לשם מה נועד קלף הסיכום ?

לשם מה נועד קלף הסיכום ? ../images/Emo53.gif

באופן כללי אני מתייחסת לקלף הסיכום כאל קלף הבהרה נוסף. זאת אומרת כזה שבעצם נותן פן נוסף לשאלה כולה. למען האמת אני לא תמיד מוציאה קלף סיכום אבל כשיוצא אז זו הגישה. פרסתי פריסת שאלה: האם נער המטבעות טוב רגשית שוטה ונכון מעשית מלך החרבות לי אוהבים לעסוק ב- X אס הגביעים ולהתמקד ב- Y מתוך ה- X מלכת המטבעות הבנתי את כל הקלפים והכל נפלא ונהדר ומאוד מאשר לי את מה שהרגשתי ואת מה שרציתי (מדובר בפן נוסף בעבודה שלי) אבל מה זה קלף הסיכום הזה? מה הקשר בכלל ? סיכום שלוש חרבות אודה לכל מי שיכול לפרש לי את הקלף הספציפי הזה בהתאמה לשאלה שלי ובכלל מה אתם חושבים על קלף סיכום ואם אתם משתמשים בו?

אנסה את כוחי.

האם נער המטבעות = השאלה שלך נובעת מרצון עז לממש משהו. טוב רגשית שוטה = יש לך תחושת התלהבות יצירתית למעשה. ונכון מעשית מלך החרבות = לכן מצאת את הדרך הלוגית לעשות זאת, מתוך אינטרס אישי ואמונה (שוטה + נער המט') שזה שווה. לי אוהבים = בכל אופן יש קונפליקט פנימי בתוכך לכדאיות המעשה, אולי זה על חשבון דברים אחרים הקשורים לך, למשפחתך, לכסף, זמן, וכו',, לעסוק ב- X אס הגביעים = זה משהו שאת אוהבת ומתלהבת ממנו מאוד. ולהתמקד ב- Y מתוך ה- X מלכת המטבעות = לדעתי זה לא קושי כלכלי, אלה בעיה רגשית הכרוכה לY מתוך X כאילו יש איזה עוגמת נפש בקטע. הבנתי את כל הקלפים והכל נפלא ונהדר ומאוד מאשר לי את מה שהרגשתי ואת מה שרציתי (מדובר בפן נוסף בעבודה שלי) אבל מה זה קלף הסיכום הזה? מה הקשר בכלל ? סיכום שלוש חרבות = התהליך הלמידה, ההוספה, המעשה, את צפויה למשבר רגשי שיחלוף, אין צורך לדאוג כי המסר הוא שהתהליך ילווה במשבר קל. כל הקלפים מראים את התלהבותך מהמעשה, 3 חרבות מזהיר אותך שזה לא יהיה כמו שאת מצפה, אז מה. תהני לך
מיקי

תודה מיקי ../images/Emo140.gif

נער המטבעות
השוטה
מלך החרבות
האוהבים - אני אמנם לא אוביקטיבית אבל החשיבה שלי היתה לגבי הקלף הזה היא שיש לי את היכולת לכך. זאת אומרת לגשר ולאזן בין הרצון הריגשי (השוטה) לבין הרצון המעשי (מלך החרבות). זאת אומרת כביכול האוהבים מאשר את שני הקלפים הקודמים. אבל... אני לא אוביקטיבית. רציתי שהפריסה תהא חיובית :) אס הגביעים
מלכת המטבעות - לא הבנתי את שכתבת כאן. אני חשבתי שמלכת המטבעות מאשרת לי כי ההתמקדות אף תועיל לי בהיבט הכלכלי. זאת אומרת תביא אותי למצב טוב ויציב מהיבט כלכלי. שעשיה זו לא תפגום בי. איך הבנת מכאן בעיה ריגשית? 3 חרבות - תודה על הפירוש. מאוד מתחבר לי.

היי הילה.

