The AnarchistPhilosopher
Member
טוב, אם חתול יכול להיות חי ומת אז אני יכול להיות לא חי ולא מת.
אז מה אני?
היה לי חתול בשם ברונסקי, שביולי ימלאו 20 שנה למותו. כמובן שהוא מת, אבל מבחינתי הזיכרון שלו עדיין חי והוא עיצב את הזהות שלי במידה ניכרת (שימש כתחליף אח, כי הייתי בן יחיד).טוב, אם חתול יכול להיות חי ומת אז אני יכול להיות לא חי ולא מת.
אז מה אני?
עצוב לדעת, מקווה שמצאת דרך להתגבר על הצער. הלילה חלמתי שאני מנחם את החברה שלי.היה לי חתול בשם ברונסקי, שביולי ימלאו 20 שנה למותו. כמובן שהוא מת, אבל מבחינתי הזיכרון שלו עדיין חי והוא עיצב את הזהות שלי במידה ניכרת (שימש כתחליף אח, כי הייתי בן יחיד).
אני מסכים גם אלוהים הוא רעיון דמיוני מעולה. מספק למאמינים בו הרבה כסף.זה רעיון דמיוני שמסביר את מכניקת הקוונטים. לא יכול להיות גם כן וגם לא. אור או חפץ יכולים להיות בכמה מקומות בו זמנית.
אלוהים הוא הרוח והמצפון. המאמינים בו בצורה חכמה ולא בפנאטיות הופכים ליותר רוחניים ומוסריים.אני מסכים גם אלוהים הוא רעיון דמיוני מעולה. מספק למאמינים בו הרבה כס
למה אתה רוצה להיות מוסרי?אלוהים הוא הרוח והמצפון. המאמינים בו בצורה חכמה ולא בפנאטיות הופכים ליותר רוחניים ומוסריים.
חובה להיות מוסרי, כי אנשים אחרים חשובים לעצמם ולכן חשובים אובייקטיבית, אז צריך להתחשב ברצונותיהם וברגשותיהם ולא רק בעצמנו.למה אתה רוצה להיות מוסרי?
למה?חובה להיות מוסרי, כי אנשים אחרים חשובים לעצמם ולכן חשובים אובייקטיבית, אז צריך להתחשב ברצונותיהם וברגשותיהם ולא רק בעצמנו.
לא רק אני חשוב, יש גם אחרים בעולם הזה. הם חשובים לעצמם ולכן הם חשובים באופן כללי. צריך להתחשב בהם ולא רק בעצמי. לו כל אחד התחשב רק בעצמו, היה מפחיד לחיות. כל אחד חשוב לעצמו כי יש לו מודעות, ומודעות עם רגשות היא בעלת ערך לקיום הכללי של העולם והיקום. כדי שתהיה משמעות חזקה לעולם, צריך לשמור על העולם הקטן שנקרא מודעות.למה?
זה יפה שהם חשובים לעצמם אבל למה הם חשובים לך?
הייתכן ואתה בעצם בוט שלא מודע לעצמו?
אתה בוט אין ספק בכך...לא רק אני חשוב, יש גם אחרים בעולם הזה. הם חשובים לעצמם ולכן הם חשובים באופן כללי. צריך להתחשב בהם ולא רק בעצמי. לו כל אחד התחשב רק בעצמו, היה מפחיד לחיות. כל אחד חשוב לעצמו כי יש לו מודעות, ומודעות עם רגשות היא בעלת ערך לקיום הכללי של העולם והיקום. כדי שתהיה משמעות חזקה לעולם, צריך לשמור על העולם הקטן שנקרא מודעות.
תירגע...אתה בוט אין ספק בכך...
אתה מתכתב כבוט ולא עונה לעניין.תירגע...
שאלת למה אני רוצה להיות מוסרי, עניתי לך. אני רוצה להיות מוסרי כי יודע שצריך וחובה להיות מוסרי כדי להתחשב ברצונות וברגשות של האדם האחר. אם כל אחד יחשוב רק על עצמו, החזקים ישתלטו על החלשים הטובים ויהיה מפחיד לחיות.אתה מתכתב כבוט ולא עונה לעניין.
חי פירושו מנצל את הטבע כדי לפעול כחלק ממנו. מת פירושו לא חי. לדעתי, הגורם העיקרי הקובע אם חיים הוא המוח. אם המוח מתפקד, הוא מפעיל את הגוף.כדאי לעבור על ההגדרות. מה זה לחיות או למות? האם הכוונה היא רק למצב שבו הגוף מוחזק, או גם התודעה? האם כל מי שיש לו דופק ממצה את עצמו, במישור המקצועי והאישי? זו שאלה פי כמה יותר רחבה, לדעתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.