לקראת הבחירות הקרובות...

Neta558

New member
לקראת הבחירות הקרובות...

חשבתי שאולי נעשה סקירת מפלגות בנוגע לנושאים הקשורים למעמד האישה. כיצד הנושא משתלב במצעים השונים? סקירת פעילויות לקידום הנושא שנערכו בכנסת האחרונה... עד כמה יחס מפלגות לנושא ישפיע על ההחלטה שלכם ביום הבחירות? (טל, ראי זאת גם כהצעתי להחלפת הסקר
)

אמיר.

New member
הבעיה היא...

שלא תמיד יש לך מבחר... היצע המפלגות שאני יכול להצביע בשבילן הוא כה נמוך שאין לי ברירה אלא להתפלל שיהיה יצוג נשי ריאלי.

Neta558

New member
אתה יכול לפרט?

מהו מבחר המפלגות שלך? לפי מה הוא נקבע? ומדוע אתה מתפלל ליצוג נשי? האם אתה סבור כי רק נשים ידאגו לקידום מעמד האישה?

greywolf

New member
hmpf

בקשר לברירה. אף שאתה חי לפי חוקה שהיא חוקת ישראל מבחינתך הרי שאין היא קובעת עבור מי תצביע. אנא כבד את היהדות כדי שלא לטעון שהיא זו שקובעת את הסדר הפוליטי של קהילתך. זהו סידור פוליטי, חברתי אולי ואף תרבותי אבל לא הלכה דתית.

אמיר.

New member
?????????????????????????

לא הבנתי כלל. מה זה ´פוליטי´ ??? אני מצביע למען אידאולוגיה מסוימת ואני גם משתדל לחיות לפיה....

nirdagan

New member
אם כך אינך מצביע כלל

כי לכנסת מתמודדות רשימות של מועמדים ולא אידאולוגיות.

Marinette

New member
בקשר למצעי המפלגות

גלשתי והשוויתי בתחומים שונים את מצעי המפלגות המופיעים ברשת. אם יש עניין, אני אתן פה את הסעיפים העוסקים במעמד האישה במצעים השונים של המפלגות שרצו בבחירות הקודמות (כמובן שאני עוד לא יודעת אם כל אותן מפלגות ירוצו גם בבחירות הנוכחיות). יש עניין?

