לקיחת דברים באופן אישי

לקיחת דברים באופן אישי ../images/Emo42.gif

מה הדברים הנעימים/חיוביים שאומרים לכם, שקשה לכם לא לקחת אותם באופן אישי? בדרך כלל המיקוד שלנו הוא בדברים הלא נעימים שאומרים לנו, אבל בואו נראה מה הדברים הנעימים שאומרים לנו, שאנו לוקחים אישית.

אני אתחיל

"את מדהימה" "אני אוהב/ת אותך" "איזה מדריכה טובה את" "תודה. כל כך עזרת לי!" "את מופלאה" וכו'

תרגיל נפלא,

העניין שלא כל אחד יכול להכיל את מה שאומרים לו.צריך לדעת לקבל את המחמאה ובכך לראות את היופי שיש לנו,היופי הפנימי שבנו. עשו לי בלמודים תרגיל יותר קשה,לכתוב על דף את קורות החיים שלנו (לראיון עבודה בתחום) ובו התכונות הטובות שלנו,למשל: אני חכמה,ישרה,חמה סבלנית,סובלנית וכ"ו.. היו בודדים שרק אחרי שני שעורים הצליחו להוציא משהו. זה לא היה קל,היה שם בכי,כעס..השתחררו המון דברים עד שחלק הצליחו להבין. אז ככה,מה נעים לי שאומרים לי: את חכמה. את יפה. יש לך לב רחב. את מטפלת יפה ומהלב. יש לך עניים יפות. יש לך אף פיצפון (אף כפתור חחח). את קופי של אבא (הוא נפטר לפני שנתיים + והדמיון ביננו זה הגאווה שלי). את מקסימה. קיצר אני גם מאמינה בזה וממש אוהבת את עצמי חחחח

shay1703

New member
הגדרה

האם תוכלי להגדיר "באופן אישי". האם כוונתך לדברים שלכאורה חיוביים שאומרים לנו ואנו בכל זאת מרגישים לא נוח איתם? או שמא אנו מרגישים רע איתם? (ממש כפי שאחרים אומרים עלינו דברים "רעים")

shay1703

New member
אני הבנתי ש...

נקודת המוצא של דון מיגל היא שהושלכנו לעולם הזה עירומים (פיסית ונפשית). בשלב זה אנו במצב "הטבעי" שלנו. עוד לא נחשפנו לחינוך, להסכמות חברתיות, אסור ומותר, יפה ומכוער וכו'... לכן, לפי דון מיגל, "לא לקחת באופן אישי" פירושו (לדעתי) להתחסן בפני כל דבר שמישהו אחר (מתוך עולמו שלו, ומתוך מה שהוא יודע) יגיד לך. "לא לקחת באופן אישי" גם את הדברים אותם אני תופס כשליליים אבל באותה מידה גם את הדברים אותם אני תופס כחיוביים. ברור שאם מישהו יגיד עליי משהו חיובי ואני מזדהה עם האמירה אז אולי יהיה לי קל לקבל זאת, וזאת בשעה שמישהו אחר יאמר עליי דבר מה חיובי, שאני לא אזדהה איתו- אחשוב שאותו אדם משקר על מנת למצוא חן בפניי! האלטרנטיבה אותה מציע דון מיגל היא "ארבע ההסכמות". הסכמות נפלאות אין מה לומר. באותה מידה כמובן שאפשר לאמץ הסכמות אחרות. זה יכול להיות דת או אמונה וכד'. ד"א: תמיד היה בי שכנוע עמוק בתוכי כי אין לייחס כלל חשיבות למה אומרים עליי או מה אומרים לי ("לא כדאי לך ללמוד רפואה סינית- אין בזה פרנסה") אחרי 4 הסכמות קיבלתי חיזוק נוסף ומשמעותי איך להתחסן או לדלל את הרעל. בקיצור- טפיל הביתה!

