לקטוזיס זה טוב או לא?

sebastian85

New member
לקטוזיס זה טוב או לא?

בספר המסע אל שיא הכושר - נותנים שם לפחות 10 סיבות למה זה דבר גרועה ושדיאטה המבוססת על חלבונים ושומנים המביאה ללקטוזיס זה דבר לא בריא לגמרי... ושלאחר הפסקת הדיאטה הגוף גם ככה יהיה חייב להשמין בחזרה מהר. ולעומת זאת בספרים של הדיאטות התומכות בשיטה של אי אכילת פחמימות וכניסה למצב של קטוזיס יש הסברים למה השיטה היא בסדר לבריאות... למרות שאין שם ממש תשובות רציניות לכל מיני טעונים מחבר הספר - המסע אל שיא הכושר מעלה ... ככה שאני מאמין שקטוזיס זה דבר רע... בכל אופן יש כאן אנשים המבינים בעניין ?

דורון ק

New member
המסע אל עוד כמה ג'ובות

לא, זה לא טוב. וזה גם לא טוב במיוחד שאתה קורא את כל הקומיקס הזה- יש יותר מוצלחים- סופרמן, ספיידרמן וכו'. אך הם אולי יהיו יותר מציאותיים. קריאה נעימה.

דורון ק

New member
דיאטה עתירת פחמימות

בגדול- זאת תוכנית תזונה אשר חלק גדול ממנה נלקח ממאכלים עתירי פחמימות למיניהם.

tommythecat

New member
דורון....

המאמר לא כל כך חביב. משימה: קרא אותו שוב והסבר מה הבעיה בו. יוסי

דורון ק

New member
אז מדוע שלא תגיד לנו, יוסי?../images/Emo13.gif

תראה, בכל מאמר בערך ניתן למצוא כמה שגיאות/טעויות בניסוח, אבל השורה התחותנה היא שקובעת- והשורה התחתונה(ע"פ הידע אשר נצבר בנושא) היא מדויקת. אני חושב שנעשתה עבודה מקיפה ויסודית ברובה במאמר בכל הנוגע להפרכת המיתוסים וחצאי האמיתות אשר מוצגות ב"זון". עוד מאמר ניפוץ מיתוסים חביב ניתן למצוא גם כאן: http://www.drmcdougall.com/debate.html

tommythecat

New member
חם...חם..מתחמם ../images/Emo13.gif

יפה שדיברת על השורה התחתונה כי דווקא לגביה יש לי השגות. המאמר תוחם את מסקנותיו לדיאטות שהסך הקלורי בהן איננו עולה על 2000: The that competitive and elite endurance athletes can improve performance by consuming a diet of 40% carbohydrates within the confines of less than 2000 daily calories is not substatiated... יוסי

דורון ק

New member
רותח

דיאטת ה"זון" היא דלת קלוריות על פי כל סטנדרט. עוד ציטוט מהמאמר: Assuming that a typical male marathon runner weighs 64kg and is 7.5% body fat,[3] providing 2.2g of protein per kilogram fat free mass would result in a requirement of 130g of protein. Since protein should represent 30% of total calorie intake, the remaining macronutrient distribution would be 58g fat (30%) and 173g carbohydrate (40%). The sum total calorie requirement for such an athlete on the Zone diet is 1735 calories at the suggested 0.75 ratio of protein to carbohydrate. מעניין שנגעת בנקודה הזאת(גם אם היא לכשעצמה לא משנה את מסקנות הסקירה), גם Sears עצמו נגע בה בהתכתבותו עם Cheuvront. אני מצרף את ההתכתבות- יחבבו לקרוא את זה אנשים שממש אבל ממש לא מחבבים את סירס במיוחד...מאחר שהוא די נקרע(בשנית יש לומר, וגם בשלישית במאמר אחר שפורסם לא מזמן) ע"י Cheuvront.

אלי ו.

New member
קטוזיס

אומר המצאותם של גופי קטון בדם. להגיע לכך צריכים להיות בצום או בתזונה מאוד לא מאוזנת (דיאטת שומן וחלבונים למשל) כפי שהבנת הדעות מאוד חלוקות בנושא. כעיקרון לא הייתי ממליץ על הדיאטות האלה. יש מצבים רפואיים בהם קטוזיס יכול ליצור סיבוכים רציניים (קטואסידוזיס למשל, חומציות יתר של הדם אצל סוכרתיים) תמיד לפני דיאטה, בייחוד דיאטה מהסוג שציינת חובה לקבל אישור מהרופא המטפל.

מה מומחים אומרים על הזון?

אני חייבת להגיד לכם שמאחורי הדיאטה הזאת עומד המון... קראתי את הספר המסע אל שיא הכושר,לא ספר שכל אחד יכול לקרוא אני מודה. לא יכולתי להסתפק מקריאת הספר הזה והזמנתי מספר ספרים אחרים שלו, עשיתי כמיטב יכולתי לעקוב אחרי התפריטים (אחרי הכל אמריקאים אין להם בעייה לאכול חתיכת בייקון עסיסי על הבוקר לי יש) ולאחר כמה חודשים רצופי משברים (למה משברים? קצב הירידה במשקל פשוט א-י-ט-י מה שגורם לא להאמין בדיאטה הזאת) גיליתי שרזיתי 5 וחצי ק"ג... בואו נגיד ככה,אני מאמינה בדרך החיים הזאת אבל אני אישית חלשת אופי ולא יכולה לעמוד בזה,זה קשה וזה מייגע להתעסק כל הזמן בתכנון ארוחות הרבה מאוד מומחים אמרו שזו הדיאטה האידאלית ומצד שני יש שקוטלים אותה.הלוואי והיו מגיעים סוף סוף למסקנה חד משמעית שהיתה מרגיעה אנשים. ולהשכלה כליית אם תפתחו את גיליון מנטה מלפני כשנה,היתה שם כתבה על כל הדיאטות שקיימות ודירגו אותם.כמובן במקום הראשון לקחו שומרי משקל אבל הזון בא ישר אחריו.

אלי ו.

New member
ראי שתי שורות למעלה

את המאמר שרורון הביא שקורע את הזון לגזרים.

למעלה