוב
בחו'ל להבדיל - פשוט קיבלו את הרעיון של לא להתחתן וללדת ילדים עד שהם זקנים ומותשים
ואז יש ילודה שלילית והכל מתפורר.
זה לא כזה פשוט - כי זה משתנה בין אוניברסיטאות והתמחויות.בחו"ל (ארה"ב למשל) אין שירות צבאי, וההתמחויות קצרות יותר. לשם הדוגמה התמחות בפנימית היא 3 שנים ולא 4 שנים כאשר אין אצלם סטאז' כמו אצלנו (הסטאז' הוא השנה הראשונה של ההתמחות). הנה כבר חסכת 5 שנים. אז נקח אמריקני שבגיל 18 עושה pre-med במשך 3 שנים, ועד לימודי רפואה במסלול 4 שנתי ועוד מומחיות - קיבלת רופא מומחה בגיל 28 , וזה גיל בסדר גמור להתחתן ולעשות ילדים.
זה לא כזה פשוט - כי זה משתנה בין אוניברסיטאות והתמחויות.
אז יש אוניברסיטאות עם מסלול מקוצר של 6 שנות לימוד - אבל יש כאלה של 7 ואפילו 8
ויש התמחויות של 4 שנים - ויש כאלה של 8 שנים.
אז מדובר על 10-16 שנות לימוד והתמחות.
גיל 28 - זה רק אם במסלול הכי קצר ומי שהתחיל ללמוד בגיל 18.
מי שלקח שנה הפסקה, או השלים ציונים כדי להתקבל למקום טוב, או נכשל בבחינה ונאלץ להאריך - מגיע כבר לגיל 35.
בנוסף - בשנות ההתמחות כל הזמן מותשים - ולא כולם מצליחים לקיים ככה חיי זוגיות
ואחרי כל אלו - יש את הפיל בחדר.
אצלנו לימודי רפואה הם זולים - 10 אלף לשנה, ופי 2 מזה אם חיים במעונות
אצלם - מחיר התואר הוא מעל 100 אלף דולר לשנה, וחלקו הגדול מהלוואות,
כך שמתמחה צעיר בארה'ב מתחיל את חייו - עם עול כלכלי אדיר. בעוד אצלנו - כבר בהתמחות הוא סוגר את ההלוואות.
ולבסוף - לעומת גבר שיכול להתעכב קצת, לאישה כל עיכוב הוא קריטי.
לדעתי - הלחץ שיש אצלנו, לא לוותר על חיי משפחה, אפילו ברפואה - הוא טוב מאוד.
סימן לנורמאליות שבמדינות המערב כבר איבדו
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.