לקויות למידה ו משלימה

לקויות למידה ו משלימה

שלום לכולם לאחרונה ניחשפתי עלידי מס´ סטודנטים אצלנו לטכניקה שיכולה לעזור לרבים מכן הטכניקה הינה טיפול ברפואה משלימה עלפי הנראה יש להם טכניקות ואמצעים להגיע לרגיע והעלאת רמה הריכוז לערכי הנורמאל אני מציע לאנשים וילדים בעיקר עם בעיות קשב וריכוז לנסות לפחות מס´ טיפולים של רפואה משלימה למטרת לקויות למידה ( יש גם פיתרונות פחות מזיקים פיזיולוגית מרטלין ושות´ ) אני יודע שחלק מקופות החולים ממנים ושי להן מרפאות רפואה משלימה בהצלחה אובי1 קנובי

שלום אובי נחמד שחזרת../images/Emo20.gif

האם תוכל לפרט יותר? המושג "רפואה משלימה" הוא מושג מאוד נרחב שלצערי שותפים לו גם אנשים שעשו קורס מזורז בהתכתבות וקוראים לעצמם "מרפא", אז בוא תן דוגמאות והמלצות. תודה אפרת

no-a-m

New member
הראיה הכוללנית

יופי ששני הנושאים החשובים הללו עלו כאן בפורום האחד - החשיבות הגדולה שיש לייחס למקצועיות של המטפל לנסיונו ולמומחיותו בתחום הנידון. ואני יודעת אפרת שאת מאוד מקפידה על כך. הנושא השני שהוא בעל חשיבות רבה זה ההתיחסות הטיפולית בלקויי למידה מהמקום של הרפואה המשלימה. חשוב לי מאוד כמטפלת (מומחית מקצועית בעלת רשיון ממשרד הבריאות) להבהיר שההתיחסות אל הרפואה היא כאל משלימה היא אינה מחליפה את הרפואה הקונבנציונלית, כשמה כן היא - משלימה ההבדל בין שתי האסכולות בעיקרן נובע מהראיה ההוליסטית ה"שלמה" - התיחסות אל האדם השלם, גופו, רגשותיו, מחשוביו, אמונותיו וכו´ לעומת הראיה הדיפרנציאלית המפרידה הספציפית של הרפואה הקלסית - המטפלת נקודתית באבר או במערכת ספציפית. ברפואה הקלסית, מי שמטפל בנושא לקויי למידה והפרעות הקשב הוא הניורולג,. בגישתינו ההוליסטית, ישנן אפשרויות נוספות לטפל בהפרעות הקשב גם עלי די תחומים נוספים הכלולים בתחומים הפארא רפואיים - פזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק, מטפלים באומניות השונות או המשלימים. מנסיוני ניתן לעזור לילדים ולמבוגרים בגישות שונות. מה שחשוב הוא לטפל בשורש הבעיה.בראיה כוללנית , לראות את הילד, האדם ולא את הליקוי, כלומר לעזור לילד להשלים את החסר בתהליך ההתפתחותי , או לתקן את התהליך שמשום מה לא נרכש בצורה הנכונה. העבודה על הסמפטום בלבד, כמו להרגיע וכו´ לא תפתור את הבעיה לטווח הארוך.

אין שמחה ממני שהנושא עלה

וטוב שאמרת אותו בצורה שאמרת, רפואה משלימה צריכה להשלים אך בהרבה מקרים אנחנו פוגשים מטפלים שטוענים ששיטתם היא היא הנכונה, שרופאי אינם יודעים ואינם מבינים ומסבים נזק רב לילד ולהורים. אני מאוד בעד טיפול מערכתי, אך לדעתי יש לבדוק בציציות כל מטפל שאליו אנחנו בוחרים ללכת, מה הכשרתו, באיזה שיטה הוא עובד, מטעם מי הוא מורשה, והכי חשוב, איך הוא מסתדר עם הטיפול הנוסף שבחרתם לתת לילד. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. אפרת

