ל-Bank Of England יש דאגות רציניות

HollyGolightly

New member
ל-Bank Of England יש דאגות רציניות

אנשים מאבדים את כל מה שיש להם, אבל למנהלי Bank Of England יש דאגות אחרות לגמרי. לכן הם הוציאו מזכר שאומר ש: Female Bank of England Employees Must Wear Makeup and Heels.

high en dry

New member
זה מוציא אותי מדעתי...

ולא צריך אפילו להרחיק עד שם, גם דיילות חייבות להתאפר ולנעול עקבים וגם מלצריות מסעדות מסוימות. באמדוקס מעסיקים רק בחורות כפקידות קבלה. זה נראה לי פשוט משפיל, להדרש לציית למודל כזה כדי לגרום איזו הנאה למישהו, ככל הנראה ללקוחות.

Anna 1987

New member
הייתי דיילת אוויר

וגם אז הגדרתי את עצמי כפמיניסטית, רק שעשיתי אינספור רציונליזציות ללמה זה בעצם בסדר שאני צריכה להתאפר כחלק מנוהל הופעה במדים. רציתי לבקש מהאחראים תוספת לשכר לשם רכישת איפור, אבל שיכנעו אותי לרדת מזה. קיצר, גועל נפש. (יש לי מבחן מחר. זה בטח לא ממש טוב שאני נמצאת פה במקום ללמוד...)

Old Girl

New member
צריך רציונליזציה מסובכת?

מה עם "גם פמיניטסית חייבת לאכול משהו"? מה את אשמה שיש להם חוקים מחורבנים כאלה. שיהיה בהצלחה במבחן, גם אינ לא כל כך אמורה להיות כאן, נחתתי בעיר חדשה אני אמורה להסתובב ולספוג קצת תרבות במקום לשרוץ בפורום. אז ביי ביי ד"ש מקולקטה.

Old Girl

New member
תודה לכולם

טוב אני עפה עכשיו לטיול כי השותפים שלי כאן הכינו לי תוכנית תרבותית של 7-8 שעות ביום. מצחיק שביום עבודה אני קמה מתי שבא לי, אבל בחופשה אני קמה כל יום ב - 7:30 בבוקר (טוב זה רק 5 ימים). חתול, זה קולקטה ולא קלקוטה - הם החזירו את השם הבנגאלי.

Old Girl

New member
הי כפרות רק אני כאן בקולקטה

ועוד איזה 13,000,000 אנשים, אבל הם לא מישראל.

Anna 1987

New member
תהני! ../images/Emo13.gif

בהחלט עשיתי רציונליזציות... זה הלך ככה: "אני דיילת. יש לי תפקיד שהוא גם שירותי, גם בטיחותי וגם סמכותי. אני צריכה להיות דמות סמכותית, שלא יפקפקו בי. המדים עושים את האפקט הזה במידה כלשהי, האיפור גורם לי להיראות רשמית, חגיגית, ומוסיף לסמכות שלי. קשה לסמוך ולהישמע לדמות מוזנחת. לכן יש השפעה גם למראה שלי." והלק על הציפורניים? זה יותר הגיוני: במטבח של המטוס (הgalley) הידיים מתלכלכות מהר ומצטבר לכלוך מתחת לציפרניים. כשמגישים אוכל עם ציפרניים שחורות, זה דוחה...
המבחן מאחוריי! נשארו רק עוד... 9 ?

ואו, קלקוטה ../images/Emo99.gif

אחת הערים שאני ממש רוצה לבקר בהן. בירת השיוואיזם והשקטיזם, מקום היסטורי עם תרבות עשירה. תהני

נונה17

New member
דיילות זה בכלל סקנדל

12 שעות על הרגליים עם עקבים? זה יכול להרוג בנאדם.

Anna 1987

New member
תיקון

אין חובה לבוא בעקבים. אם מישהי רוצה בכ"ז, היא יכולה להביא נעליים להחלפה אחרי ההמראה. היו לי נעלי א' ונעלי ב'. גם אין כבר דרישה של משקל או מראה חיצוני. אבל עניין האיפור זה די סקנדל. היו לנו הוראות מדוקדקות איזה איפור למרוח ואיזה לק מותר ואסור.

אורי 0

New member
הגיע הזמן לתביעה ייצוגית

כשחברת תעופה אחת או שתים תצטרך לשלם חצי מטוס לדיילות ודיילות-לשעבר שסובלות מכאבי גב, ייתכן שמשהו יתחיל להשתנות.

Anna 1987

New member
הממ.

האמת היא שכואב לי הגב מאז שהתחלתי לעבוד שם, וזה נמשך עד עכשיו. אבל יהיה קשה להוכיח סיבתיות. מה שכן, כסף לאיפור זה נראה לי די לגיטימי - אחרי הכל, אני צריכה למרוח לק, למרוח תכשירים (מייק אפ, סומק, צללית, מסקרה ושפתון. אבל זה חייב להיות "בטוב טעם") וגם להסיר אותם, וזה עולה כסף. כשאמרתי את זה לבנות שעבדו איתי, הן אמרו שזה לא ריאלי, כי הן קונות את התכשירים האלה בכל מקרה ולא במיוחד לעבודה. האמת היא שלא מעט מהדיילות שעבדו איתי למדו משפטים, או שסיימו את התואר, או שסיימו את הסטאז', או שעשו פסק זמן מעריכת דין... מה שגורם לי לחשוב שתביעה היא עניין לא ריאלי.

תביעה היא ראלית, לפחות חלקית

ז"א, אפשר לתבוע הוצאות חלקיות. אם עבודה כלשהי מחייבת אותך לקנות תכשירים, או מוצרים מסוימים ספצפיים, מוטלת עליהם החובה לשכלל זאת בתשלום עבורך. במיוחד אם הם הגבילו לשימוש במוצרים מסוימים מאד (לק בצבע כזה ולא אחר), לא עומדת להם הטענה כי את קונה זאת ממילא. הרי את יכולה לטעון מנגד שאת קונה דווקא את הצבע שאסור, ובגללם נאלצת לקנות אחד נוסף.

מה שכן,

הדיילות האחרות שהיו איתך, כנראה לא תבעו (גם אם יודעות משפטים), פשוט כי חברות תעופה הן גורם שלא תמיד קל לתבוע נגדו. מדובר בגורם שיכול להעמיד משאבים מכובדים, במיוחד מול תביעה בהיקף גדול. אולם בכל זאת הייתי שוקל את העניין.

Anna 1987

New member
מממ.

אם היה ביסוס, אני חושבת שהן היו הולכות על זה. קשה להוכיח סיבתיות. כאבי הגב שלי הם לא בגלל נעלי העקב (הלכתי בהם לעתים נדירות, ובכלל, פיטרו אותי לפני שהספקתי לעשות ממש נזק
) אלא בגלל ההמראות והנחיתות. התאוצה והתאוטה של המטוס דופקים את הגב (הדיילים יושבים בתנוחה מיוחדת שאמורה למזער את הנזקים בגב בכלל ובזמן תקלה בפרט), וגם כל הזמן צריך להתכופף, להרים דברים, להוריד דברים ועניינים שכאלה. הם יכולים לטעון שזה על אחריותי, כי בקורס הם העבירו שיעור על איך לעשות דברים נכון (להרים קונטיינר תוך כריעה ובגב זקוף, ולא בהתכופפות), אבל מי יכול לעבוד ככה??? בקיצור... אם כבר תביעה, אני אשמח אם מישהו ייתן לי ייצוג משפטי לתבוע את עיריית ת"א.

מה עריית ת"א עשו לך? 0.0

לגבי ההופעה: תראי, זה פועל בצורה מאד פשוטה. דברים כמו ציפורניים מלוכלכות, שיער מבולגן וכו', זה הופעה בסיסית שמצופה מאדם שיטפל בה ללא קשר למקום עבודה ספציפי אלא בעבודה מול אנשים בכלל. לכאן נכנס מה שאמרת - כי יכולים להגיד לגבר לגזור ציפורניים ולא ישלמו לו על קוסס. תנאים אלו חלים גם על גברים וגם על נשים ומדברים על הופעה מסודרת ונקייה. האמצעים הדרושים לכך, צפוי שיהיו אצל כל אחד. לעומת זאת, אם חברה כלשהי אומרת לך - "שימי לק אדום ולא שחור", זה כבר לא טיפוח בסיסי. זו דרישה להופעה ספציפית, שאין ציפייה הגיונית כי יהיו לך כבר בבית האמצעים עבורה. לכן ברגע שמגדירים לך בדיוק איך להתלבש או להתאפר, או לחילופין דורשים ממך מייקאפ (שלאו דווקא כולן שמות, ולא כולן צריכות בכלל), אלו דרישות מיוחדות לתפקיד. ודרישות מיוחדת לתפקיד אחריות שלהם לספק או לממן. בעניין כאבי הגב - כאן אני חושב שבאמת יהיה קשה להוכיח משהו. אם הם סיפקו הסברים והדרכות איך לעבוד בצורה שלא תפגע בגב, וסיפקו לך תנאים המאפשרים כעקרון לא לפגוע בגב, קשה להוכיח אחריות מצידם ללא סיבתיות מפורשת.

Anna 1987

New member
עיריית ת"א והיתר

קודם כל, לגבי עיריית ת"א: אני מנסה למצוא אנשים לתביעה ייצוגית. הם מסרבים לתת תו חניה לרכב של אבא שלי (בו אני נוהגת לעתים), כיוון שהוא בליסינג, וניכוי המס לא יורד ממני (תושבת העיר). במלים אחרות, חוק שרירותי לחלוטין. אם מותר לתת תו חניה לרכב בבעלות ההורים, ואם מותר לתת תו חניה לרכב בליסינג של תושב העיר, מדוע זה לא מתאפשר? הגשתי כבר המון ערעורים ואני חייבת קנסות בשווי של יותר מ-1000 ש"ח. אז אני רוצה ללכת לבג"צ (אין לי מה להפסיד). לגבי האיפור - אני מסכימה איתך. אבל כרגע איני בעמדה לפנות שם למישהו, והדיילות הנוכחיות חוששות לדבר עם האחראים עליהן (ההיררכיה די ברורה, מזכירה את הצבא קצת).

למעלה