Marinette

New member
אוקיי, אז אני אתחיל ממרצ

(אני מניחה שלא תהיה בעיה של זכויות יוצרים כי המצעים פתוחים לכולם, אבל ליתר ביטחון אני אוסיף את כתובת האתר שבו הוא מופיע. אני מביאה רק את הסעיפים במצעים שנמצאים מתחת הכותרת "נשים", "מעמד האישה", "זכויות נשים" וכולי). אז ככה, מהמצע של מרצ: זכויות נשים ושוויון בין המינים ------------------------------- המאבק לשוויון זכויות האישה אינו מאבקן של הנשים לבדן, אלא חלק עיקרי ובלתי-נפרד מהמאבק לשוויון זכויות לכלל תושבי ישראל. מטרת המאבק לשוויון נשים היא הבטחת מעמדן השווה וזכויותיהן המלאות בכל מערכות החיים ובמוקדי הכוח וההכרעה. האישה היא אישיות משפטית ריבונית בכל הנוגע לגופה, לרכושה, להכנסתה, למעשה ידיה ולאורחות חייה, והיא שותפה מלאה ושוות-זכויות לתכנון משפחתה, לגידול ילדיה ולחינוכם. יובטח השוויון הגמור לאישה הישראלית בכל תחומי החיים והפעילות. כל חוק או תקנה העומדים בסתירה לעיקרון זה – יבוטלו. כל מעשה הפוגע בשוויון ומפלה לרעה אישה באשר היא אישה – יהיה בלתי-חוקי ובר-עונשין. חוק שיווין זכויות האישה, שמרצ היתה שותפה בייזומו בכנסת היוצאת, יהפוך לחוק יסוד ויעבור קריאה שניה ושלישית. יאומצו במשפט המדינה עקרונות אמנת האו"ם לביעור האפליה נגד נשים, שאושררה על-ידי ישראל אך לא קיבלה מעמד בחוק המקומי. ייבדקו ביסודיות המלצות ועדת האו"ם ומעמד האישה משנת 1995 כדי לבדוק את מידת התאמתן למציאות הישראלית ולתקן את הדורש תיקון על-פי המלצות אלה. הרשות הממלכתית לשוויון בין המינים, שהוקמה ביוזמת מרצ, תתוקצב באופן הולם, כך שתוכל למלא את תפקידה במעקב אחר ביצוע מדיניות השוויון בין המינים על-ידי משרדי הממשלה. דין אחד יהיה לגבר ולאישה בכל הערכאות השיפוטיות ולכל זכות ועניין. יובטח השוויון בין המינים במעשה הנישואים, בתקופת הנישואים ובהתרתם. יימנעו נשואי קטינות. תובטח זכותן של נשים לבחור להיבחר לכל הארגונים והמוסדות הממלכתיים-ציבוריים, גם לאלה המטפלים בענייני דת, ותינתן להן הזדמנות שווה לממש זכות זו. יובטח ייצוג שווה לנשים בכל המגזר הציבורי, ותקוים מדיניות של מינוי נשים לתפקידים בכירים בשירות המדינה, בחברות ובתאגידים הממשלתיים, בפורומים של מומחים ובגופים המחליטים על הענקת פרסים ואותות הוקרה למיניהם. תנועות הנשים יקבלו סיוע לתוכניות להכשרת נשים וקידומן בתחומים בהן ייצוגן הינו נמוך באופן בלתי-סביר. מרצ תאבק ליישום ואכיפת החוקים, שהיא יזמה והעבירה, לייצוג הולם לשני המינים בשירות הציבורי ובדירקטוריונים של חברות ממשלתיות וציבוריות. יישמר באורח קפדני דימוין של נשים בספרי לימוד ובחומר הדרכה ולמידה של מערכת החינוך, ותימשך הפעולה – שננקטה על-ידי מרצ – להנחלת ערכי השוויון בתוכניות הלימודים, החל מהגיל הרך וכלה בשכבות הבוגרות. כל התפקידים בצה"ל ייפתחו בפני נשים, והתאמתן תיקבע על-פי כישורים ולא על-פי מין. נשים וגברים שאינם מתגייסים יחויבו בשירות לאומי אזרחי. נשים ערביות סובלות בישראל מאפליה כפולה – כנשים וכערביות. יש לגייס את כל האמצעים והמשאבים למאמץ ממוקד להגנה על נשים ערביות, להשוואת מעמדן ולקידום מעמדן. יורחב שיתופן של הנשים הערביות במעגל ההשכלה, לרבות השכלה גבוהה, ובפעילות ציבורית ופוליטית. יחוזק מעמדן העצמאי במשפחה – ברכוש, בהחזקת הילדים ובאופטרופסות – וייאכף החוק נגד ריבוי נשים. יתנהל מאבק ציבורי בלתי-מתפשר כנגד רצח נשים "על רקע כבוד המשפחה" וכנגד כל תמיכה או הצדקה של רצח כזה. השוואת מעמדן הכלכלי של נשים היא משימה חשובה בפני עצמה ומנוף הכרחי להשוואת מעמדן של נשים גם בתחומים אחרים בחיים. מרצ תפעל בנחישות לאכיפת החוק המבטיח שכר שווה לנשים ולגברים עבור עבודה שוות-ערך, ואשר לא תופלה לרעה בקבלה לעבודה, בקידום, בתנאי ההעסקה ובפרישה. יובטחו מקומות במעונות-יום ואפשרות ליום-לימודים ארוך, כך שיתאפשר לשני בני הזוג לצאת לעבודה במשרה מלאה, אך תוכר עבודה במשק-הבית לצורך זכויות סוציאליות וזכויות פנסיה. נקודות הזיכוי לנשים במס-הכנסה הן אמצעי נפסד להשגת שוויון ויש להמירן בהטבת מס לשני בני זוג עובדים - הבטחת שכר שווה היא הפיתרון לאפליה בשכר, ולא השלמה עם האפליה ותיקונה הרטרואקטיבי. יש לעודד נשים לבחור במקצועות טכנולוגיים ועתירי-ידע, שהם מקצועות המחר. מערכת החינוך הממלכתית תחנך להרחבת תחומי העניין, והאוניברסיטאות יעודדו בחירת מקצועות אלו. תוגבר ההכשרה המקצועית לנשים במהלך התפתחותן המקצועית. משפחה חד-הורית, שאב או אם עומדים בראשה, תקבל את הזכויות וההטבות המתחייבות ממצבה, לרבות קצבאות ילדים גדולות יותר ולמשך שנים ארוכות יותר. מעמדן וזכויותיהן של עגונות, מסורבות גט ומעוכבות גט יושוו לאלו של משפחות חד-הוריות. פרסומות, הפוגעות בנשים וממסחרות את גוף האישה, גורמות נזק לדימויה העצמי והחברתי ומגבירות אלימות כנגד נשים והטרדה מינית. יש להיאבק נגד פרסום פוגע באמצעים חינוכיים ומשפטיים. במסגרת מאבקה באלימות בכלל, ובאלימות נגד נשים בפרט, תפעל מרצ לכינונה של רשות ציבורית להתמודדות עם אלימות. פעילות הרשות תתמקד בשישה תחומים: א. הכנת תוכניות מקצועיות להתמודדות עם אתגר החינוך לאי-אלימות במערכות החברתיות השונות, תוך שימת דגש על תכניות דיפרנציאליות לבנים ולבנות בהתאם לצרכיהם היחודיים. ב. עידוד וגיוס תקציבי מחקר בתחום הפסיכוסוציולוגיה של גברים במטרה ליצור ידע באמצעותו ניתן יהיה להתמודד טוב יותר עם אתגר צמצום האלימות הגברית. ג. פיתוח יוזמות חקיקה שונות במגמה לאפשר לגברים – לא פחות מאשר לנשים – להפנות את הפנים למשפחה ולילדים. (לדוגמא: חוק "שעות עבודות שפויות" שיאכוף על מעסיקים הגבלת מספר שעות העבודה להעסקת נשים וגברים כאחד). ד. ריכוז משאבים לביצוע תכניות למניעת אלימות בזירות השונות. ה. תאום פעילות משרדי הממשלה השונים, העמותות והרשויות השונות העוסקות במניעת אלימות בזירות השונות: אלימות במשפחה, בגנים ובמעונות, בבתי הספר ובפנימיות, בכבישים, בספורט, בפוליטיקה, בצבא, במשטרה, בכבישים, במגרשי הספורט, בפוליטיקה, בתכניות "הטוק-שאו", בסרטים המוקרנים בטלוויזיה, באינטרנט ועוד. ו. הובלת מסע ציבורי (קמפיין) המציב את ההתמודדות עם האלימות ואי השוויון בחברה בסדר עדיפויות מרכזי. הנהלת הרשות תורכב מאנשי מקצוע בתחום מדעי ההתנהגות, אנשי רוח, משפטנים - נשים וגברים במספר שווה. מרצ תפעל להקמתם, במימון ציבורי מלא, של מקלטים נוספים לנשים מוכות וילדיהן, בכל מגזרי האוכלוסייה. בנוסף לתפעל מרצ למתן תמיכה למרכזי הסיוע לנפגעות אונס. מרצ תפעל להחמרת הענישה על עבירות אלימות ומין בתוך המשפחה. מרצ הוכיחה בפעולתה – בכנסת, בממשלה ובביתה היא – כי היא המפלגה היחידה הלוקחת ברצינות את נושא שוויון האישה וייצוגה הנאות במערכת הפוליטית. מרצ הינה המפלגה היחידה בישראל שארבע נשים נבחרו לעשירייה הראשונה של מועמדיה לכנסת. המידע לקוח מאתר מרצ, http://www.meretz.org.il/

