לפעמים אני מרגיש לא חי ולא מת?

דורי 1981

Well-known member
טוב, אם חתול יכול להיות חי ומת אז אני יכול להיות לא חי ולא מת.

אז מה אני? |רוח|
היה לי חתול בשם ברונסקי, שביולי ימלאו 20 שנה למותו. כמובן שהוא מת, אבל מבחינתי הזיכרון שלו עדיין חי והוא עיצב את הזהות שלי במידה ניכרת (שימש כתחליף אח, כי הייתי בן יחיד).

היה לי חתול בשם ברונסקי, שביולי ימלאו 20 שנה למותו. כמובן שהוא מת, אבל מבחינתי הזיכרון שלו עדיין חי והוא עיצב את הזהות שלי במידה ניכרת (שימש כתחליף אח, כי הייתי בן יחיד).
עצוב לדעת, מקווה שמצאת דרך להתגבר על הצער. הלילה חלמתי שאני מנחם את החברה שלי.

זה רעיון דמיוני שמסביר את מכניקת הקוונטים. לא יכול להיות גם כן וגם לא. אור או חפץ יכולים להיות בכמה מקומות בו זמנית.

חובה להיות מוסרי, כי אנשים אחרים חשובים לעצמם ולכן חשובים אובייקטיבית, אז צריך להתחשב ברצונותיהם וברגשותיהם ולא רק בעצמנו.
למה?
זה יפה שהם חשובים לעצמם אבל למה הם חשובים לך?
B-)

הייתכן ואתה בעצם בוט שלא מודע לעצמו?

למה?
זה יפה שהם חשובים לעצמם אבל למה הם חשובים לך?
B-)

הייתכן ואתה בעצם בוט שלא מודע לעצמו?
לא רק אני חשוב, יש גם אחרים בעולם הזה. הם חשובים לעצמם ולכן הם חשובים באופן כללי. צריך להתחשב בהם ולא רק בעצמי. לו כל אחד התחשב רק בעצמו, היה מפחיד לחיות. כל אחד חשוב לעצמו כי יש לו מודעות, ומודעות עם רגשות היא בעלת ערך לקיום הכללי של העולם והיקום. כדי שתהיה משמעות חזקה לעולם, צריך לשמור על העולם הקטן שנקרא מודעות.

נערך לאחרונה ב:
לא רק אני חשוב, יש גם אחרים בעולם הזה. הם חשובים לעצמם ולכן הם חשובים באופן כללי. צריך להתחשב בהם ולא רק בעצמי. לו כל אחד התחשב רק בעצמו, היה מפחיד לחיות. כל אחד חשוב לעצמו כי יש לו מודעות, ומודעות עם רגשות היא בעלת ערך לקיום הכללי של העולם והיקום. כדי שתהיה משמעות חזקה לעולם, צריך לשמור על העולם הקטן שנקרא מודעות.
אתה בוט אין ספק בכך...

אתה מתכתב כבוט ולא עונה לעניין.
שאלת למה אני רוצה להיות מוסרי, עניתי לך. אני רוצה להיות מוסרי כי יודע שצריך וחובה להיות מוסרי כדי להתחשב ברצונות וברגשות של האדם האחר. אם כל אחד יחשוב רק על עצמו, החזקים ישתלטו על החלשים הטובים ויהיה מפחיד לחיות.

דורי 1981

Well-known member
כדאי לעבור על ההגדרות. מה זה לחיות או למות? האם הכוונה היא רק למצב שבו הגוף מוחזק, או גם התודעה? האם כל מי שיש לו דופק ממצה את עצמו, במישור המקצועי והאישי? זו שאלה פי כמה יותר רחבה, לדעתי.

כדאי לעבור על ההגדרות. מה זה לחיות או למות? האם הכוונה היא רק למצב שבו הגוף מוחזק, או גם התודעה? האם כל מי שיש לו דופק ממצה את עצמו, במישור המקצועי והאישי? זו שאלה פי כמה יותר רחבה, לדעתי.
חי פירושו מנצל את הטבע כדי לפעול כחלק ממנו. מת פירושו לא חי. לדעתי, הגורם העיקרי הקובע אם חיים הוא המוח. אם המוח מתפקד, הוא מפעיל את הגוף.

אני רוצה לבקש מכל חבריי להקשיב לי יותר בעניין בקשר לעובדת ההשמה שאהבתי, ולנסות לעזור לי להתגבר על הצער בגלל סירובה ולהרגיש טוב יותר.

למעלה