הרהרנית

New member
בסוגיית מטפלים אלטרנטיבים

קראתי בעיון את הדעות השונות שהעלתם, וחשבתי לשתף מתוך ניסיוננו, אצלנו יש חלוקה בעלי מאמין אך ורק ברפואה משלימה, אלטרניטיבית, ואני במערכתי כולל, בננו בן 9, טופל בשנים הראשונות בבית הספר לפי דרכי, אולם היו הרבה קשיים, ולא אובחן בברור עד הקיץ האחרון, כלומר היה הרבה בזבוז זמן, בללמד אותנו ואתו, מימנויות חברתיות ולהיות יותר כלום כולם. בקייץ האחרון, יצרתי קשר דרך פורום זה עם מטפלת קיניסולוגית, שביקרה אצלנו במשך 3 חודשים , פעמיים בשבוע, לא ידעתי עליה כלום ולא על שיטתה, ובכל זאת זרמתי עם בן זוגי, ועם הניסיון גם על מנת ללמוד משהו מכיוון חדש, בפועל, היו תוצאות במיידי, היייתה רגיעה, בננו, שיתף פעולה. אולם מכיון שזה היה חפש גדול לא יכולנו לבדוק את זה ממש. שילבנו גם פרחי באך, את השנה הוא התחיל ברגל ימין, חודש עבר ללא בעיה. אחר כך היייתה נסיגה, התרופפות, הוא לא רצה יותר לעבוד איתה, היום אנחנו על פרשת דכים שוב. אין לי שום הוכחה שאכן היא השיגה תוצאות ממשיות. להרגשתי היה שיפור, אם כי זמני, הוא אגב גם אסמטי ולכן גם בתזונה מוקפדת. כולנו צימחונייים ומודעים לחשיבות של תזונה. להערכתי אם יש אמונה ופתיחות של ההורים. אז יש סיכוי לתוצאות טובות יותר.

פרחי באך, חומר הרגעה טבעי

כתבתי פה לא פעם בנושא פרחי הבאך, ממחקר שנעשה במימון ממשלתי בבי"ח אסף הרופא עלה כי לפרחי באך אין השפעה על הפרעות קשב וריכוז. מאוד סיקרן אותי מה משמעות העניין וניתי לחברה שעוסקת בכימיה ומדעים מדויקים ושאלתי, קיבלתי תשובה שאיןן הבדל גדול בין פרחי באך לבין פסיפלורה או ולריאן (תמציות הרגעה טבעיות המופקות מפרחים) רק שבפרחי באך יש להקפיד על מינונים נכונים כדי לא לגרום נזק, לא הסתפקתי בעניין, קפצתי לבית מרקחת בעיר מגורי שנחשב רודף ממון, וביקשתי מהרוקחת האחראית על המחלקה ההומאופתית פרחי באך לבני - ואף היא טרחה להזהיר אותי. מאוד מטריד אותי שיש מטפלים שמתעסקים עדיין עם פרחי באך, מאוד מטריד אותי שעדיין "בתי ספר" לרפואה אלטרנטיבית מלמדים על פרחי הבאך והכי הכי מטרידה אותי גישתנו כהורים שמבקשים לראות תוצאות מיידיות בשטח. אני מבינה את הרצוון "לרפא" את הילד, הרי אף אחד לא הולך לחדר לידה בתפילה שקטה "הלואי הלואי ובני יהיה היפראקטיבי", אבל אני בהחלט מאמינה שיש לברר, לחקור ולדרוש קבלות ומידע ממטפלים אלטרנטיביים שעימם אנו יוצרים קשר, למה כולם טורחים לחפש למשל בנרות חומר על ריטאלין אך לא מחפשים בנרות חומר על השפעתם של צמחים כאלה או אחרים בהרכבים כימיים שאנו נותנים לילדים? פתיחות היא עניין נפלא, ויש בה צורך, אך עם זאת יש לשמור על עין פקוחה ומעט הגיון למרות הסערה האמוציונלית שקשורה בעניין. אפרת

רפואה משלימה - המשך

מושג הרפואה המשלימה הוא בהחלט נירחב ולכן אני ממלץ בחום על המרפאות המוסמכות של קופ"ח השונות , הן מתפעלות צוות אנשים שברובם הם גם רופאים שעברו קורס מקצועי בנושא הרפואה המשלימה , כמו כן הן בי"ח מרכזות מחלקות של רפואה משלימה שכולן על טהרת הרופאים הקובנציונלים עם תעודות ידע ואישור משרד הבריאות לעסוק ברפואה משלימה לדעתי האישית טיפולים על בסיס שינויי תפיסה אכילה , שימוש במחטים , ושימוש ב הומופאטיה הן דרכים מומלצות לטיפול בלקויי למידה וזה רק החלק הקטן שאני ניחשפתי לאחרונה שאנשים השתמשו כדי להיתגבר על לקויות השונות אני בטוח שישנן טכניקות רבות מאוד בתחום בהצלחה לכולם אובי1קנובי