אני לא רואה כמוך את הדברים, ורציתי

לשקף בשתי דוגמאות את הראייה השונה - "לפי דון מיגל, "לא לקחת באופן אישי" פירושו (לדעתי) להתחסן בפני כל דבר שמישהו אחר (מתוך עולמו שלו, ומתוך מה שהוא יודע) יגיד לך. "לא לקחת באופן אישי" גם את הדברים אותם אני תופס כשליליים אבל באותה מידה גם את הדברים אותם אני תופס כחיוביים." זה לא עניין של התחסנות. זה פשוט לקלוט ששום דבר שהזולת אומר או עושה קשור אלינו. "האלטרנטיבה אותה מציע דון מיגל היא "ארבע ההסכמות". הסכמות נפלאות אין מה לומר. באותה מידה כמובן שאפשר לאמץ הסכמות אחרות. זה יכול להיות דת או אמונה וכד'" אני לא רואה איך דת או אמונה קשורה לאימוץ הסכמות אחרות, ולא ברור לי באיזה דת תוכל למצוא הסכמות חליפיות שטובות באותה המידה.

בדיוק סיימתי לקרוא את החלק של

ההסכמה השנייה "לא לקחת דברים באופן אישי".(אני באמצע ספר ורק התחלתי היום לקרוא... נהנתי מכל רגע...) המממ.... כשאומרים לי שיש לי עיניים יפות... וזה משום שעשו לי ניתוח בעפעפיים ויש לי עדיין דלקות וכל זה... אז אני לא אוהב את זה....

mikilk

Active member
קשה לי...

קשה לי להגיד תודה ולקבל מחמאות. קשה לי לקבל מתנות לא מאמינה בקלות למילים טובות...

עכשיו תרשמי את כל המשפטים שרשמת

עם המילה קל לי... ותאמרי אותם כמה פעמים ותראי איך קל לך... הרצף מילים "קשה לי" זה כישוף עצמי שאת עושה לעצמך! את מכשפת את עצמך בכל שאת אומרת "קשה לי" ואת בעצם משכנעת את עצמך שקשה לך... תכשפי אותך ש"קל לך" ותראי כמה יותר קל לך פתאום. מקווה שעזרתי... באהבה, עידו

את לא לוקחת בקלות מילים טובות...

אולי בגלל שאת לא מספיק מעריכה ואוהבת את עצמך ויותר נכון לומר מאמינה שיש בך את התכונות או דפוסי התנהגות טובים שאחרים רואים בך אדם שלא יכול לקבל = זה אדם שמרגיש שלא מגיע לו חישבי על זה

איזה מחמאות את מוכנה לקבל מעצמך?

זאת אומרת, איזה מחמאות את מוכנה להגיד לעצמך?

מיכל הפנת את השאלה אלי? אענה...

גם אם לא
שאני טובה, רגישה, אוהבת, אמא טובה, חברה טובה, עובדת מסורה, בוגרת נפשית, איכותית, נאה, רקדנית טובה, בשלנית מעולה, מארחת נפלאה, אוהבת לעזור עם הנשמה, חברותית, נעימה, אמינה, נאמנה, נקיה, מסורה, להמשיך....
אשתף אותך אני אדם שמאוד מאוד אוהבת את עצמו מודעת למעלות מכירה ומקבלת את המגרעות וחשוב לי לחיות בשלום איתי פועלת מתוך השלמה לא מתחרטת על שום החלטה ונלחמת כמו נמרה כשמחמיאים לי על השער או על כל פרט אני עונה בהומור אצלי הכל יפה וטוב נשמעת מתנשאת לחלק מהשומעים ואני מתקנת... לא, לא, זה לא התנשאות אני פשוט אדם שאוהבת את עצמו וחלילה אף פעם לא מהמקום להקטין את זה שממול אילנה שמלאה באהבה לעצמה ויש לה הרבה גם לסביבה

כיף לשמוע! במקור לא הפניתי את השאלה

אליך. כתבתי הרי את שאלתי בתגובה להודעה של "mikilk"

למעלה