לקזז מהשכ"ד

habubnik

New member
לקזז מהשכ"ד

איך בדיוק עושים את זה אם נותנים 12 צ'קים מראש? אני שואלת בגלל שחודש אחרי שנכנסנו לדירה, בלוח החשמל שם (שנראה כאילו הרכיב אותו ילד בן 3) נשרף נתיח. התקשרתי לבעל הבית והוא טוען שאנחנו "מקצרים" את הדירה, ושלא נשרף כלום. אמרתי לו שאני יודעת להבדיל בין קצר לבין נתיח שרוף, אז הוא צחק עלי ואמר שזה לא עסק שלו וסגר את הטלפון. התקשרנו אליו שוב וגם אל אישתו (שהדירה על שמה והיא מופיעה בחוזה) ושניהם חזרו ואמרו שזה אנחנו עשינו משהו, ושזה לא מעניין אותם בכלל. אז אחרי 5 שעות בצהריים בשיא הקיץ, נשברנו והזמנו חשמלאי על חשבוננו. החשמלאי קבע חד משמעית שמדובר בנתיח שרוף כתוצאה מבלאי וגם כתב את זה על החשבונית. בעלי הבית סירבו להחזיר לנו את הכסף! אם הייתי יודעת איך להוריד את זה מהשכ"ד הייתי עושה את זה... אנחנו עומדים ביוםיומיים הקרובים לסגור את החוזה איתם (הפרשי דולר וכד'), ואני מתכוונת לדרוש את הכסף. זו בטח הולכת להיות מלחמה...

פורום חוק ומשפט

שם יתנו לך את התשובה הכי טובה. כדאי גם לשאול אנשי מקצוע, כי אני אמנם לא מבינה גדולה אבל משום מה לא נשמע לי הגיוני שבגלל קצר נתיח ישרף כל עוד לא עשיתם משהו ממש חריג.

habubnik

New member
תודה, שאלתי גם שם, אבל אותי

מעניין איך "מקזזים משכר דירה" סכום מסויים? האם מדובר רק במצבים שבו משלמים כל חודש בחודשו?

MOOLKI

New member
תשמרי את הקבלה

ובתשלום שכ"ד תשלמי את הסכום הרגיל מינוס ההוצאה.

yaara44

New member
זה אפשרי

הרי אתם הולכים לשבת ולהתקזז על ההפרשים של הדולר. נניח ובסוף החשבון יתברר שאת חייבת לו 100 שקל, וסכום התיקון עלה 200 שקל (סתם זרקתי, לא זכרתי אם ציינת מה סכום התיקון), אז תגידי לו שלא רק שאת לא מחזירה לו, אלא הוא גם חייב לך 100 שקל. וקחי אותו לארון החשמל ותראי לו איך הכל שם בנוי בצורה עקומה ומסוכנת, ותגישי לו את הקבלה עם חוות הדעת של החשמלאי, ואם אחרי כל זה הוא לא יהיה מוכן להחזיר לך את הכסף, פשוט תלכי איתו לבית משפט לתביעות קטנות, שם בטוח יפסקו לטובתך. ואם יש לו קצת שכל על הראש, את תראי איך עצם האיום על זה שתגישי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות יגרום לו להחזיר לך את הכסף על המקום.

יש עוד אפשרות

השאלה עד כמה היא חוקית ואיך בעל הבית יגיב: אפשר להודיע לו שמבטלים את הצ'ק לחודש הקרוב ושתביאו לו במקום צ'ק על הסכום לאחר הקיזוז. לפי התיאור של בעל הבית הוא מאוד לא יאהב את זה, השאלה אם יש לו קייס להתנגד במקרה כזה.

habubnik

New member
תגובה לשתיכן

ובכן, את הצ'ק האחרון הוא כבר פדה, כך שאני לא יכולה לבטל ולתת צ'ק חדש. מה שהצעת, יערה, זה מה שאני מתכוונת לעשות. בעלת הבית אמרה לנו שהיא חייבת לנו 500 שקל. למעשה, היא חייבת לנו קרוב ל-1,500 שקל (על הפרש השכירות, הדולר והחשמלאי). אם לא תהיה ברירה אני אכן אאיים שאתבע אותם בתביעות קטנות, ואני לא אתפלא אם זה באמת מה שיקרה בסוף. אני שמחה לגלות שבעל הבית הנוכחי הוא באמת איש הגון וחביב.

למעלה