לשאלה שנשאלתי לאחרונה

CHOFA

New member
לשאלה שנשאלתי לאחרונה

בס"ד ותענו לא רק מבחינה דתית 0כי את זה כבר ניסיתי) אלא מבחינה מוסרית: למה בעצם לאסור על המתת חסד??? ובהמתת חסד הכוונה לאנשים סופניים שאיןלהם כל סכוי לחיות אלא רק להאריך את הסבל שלהם בעוד כמה שבועות\חודשים

חרבונה

New member
המתת חסד , דבר והיפוכו

קודם כל ספור. ילדים לאמא במצב סופני. בשלב מסוים חל נתוק באחד המכשירים והם החליטו לא לחבר חזרה, בגלל מצבה הקשה של אמם. בלילה הראשון של ´השבעה´ היא באה בחלום לכל אחד מילדיה ואמרה להם, שלו היו מחברים אותה חזרה למכשיר היא היתה נפטרת אחרי 5 דקות. ו 5 דקות היסורים הללו חסרות לה כדי להכנס למעלתה ב´גן עדן´ והיא צריכה לעבור הרבה כדי להשלימם. ולעצם הענין. בשניות ספורות של חיים בעולם הזה אפשר להרהר תשובה, אפשר להרהר וידוי, אפשר להרהר במעשה טוב. כל אלה אי אפשר בעולם הבא. בקיצור , בשניות ספורות אלו אפשר לשנות את הדין בעולם העליון מקצה אל הקצה. "על זה בכה רבי ואמר ´יש קונה עולמו בשעה אחת´". חרבונה

בראון

New member
ממ

ראשית, אני לא חושב שיש עם הדבר בעיה כשלעצמו, הבעיה היחידה היא לאן הדבר יכול להוביל, כיצד יכולים לגדר את התופעה בצורה הרמטית. מי יהפך לאלוהים על שניים בקבעו מי יחיה ומי ימות. (אלו סיבות טכניות בלבד). הרהור תשובה ודאי אינו שייך באדם חסר הכרה או במוות קליני וכו וכו לא רלוונטי. ואוהב ישראל, אך, כמה אמת יש בדבריך. אני סובל משמע אני קיים אמר הרב סולובייצ´יק (אגב בערך באותה תקופה אמר זאת גם הסופר האנגלי גרהם גרין בספרו כמאכולת אש), אבל ודאי שכוונתו לסבל רוחני, ליסורי הקיום האנושי.

CHOFA

New member
אנשים

בס"ד את הסיבה הטכנית אפשר לפתור בקלות אם אדם שהוא חולה סופני מבקש וחותם על זה מה הבעיה??? ושוב לא מבחינה דתית אלא מבחינה מוסרית.

וונדר.

New member
היה פה דיון רציני בנושא הזה

העלתה את השאלה אחת בשם מילי אם אני לא טועה... הייתי מביאה קישור אבל המחשב שלי נורא נורא איטי עכשיו... (כך שאני לא יכולה להיכנס לארכיון...) בכל אופן זה שווה בדיקה... ואולי תמצאי שם תשובות... לילה טוב בציפייה לגאולה

למעלה