אצלינו בקיבוץ

פתחו קליניקה לרפואה משלימה ובין היתר מציעים שם טיפולי שיאצו, רייקי, רפלקסולוגיה, ועוד כל מיני בינהם טיפול באנרגיה קרניו -סקראלית (השד יודע מה הכוונה). שלחו את יוסי ואותי להתייעץ אולי זה יהיה טוב לנדר... אז בין כל ההבטחות שהוא פיזר שם הוא אמר...זה ירפא את ה adhd והוא לא יצטרך יותר ריטאלין......אבל, אתם צריכים לעשות לנדר דיאטה: בלי סוכר לבן, אורז לבן, בלי צבעי מאכל, מונוסודיום גלוטמט, בלי ביצים, נקניק ובשר אדום...ושיקח תוספי מזון שהמורה שלי משווק..... פה נשרפו לי הפיוזים! בטח שירויחו כל מיני מרפאים וסוחרים על חשבוני, שהילד יאכל כרוב, יקבל טיפול של רבע שעה שעולה 75 שקל ו...ירפא מ adhd !!! ב ט ח ! זה פשוט מרגיז שמבטיחים כל מיני דברים שאין להם שחר. הודעתי לאותו "מרפא" שאני מאמינה בגישה מערכתית ש"אוספת" את הילד: טיפול תרופתי, ניהול התנהגות, ספורט וטיפול פסיכולוגי ואולי גם רפואה משלימה, אז הוא אומר לי: "בשביל מה את שולחת אותו לפסיכולוג? אצלי הוא יכול לדבר..." פה ממש התעצבנתי ושלחתי אותו לחפש פראיירים אחרים! כי מרפאים כאלה הם לא פסיכולוגים ואני חוששת לנזק שיגרמו לילד שלי יותר משיועילו!!

דליה לוי - נו בקיבוץ

לדליה שלום אני מצטער לשמוע שכך הוא הדבר אבל אני מבטיח לך שלפני שאני מפרסם כאן איזשהי דעה אני קצת מברר עליה בכל אופן המלצתי ואני ממשיך להמליץ על טיפול ברפואה משליה בנוסף לרפואה קובנצינלית וממולץ ביותר של קופ"ח או בי"ח השונים וזאת לאור העובדה כי ישנם עבודה משותפת בין המרפאים המשלימים (שהם בדרך כלל רופאים קובנצינלים בנוסף ) והצוות הרגיל של הילד או הצוות הקובנצינלי הניבחר בישבילו אז אין טעם לבזבז את הזמן והכסף על מישהו לא מוכר כלוי תקווה שתנסי זאת ואולי זה ילך יותר ממה שאת חושבת (כפי שצינתי במכתבי הראשון יש לי סטודנט עם adhd שהוא מאוד מרוכז בשיעור בזכות טיפול כזה שהוא עשה - עלפי עדותו ) אומנם זה אינדבידואלי אבל שווה לנסות בהצלחה אובי 1 קנובי

נופשת

New member
הוליזם..

כמו שאני רואה את זה, כמטפלת מהצד של הרפואה המשלימה, יש לקחת בחשבון את הילד קודם כל. כלומר.. לעזור לילד (או למבוגר) לקחת אחריות על עצמו, כולל כל החלקים שבו. ולכן, עם הריטלין עוזר, אז לתת לו ריטלין. ילד מאושר, הוא ילד שיותר קל לו להתמודד. מנסיוני האישי מאוד, מערכת החינוך לא ממש מתה על ילדים עם קשיים, זה מפריע ללמד את הממוצע. ודורש מהמורות מאמץ מיותר מבחינתן(לא כולל אותן קדושות יוצאות דופן, שבטח קיימות, רק שאני והילד האישי שלי, לא נתקלנו בהם) ולכן הריטלין עוזר להם לשרוד את היום במערכת החינוך. זה מה שיש. עם זה על המטפל לעבוד. יחד עם המכלול. יחד עם הכל. כשטובת הילד אל מול עיניו של המטפל. לאחר עבודה מקיפה ארוכה ויסודית, ניתן לבדוק שוב את נחיצותו של הריטלין. אבל עד שיש שיפור משמעותי, אין טעם להקשות על הילדים הללו. מספיק קשה להם גם ככה. קשה להיות שונה. עוד יותר קשה, להיות שונה ולהבין את זה. מה שאני מנסה לאמר בעצם, זה שמטפל שלא לוקח בחשבון את הקשיים של הילד(ושל הדמות המטפלת בו, זו שאיתו רוב היום) לא מספיק טוב, או לא מספיק הוליסטי בשביל הילד שלי. זו דעתי:) אני רוצה שיהיה לו יותר קל. לא יותר מסובך.

למעלה