Marinette

New member
הליכוד

לא ניתן טכנית להעתיק קטעים ממצע הליכוד, הסעיף הרלוונטי נמצא כאן: http://www.likud.org.il/da/maamad.asp

Marinette

New member
מולדת

פרק 33: מעמד האשה א. זכות האשה לשוויון זכויות הוא עיקרון בסיסי, ודין אחד יהיה לאיש ולאשה בישראל. כל הוראת חוק .שמפלה את האשה לרעה תבוטל .ב. לאשה זכות לעבוד, להשתכר ולהתקדם בשווה לגבר. יש להשוות שכר הנשים עם זה של הגברים .ג. לאשה זכות בתחום הביטחון הסוציאלי, בזכויות ההורשה, בקרנות הפנסייה וכיו"ב .ד. תיעשנה פעולות מקיפות לשרש תופעות של אלימות כלפי נשים .ה. תורחב מערכת השירותים החינוכיים והחברתיים לילדים כדי לאפשר לאשה לצאת לעבודה .ו. יוקמו בתי מחסה נוספים ויוגדלו המשאבים המוקצים לעזרת נשים מוכות וילדיהן המידע נלקח מהכתובת: http://www.moledet.org.il/maza/isha.html

Marinette

New member
עם אחד עמיר פרץ

הטקסט לא ניתן להעתקה, אך קיים סעיף נפרד הנוגע לנשים. בכתובת: http://www.am1.org.il/platform15.html