ראשה של מלכת המטבעות מורכן בעצב למטבע שיש בידה. היא נמצאת מבחינת עושרה במצב כלכלי טוב מאוד, ראי את הכיסא והשפע מסביב. זאת אומרת כי הבעיה אינה כלכלית אלא רגשית. אתן לך פירוש של המלכה. מ ל כ ת ה מ ט ב ע ו ת מלכת המטבעות יושבת על כיסא מפואר בסביבה שופעת ירק בגוונים אדמדמים, המסמלים את כוח משיכתה המינית. ראשה מורכן בעצב לעבר המטבע המסמל את משא תשוקותיה ורצונה לרכוש מסוים או מין. לבושה, כיסאה המפואר והסביבה השופעת ירק מגלים כי לא חסר לה דבר. שמלתה האדומה מסמלת את רצונה העז ותשוקותיה. הכותונת המפוספסת, מסמלת את ניקיון כפיה ונטייתה לדאגה עצמית מבלי לפגוע באחרים. את המטבע היא מחזיקה בלאות, כביכול נמאס לה מהעושר, חסר לה מימוש עצמי וזה לא בעיה חומרית. הגלימה הירוקה מסמלת את שפע רגשותיה הנישאים על ראשה וגבה כנטל. הכתר הצהוב אדום מסמל את מחשבותיה אודות רצונה הבלתי ממומש ואת רגשותיה ביחס לעניין. התיש והשור )ניראה כמו עובר( על כיסאה מסמלים את האון והכוח לו היא זקוקה. הארנב האדמדם מימין בתמונה מסמל את הפזיזות, המחסור ואת חוסר הסיפוק המיני שהיא שרויה בו. ההרים הכחולים והנחל ברקע, מסמלים את השאיפה לרגשות אמיתיים ולרציונליות בקשר. עץ השושנים מעל לראשה מסמל את תשוקותיה. בראש כיסאה ראש של ילד קטן ולידו שני תינוקות נוספים הפונים לצדדים שונים סמל להפלה אפשרית למרות הכמיהה לתינוק. משמעות הקלף: מסודרת היטב, לא חסר לה דבר, לא מאושרת כלל. חסרת סיפוק מיני. נטייה לדיכאונות. כמיהה לאהבה אמיתית. רגישות: בצוואר, גרון, בעיות בפריון. )הפלה(. חשיבה - לא מרוצה, שואפת ליותר, נאחזת במצב הקיים. רגשות - חוסר סיפוק, דאגות, עצב, תחושה של פיספוס. פעולה - עשייה הנובעת מרצון לא להפסיד את מה שיש דכדוך ועצב רב. הפרעה - כל הכתוב למעלה. תשובה כן/לא = אולי רומנטיקה - חוסר סיפוק (מיני) קריירה - לא אוהבת את מה שהיא עושה אבל צריך.

אני לא חושבת שמלכת המטבעות

עצובה... התבוננתי לעומק בקלף ולא הצלחתי לראות שם עצב... אולי ריכוז ? מהיכרות אישית שלי עם עצמי
אני יכולה לאמר שכאן בשאלה ובעמדה אני ממש לא מתחברת לפירוש שלך. הרצון שלי להתמקד ב- Y מתוך ה - X בא בעצם ממקום פנימי עמוק במיוחד ולא מרצון לכסף נוסף דווקא ועל אחת כמה וכמה לא ממקום שלא לאהוב את זה ולעשות כי צריך. מה שכן, יש משפט אחד שכתבת שלמעשה בעקיפין יכול להתחבר לי היטב :( בהזדמנות שנשוחח אישית אספר לך.

או, קי.

זה לא, "לא מרצון לכסף". זה ממצב שזה לא בגלל מחסור. אני מכנה זאת דודא רגשית, צורך נפשי עז. כמיהה חזקה. אבל לא בגלל מחסור או חסך.

לביטוי זה אני מאוד מתחברת

דודא רגשית ! אכן יש לי צורך נפשי עז. למעשה אתמול חוויתי חוויה מאוד ייחודית ביני לבין עצמי והגיעה אלי הארה בנושא זה ומכאן בעצם שאלתי את ששאלתי תודה מיקי !

למעלה