ל - resh0

• פותח הנושא rask
  • פורסם בתאריך

rask

New member
ל - resh0

המאמר שלך על קוסטה ריקה היה מצוין ועזר לי מאד שם. הייתי מוסיף לו: 1. לא אסון לישון את הלילה הראשון בסן חוזה ולמחרת לסוע באוטובוס לחאקו (חסכון של 60$, סכום משמעותי לטיול מסוג זה), או לשכור ג'יפ בסן חוזה, רצוי דרך קארל ופטרישיה מהמכבסה (רק עבורם דרוש מאמר נפרד). 2. כל מה שכתבת על איזו מדויק, אחלה של בנאדם ובעלים של מקום מאד נחמד. 3. בחאקו הגלים מתאימים יותר למתחילים/גולשים בינוניים, חמש דקות נסיעה משם בהרמוסה הגלים מיועדים לגולשים מעט יותר רציניים. 4. מסעדה טובה בחאקו פסטה מוניקה - טעימה, נעימה וזולה. 5. ניתן לשכור גלשן טוב לא רק בחאקו, גם במאל פאיס ובפורטו וייחו (אולי בעוד מקומות, באלה אני שכרתי), לכן, לדעתי, מיותר להסחב עם גלשן מהבית. 6. חודש אוגוסט נחשב לעונה הגשומה ולכן המחירים זולים יותר. אני חייב לומר שהגשם שירד, וירד כל יום, לא הטריד כלל. בדר"כ יורד אחה"צ-ערב למשך שעה עד שלוש. מלבד פעם אחת, הוא לא פגם בשום תוכנית שהייתה לנו בכל משך התקופה. 7. אם רק הגלישה בראש מעיינכם הייתי ממליץ על האתר המרכזי מאל פאיס או סנתה תרזה (מרוחקים אחד מהשני רק זמן נסיעה קצר), חאקו הרבה יותר מתויירת לעומתם וגלים יותר מסכנים. במל פאיס הוקם לאחרונה מלון לגולשים ע"י חבר'ה ישראלים אבל לא יצא לי לבקר שם כך שאין לי כל מידע עליו. 8. בכל תשלום יש לבדוק את החשבון ואת העודף, הכישורים המתמטיים של המקומיים עלובים והם מרבים לטעות. 9. אם הגעתם כבר לקוסטה ריקה, המדינה מדהימה ושווה בהחלט להקדיש זמן לטייל בה (לראות הר געש מתפרץ זו חוויה בלתי נשכחת). לסיכום: האם כדי לסוע? רוצו!

resh0

New member
קיבלתי, נתונים נוספים בבקשה.

1. אמת. בדקתי את נושא הנסיעה אוטובוס, כל עוד לא מדובר בהגה ביום ראשון בערב, אין שום בעיה. כמה עולה להשכיר ג'יפ בסן-חוזה? איך מגיעים לאותה המכבסה? 2. הייתי בהר הגעש "טבקון", מדהים!!! צריך לכתוב גם על הנהר החם. היה זה בטיול השני שלי לשם, אוסיף את זה במאמר. 3. ספר עוד על החוף הקאריבי. תודה!!!

rask

New member
אולי זה יעזור עוד

המכבסה היא נקודת התחלה (ובדר"כ סיום) של כל ישראלי בקוסטה ריקה. היא ממוקמת בפאסז' מתחת למלון האימפריאל. הישראלים ישנים ברוב המיקרים במלון ג'ונסון שהוא במרחק של דקה הליכה מהמכבסה. כתובת מדויקת אין לי. ניתן להשאיר שם בכספת מסמכים או כסף (גם אצל איזו) ותיק במידת הצורך כל זה ללא תשלום. אולם כדי לשמור על מערכת היחסים המשפחתית איתם יש להקפיד לכבס אך ורק אצלם. את הג'יפ שכרתי בעזרת קארל שצלצל עבורי לפיילס (ועבור ישראלים רבים אחרים), הם הפגינו מקצועיות ואמינות כי יש להם רצון להמשיך את הקשר עם המטיילים הישראלים. שכרתי ג'ימי חדש (פחות מ 3000 ק"מ), בעלות של 400$ לשבוע. הסכום כולל בתוכו את כל הביטוחים האפשריים. הר הגעש שבו היית הוא הארנל, הטבקון הם המעיינות החמים תחתיו (מדהים לא?). בצד הקאריבי הייתי רק בטורטוגרו, פורטו ויחו וקאוויטה. החופים לא יותר יפים מהצד הפסיפי לאכזבתי הרבה והגלים בתקופה שהייתי היו סגורים ומגעילים. היופי היה לראות את המקומיים גולשים, ילדים בני 8-10 רוכבים/שולטים על הגלים כאילו נולדו בתוך הים. אותי הצד הפאסיפי קנה, בעיקר מאל פאיס.

למעלה