Marinette

New member
עלה ירוק

נשים: עלה ירוק תפעל לאכיפת חוק שכר שווה לעובד ולעובדת. המצב שבו נשים ובני מיעוטים מקבלים כשבעים אחוזים משכרם של גברים יהודים תמורת עבודה זהה הוא בלתי נסבל, פסול מעיקרו וייפסק לאלתר. עלה ירוק תפעל להקמת מעונות נוספים לילדים ובסבסוד אלה הקיימים, ובהחלת יום לימודים ארוך בכל חלקי הארץ, על מנת שהורים יוכלו לעבוד. עלה ירוק תפעל להכרה בתשלום למטפלת כהוצאה לצרכי מס, על מנת להקל על הורים עובדים. עלה ירוק תפעל להוספת תכשירים וטיפולים הנוגעים למחלות נשיות לסל התרופות. עלה ירוק תפעל להגדלת תקציבי המחקר בבעיות בריאותיות המיוחדות לנשים. עלה ירוק רואה באונס, תקיפה מינית והטרדה מינית בעיות חמורות מאין כמותן, המשבשות לחלוטין את יכולתן של נשים לתפקד בביטחון ובשלוות נפש בחיי היומיום. משום כך תפעל עלה ירוק בכל הרמות להחמרת הענישה על עבירות אלה ולשיפור הטיפול בתלונות עליהן. לא נסבול מצב בו אישה מפחדת להתלונן על תקיפה מינית מסוג כלשהו מחשש שתהליך הטיפול בתלונה יהווה טראומה שניה. יחד עם זאת, עלה ירוק תפעל להחמרת הענישה במקרים של האשמות שווא הנובעות ממניעים נקמניים או אחרים, שכן חייו של נאשם יכולים להיהרס באופן בלתי הפיך גם אם ייצא זכאי בדין. עלה ירוק תפעל למתן זכויות סוציאליות לעקרות בית. נלקח מהאתר: http://www.ale-yarok.org.il/

Marinette

New member
ולגבי המפלגות האחרות:

שינוי - הסעיף המתייחס לנשים בעיקרי שינוי כבר הובא בפתיל הזה. מפלגת העבודה - המצע של מפלגת העבודה לא מופיע באף אתר ברשת, ובכלל אין למפלגת העבודה אתר רשמי, רק אתר בחירות שעוסק בסדרי הבחירות הקרובות. לכן לא ידוע לי מה כתוב במצע. ישראל ביתנו - יש למפלגה אתר, והמצע שלה מופיע בו. אין במצע סעיף שמוקדש לנושא של נשים. חד"ש - אין למפלגה אתר ברשת (או שלא מצאתי). כל המפלגות הדתיות - אין להן אתרים ברשת, או שלא מצאתי אותם. למפלגת האיחוד הלאומי יש אתר, אך לא מופיע בו מצע. ובזה הסתכמה הסקירה (החובבנית) שלי.

Marinette

New member
אה, ושכחה קטנה

הירוקים - יש אתר עם עיקרי המפלגה, אין סעיף הנוגע לנשים.

Neta558

New member
ישראל אחרת

באתר מופיעים רק עקרונות המצע, ושם לא מופיע נושא מעמד האישה. הבנתי שכן ישנה התיחסות לנושא ב"ישראל אחרת", אשמח לשמוע פירוט אם למישהו יש.

עלה ירוק ומיסוד הזנות.

קיבלתי פעם מצע מקוצר של עלה ירוק, ועד כמה שאני זוכרת, היתה שם התיחסות בין השאר לתמיכתה של המפלגה במיסוד הזנות. אני לא זוכרת את העמדה המדויקת שהובעה שם. האם יש מישהו שיודע מה העמדה של המפלגה בנושא? מאחר ואני בהחלט חושבת שזה חלק שנוגע באופן ישיר לעמדתה בנושא מעמד האישה.

Marinette

New member
נכון, הנה הקטע העוסק בזנות:

זנות זנות חוקית בעידן האיידס ומחלות מדבקות אחרות היא פיקוח נפש ממש. יש למסד את המקצוע ולחייב את העוסקים/ות בו להציג אישורים רפואיים מתאימים ולהבטיח תנאי הגיינה נאותים. ברור לכל שאי-אםשר להעלים את המקצוע העתיק בעולם: אי לכך, גם לגבי הזנות, יש לנקוט בגישה של ´מזעור הנזק´. עלה ירוק תפעל להחמרת האכיפה והענישה בתופעה של סחר בבני אדם, ובסרסורים. נלקח ממצע עלה ירוק, http://www.ale-yarok.org.il

למעלה