מאוד הייתי רוצה לדעת...

מצב
הנושא נעול.

buslover

New member
מאוד הייתי רוצה לדעת...

מאוד הייתי רוצה לדעת...
... מי המציא את הדבר שנקרא טיולית? של מי היה הרעיון לשים ארגז מתכת על משאית ולהסיע בו נוסעים, ללא מזגן כמובן. מצורפת תמונה להמחשה.

buslover

New member
ועוד כמה תמונות על הדרך

מאוד הייתי רוצה לדעת...
... מי המציא את הדבר שנקרא טיולית? של מי היה הרעיון לשים ארגז מתכת על משאית ולהסיע בו נוסעים, ללא מזגן כמובן. מצורפת תמונה להמחשה.
ועוד כמה תמונות על הדרך
מטיילי לכיש

buslover

New member
ארגמן טורס

מאוד הייתי רוצה לדעת...
ארגמן טורס

buslover

New member
מסיעי שאשא

מאוד הייתי רוצה לדעת...
מסיעי שאשא
מצטער על כך שהתמונה לא שלמה.

buslover

New member
M.A.N בערב

מאוד הייתי רוצה לדעת...
M.A.N בערב

buslover

New member
ועוד M.A.N בערב

מאוד הייתי רוצה לדעת...
ועוד M.A.N בערב

buslover

New member
ואחרונה-מראה מעל הגשר

מאוד הייתי רוצה לדעת...
ואחרונה-מראה מעל הגשר

singera

New member
זו נראה לי המצאה ישראלי ולנו מגיע

ואחרונה-מראה מעל הגשר
זו נראה לי המצאה ישראלי ולנו מגיע
הקרדיט (או שלא) כרגיל חיסכון בכסף. אתה יודע כמה עולה מזגן?? כמה עולה דקורציה?? למרות שיש היום גם טיוליות ממוזגות (תמיד הקבינה של הנהג היתה ממוזגת). השאלה היא איך מדברים עם הנהג שיעצור בגלל כל מיני סיבות. בגדול נראה לי שאין לה יכולת שטח כמו לרכב מדברי. והיום אני רואה שמכניסים את הוולוו הכי יפה לכל ג'ונגל אפשרי. כך שאין לי מושג מי מזמין היום טיוליות

אוהד11

New member
כרגיל כופפו כל מיני קומבינטורים את

יש לו דמיון ל-0404.
הפרונט של הוולוו (איזור ה"גריל" והפנסים), דומה מאוד למרצדס 0404. תודה רבה על התמונות.
כרגיל כופפו כל מיני קומבינטורים את
הרשויות, ובעלי משאיות שרצו לעסוק בהובלת נוסעים ולא היה להם כסף לאוטובוס, או מכל מיני סיבות אחרות, קיבלו היתר להסיע בטיוליות, וקיבלו רשיון 07. היום נשארו שרידים של הטיוליות.

vitamin P

New member
במקור זה לא לאסירים??

מאוד הייתי רוצה לדעת...
במקור זה לא לאסירים??
לא יודע מאיפה בא השם טיולית... אבל מגיל קטן אני זוכר שזה מיועד לאסירים לא יודע מי ראה את הפוטנציאל של טיולים בדבר הזה

בשום אופן לא "פוסטה"/"זינזנה"

במקור זה לא לאסירים??
לא יודע מאיפה בא השם טיולית... אבל מגיל קטן אני זוכר שזה מיועד לאסירים לא יודע מי ראה את הפוטנציאל של טיולים בדבר הזה
רכב אסירים חייב להיות סגור וממוגן היטב ומסורג ולא טיולית. השם "פוסטה" (דואר) היה קוד משטרתי בריטי, ואילו השם "זינזנה" ניתן על ידי האסירים הערבים כי זה זינזן להם את הצורה.....

אוהד11

New member
זינזאנה בערבית היא צינוק

רכב אסירים חייב להיות סגור וממוגן היטב ומסורג ולא טיולית. השם "פוסטה" (דואר) היה קוד משטרתי בריטי, ואילו השם "זינזנה" ניתן על ידי האסירים הערבים כי זה זינזן להם את הצורה.....
זינזאנה בערבית היא צינוק

ה דרומי

New member
תבינו פעם לא היה משהו אחר

מאוד הייתי רוצה לדעת...
אוטובוס מי בכלל ידע מה זה. מה כן היה משאית דוד'ז למשל גג ברזנט {אחרי זה כבר גג מפח מרצדם} משני צידי הארגז ספסלי עץ באמצע גב לגב ספסלי עץ ממול בגב ישבו המורים . בקבינה הנהג ואחת מהמבוגרים. היום נראה לכם לא לנסוע באוטובוס חללית מזגן וטלויזיה. בצבא קראנו לה טילטולית.

אוהד11

New member
זו הגרסה הקרקעית של מטוס הרקולס

אוטובוס מי בכלל ידע מה זה. מה כן היה משאית דוד'ז למשל גג ברזנט {אחרי זה כבר גג מפח מרצדם} משני צידי הארגז ספסלי עץ באמצע גב לגב ספסלי עץ ממול בגב ישבו המורים . בקבינה הנהג ואחת מהמבוגרים. היום נראה לכם לא לנסוע באוטובוס חללית מזגן וטלויזיה. בצבא קראנו לה טילטולית.
זו הגרסה הקרקעית של מטוס הרקולס

נכון אני גם זוכרת את המשאיות

עם ספסלי העץ ואת הטיוליות אני דוקא זוכרת (לא נעים להגיד) כהסעה לפועלים מהגדה.

ואני זוכר דווקא לטובה את הטיוליות

עם ספסלי העץ ואת הטיוליות אני דוקא זוכרת (לא נעים להגיד) כהסעה לפועלים מהגדה.
ואני זוכר דווקא לטובה את הטיוליות
כאשר הראשונות היו במשאיות-סולמות ואיתן נסענו לטיולים בכל הארץ והן נסעו לכל מקום בלי לדאוג שחס וחלילה האבק יסתום את המזגנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה