לתשומת ליבכם:-

מרכזון

New member
לתשומת ליבכם:-

גבעתיים: אפי שטנצלר - 55.79%. מי אמר שמפנייה
ולא קיבל???

לתשומת ליבך

מדינת ישראל: הליכוד- 40 מנדטים. נשיא המדינה- ליכוד. רב הרשויות המקומיות (גם עתה)- ליכוד. אם אפי שטנצלר זו הנחמה של אדם מתוסכל וממורמר כמוך- שיהיה לך לבריאות. הייתי שמח לדעת ממה נובע המרמור הזה? אולי תספר איזה ג'וב רצית ולא קיבלת וזהו?

ראליסט

New member
תיקון קל:

הליכוד זכה ב-38 מנדטים. אגב,מתוכם אתה יודע כמה מתנגדים למדיניות שר האוצר? דויד לוי-אמנם לא האיש הכי מבריק,אבל חבר ליכוד,יו"ר ועד עובדי התעשיה האוירית ח"כ חיים כץ (יו"ר ועד עובדים...)-ואילו השניים שגם מתנגדים וגם לא מצביעים בעד התקציב.יש אחרים שמתנגדים,אבל אתה יודע...העתיד הפוליטי.... נשיא המדינה הוא סמל-אבל הוא כל כך יבש בהשוואה לעזר ויצמן(שגם החל דרכו בתנועת החירות),שאיזו גאווה יש כאן? לעניין הרשויות המקומיות-הרוב המוחלט של האזרחים,לא מצביע לרשויות המקומיות ,לפי המפלגה,אלא הוא בוחן את המועמד. דוגמא: בדימונה,כנראה שראש העיר,מטעם הליכוד,היה כ"כ גרוע,שהתושבים העיפו אותו. בנהריה,איש הליכוד ג'קי סבג,היה כ"כ גרוע,שהועף גם הוא. בבית שאן,דווקא מועמד העבודה,פיני קבלו,היה ראש עיר גרוע,והוחלף. ויש עוד דוגמאות רבות-אז מה בדיוק הקשר בין הבחירות המקומיות לבחירות הכלליות??? אגב,אם אתה מעוניין למצוא קשר,אתה תתאכזב.בעוד שלפני חצי שנה הליכוד זכה בנצחון סוחף בבחירות הכלליות,הרי שבבחירות המקומיות,העבודה איבדה רק רשות מקומית אחת-בית שאן.הליכוד איבד יותר. אבל,הקשר לא קיים ולכן כל המסקנות מהבחירות הללו,טובות רק למישור המקומי.

מצ"ב כתבה

על הצמיחה בארה"ב. חשבתי שביבי רוצה להפוך אותנו לאמריקה וזה רע, לא? צמיחה גבוהה זה רע? נו, טוב לדעת. כנראה שאני והם למדנו כלכלה בפקולטות שונות.

ראליסט

New member
כנראה שלא הבנת אותי:

אני מעולם לא אמרתי ,שצמיחה חיובית היא משהו רע.נהפוך הוא. לראייה,בתקופת ממשלת רבין,הגיעה הצמיחה השנתית ל-8 אחוז,שיא כל הזמנים. הביקורת שלי קשורה למצב החברתי. זה שארה"ב המדינה העשירה בעולם,לא משנה את העובדה,שמספר ההומלסים,העניים ואחוז השכבות החלשות,הוא הגבוה ביותר אצלה,מבין כל מדינות המערב. וזו תוצאה שלילית של קפיטליזם קיצוני.3 מליוני הומלסים,פשיעה בשיעור הגבוה ביותר בעולם המערבי,אחוז העניים הגבוה ביותר בעולם המערבי.אז נכון שיש שם המוני עשירים ומולטי בליונרים,שנהנים מתנאי החיים שם,ולא אכחיש שגם תורמים למצב הכלכלי,גם אם לעתים ע"י שחיתות-ראה ביל גייטס. רק שלארה"ב אין בעיות בטחון כלמדינת ישראל.ארה"ב היתה בנויה כמדינה שבה האדם הפרטי הוא מעל הכל,ואין שם משמעות לכל סולידריות חברתית. בארץ,מצב העוני הנורא,שאנו עדים לו,גורם לעלייה תלולה בפשע,אבל החמור מכל:פגיעה בכל סולידריות חברתית ולאומית. מאיפה ניקח בעתיד את המאגר ללוחמים איכותיים,אם אחוזים כה נכבדים בחברתינו,גדלים לחברה מנוכרת? מישהו מהם יוכל לסייע למדינה? ועדיין אנחנו מדינה שנמצאת בסכנה קיומית... אז לא יזיק לשנות את המדיניות:לא צריך להיות סוציאליסט.מספיק לתמוך במדיניות שוק חופשי,אבל להמשיך במדיניות מדינת רווחה,שהכרחית לקיומה של המדינה,לא פחות מלקיום אזרחיה החלשים.

ראליסט

New member
והערה נוספת:

מעולם לא למדתי כלכלה. אני עוסק בכלל בתחום אחר. אל תתנשא בכך שכביכול העובדה,שאתה למדת כלכלה,עושה אותך למבין גדול יותר במה טוב למשק הישראלי. כלכלה היא מדע כ"כ לא מדוייק,וכשאני נזכר בשר אוצר בשם ארידור,שהיה "מומחה" בכלכלה,והביא את המשק הישראלי אל קטסטרופה היסטורית,אני עוד אתחיל להבהל מאילו ,שידע הכלכלה אצלם,הופך אותם מיידית,לכשירים יותר לעסוק בתחום הכלכלי הגלובלי.

למעלה