לקבל מה שאתה רוצה בבית קפה...

thumpalong

New member
לקבל מה שאתה רוצה בבית קפה...

שלום לכולם, איך למען השם אני יכול לקבל את מה שאני רוצה בבית קפה? אני אוהב אספרסו כפול עם קצת חלב וקצף בריא. נאמר שזה משהו בין שמקיאטו לבין הפוך חזק. הכי מתקרב לזה מה שמוגדר כ"טריסטינו" ברשת קפה-נטו, או מקיאטונה ב"אר-קפה" (גם נדמה לי שההגדרות לא בהכרח אונברסליות, זאת אומרת שבאר-קפה לא יודעים מה זה טריסטינו וההיפך). אני כבר לא מדבר על זה שבבתי קפה "לא ברורים" אתה מבקש מראש שהאספרסו יהיה חזק, תמציתי, ללא הרבה מים, אומרים לך כן כן, ואתה מקבל בסיס דליל שממלא שלשת רבעי כוס (למרות שהקפה עצמו יכול להיות טוב). לאחרונה התייאשתי ואני מבקש אספרסו כפול לבד וחלב מוקצף בצד, אבל זה לא בדיוק זה. מה אתם מציעים?

efratizv

New member
זה בדיוק הקפה שאני אוהב

הדרך הבטוחה ביותר לקבל אותו זה להזמין אספרסו כפול עם חלב מוקצף חם ליד. ואז, תוסיף בדיוק את כמות החלב והקצף שאתה אוהב.

i s m a

New member
מקיאטנה

היי אדוני, אם איפשר לתת לך הדיעה הנכונה בבקשה..קודם כל טריאיסטינו זה כםו לבקש קפה מארוקינו במילאנו או לומבארדייה, טריאיסטינו זה בטריאיסטה, אז לא כולם יודעים מה זה טריאיסטינו או מארוקינו אם לא גרים שם..אני גרתי 18 שנים באיטליה ואני עושק ביבוא ''קפה פיליני'' .... מה שאתה שותה, צריך לבקש קפה קפול מאקיאטו וגם לא מאקיאטונה, למה מאקיאטונה זה קפה אספרסו רגיל ''קצר'' עם הרבה קצף של חלב, ו מאקיאטו זה קפה אספרסו רגיל ''קצר'' עם קצף חלב.

מזכיר לי סיפור (אמיתי)

באה פעם לקוחה וכשהמלצרית בקשה את הזמנתה היא הגישה לה פתקית וביקשה להעביר לבריסטה. בפתקית המודפסת היה מתואר בדיוק איך היא אוהבת את הקפה שלה. היא הסבירה שהיא נוהגת לשבת בהרבה בתי קפה ושנמאס לה בכל פעם לתאר איך היא אוהבת את הקפה שלה ולסמוך על העברת המידע מהמלצרית לבריסטה אז היא הדפיסה לעצמה הרבה פתקיות כאלה.

thumpalong

New member
תודה לכולם

אז בעצם אין שם/הגדרה אוניברסלי? מה ההבדל בין מקיאטונה לטריסטינו? אני לא רוצה מקיאטו, אלא מקיאטו אבל גם עם קצת חלב, לא רק קצף, וגם שיהיה חזק ותמציתי (ואז תנסה באר-קפה להסביר "מקיאטונה, כפול וקצר"...). ואם כך איך מבקשים את זה באירופה? (רצוי במילה אחת...). בקיצור, אם אני מבין נכון, בסך הכללי זה מבוי סתום. נו, שוין, עוד מבוי סתום אחד.

thumpalong

New member
ניסיתי...

.. ואז שואלים אותך "אז אתה בעצם רוצה הפוך?" משום מה קשה לי להסביר את זה טוב, וכמו שאתם יודעים זה לפעמים דקויות שמי שלא בעניין פשוט לא בעניי. הרעיון של האדון הנחמד מ"הנרייטה" קוסם לי יותר ויותר :) (דף הוראות).

גוניש

New member
נסיון אחרון:

מקיאטה כפול עם טיפונת חלב. (לא קצת אלא טיפונת...) השלב הבא זה כבר ההתפרעות עם דף הוראות. (אפשר גם כרטיסיה מנוילנת וכו', אם כבר אז כבר...)

חגי ש

New member
הבעיה מוכרת לי מקרוב, והנה הפתרון -

שלום וברכה, אני חגי ואני חדש בפורום. גם אני בין אוהבי הקפה ושמחתי למצוא את הפורום הזה. אני מאוד מבין ללבך. אחרי כמה ניסיונות כושלים לקבל את הקפה כמו שאני אוהב , הברמנים התיירשו וביקשו שאצביע על הנק' המדויקת הכוס או להגיד בדיוק מתי מספיק קפה, מתי מספיק חלב וכו'. מאז אימצתי את השיטה וכך אני מקבל את הקפה לטעמי. שלשום נכנסתי לסניף של רשת (לא נזכיר את שמה). ביקשתי קפוצי'נו עם מעט מאוד חלב (כן, ככה זה כבר לא קפוצי'נו ) וקיבלתי קפה חלש מדולל בהרבה מים ובלי קצף חלב. היה לא טעם של נס-קפה או שוקולית - הוא נזרק לפח. אמנם הפעם לא ביקשתי שיחליפו לי את הקפה, אבל כבר היו לא מעט פעמים שאמרתי שביקשתי דבר אחד וקיבלתי אחר והחליפו לי. מאז שניים מה"ברמנים" באותו סניף שאני מגיע אליו מדי פעם קוראים לי "אימת הקפה". אבל אחרי הכל הם אמורים לתת שירות בתמורה לכסף שאני משקיע בקפה שלי. אז פשוט תבקש שיחליפו. ההמלצה היומית שלי היא לבקש מהם שקודם ישימו את החלב בכוס כדי שתראה שזו הכמות שטובה לך, כי אחרי הכל אספרסו כפול הוא אספרסו כפול וקשה יותר להרוס אותו. שיהיה בהצלחה ושבוע טוב, חגי

einavk

New member
תודה שוב...

..אחים לצרה. מה שאני באמת עושה לאחרונה זה "עושה את הקפה" ביחד איתם. ייאמר לזכותם שרובם באמת משתדלים.

einavk

New member
סליחה על הבלבול..

שם המשתמש המופיע פה הוא על שם אשתי, ואני שואל השאלה המקורית. יש אפשרות לערוך הודעות?

יפעת83

New member
הכי טוב זה לקנות מכונה הביתה

אך אם אתה בחוץ ורוצה קפה טוב יש כמה בתי קפה קטנים לא רשתות בתל אביב שיודעים לעשות קפה טוב

למעלה