לפני פחות מ-72 שעות נולד לנו בן, פג

עלמה לי

New member
לפני פחות מ-72 שעות נולד לנו בן, פג

במשקל 1193 גרם בשבוע 28. שאלה ראשונה ודחופה לי אליכם: הבן הגדול שלנו הגיב על ההתרגשות בעליית חום, שירד הבוקר. אני חזרתי מביה"ח אתמול ואני מעט מצוננת, קמתי עם כאב גרון קל שעובר עם שתיה חמה. האם מותר לי להיות בפגייה? והאם יזרקו את הקולוסטרום שלי או שהוא עדיין טוב עבור הגוזל שלי? תודה...

מזל טוב ../images/Emo140.gif

מאחלת לך שהות קלה ככל שניתן בפגייה!
באיזו פגייה אתם? מה מצבו? את הקולוסטרום לא יזרקו לך. הוא מצויין עבור הגוזל שלך ומכיל נוגדנים נגד ההצטננות שלך. ליתר בטחון - תעדכני את הרופאים המטפלים והם יאשרו לך. ובכל זאת - אני הייתי נזהרת מאוד בפגייה. אם זה יותר מהצטננות קלה - לא הייתי נכנסת לפגייה בכלל. אם זו רק נזלת - ללא שיעולים ועיטושים - הייתי מקפידה על מסיכה בכל זמן השהות בפגייה, ומקפידה מאוווד על שטיפת ידיים.

מזל טחב וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

מצרפת עבורך את החוברת שהכנו עבור הורים חדשים לפגים, וחוצמזה-מצטרפת לשינשינית.

מזל טוב,מזל טחב זה משו אחר../images/Emo3.gif

החוברת מצורפת לך כקובץ DOC משמאל לכותרת של הודעתי הקודמת.

מזל טוב לרך הנולד../images/Emo65.gif

לתינוק החמוד לרך הנולד שתדע אושר ושמחה ואהבה לעד תהי דרכך צלחה בעתיד ואור ימלא את דרכך תמיד אנחנו פה בשבילכם בכל שאלה ומחזיקים אצבעות ליציאה מהירה מהפגיה.

שיהיה במזל טוב

החלמה מהירה לך קודם כל כי תצטרכי את מיטב הכוחות הפיזיים והנפשים הייתי מציע לך ללכת לרופא המשפחה שלך שיבדוק שזה באמת סתם הצטננות ואז תוכלי ללכת יותר רגועה לפגייה גם מבחינתך ואנחנו פה איתך לאורך כל הדרך

עלמה לי

New member
תודה, נרגעתי

את החוברת של לה"ב הדפסתי הלילה והיא ליד מיטתי יחד עם הספר "כמה הוא שוקל?". את הקולובטרום נשלח היום ונעדכן את הרופאים. אני אגיע לראות אותו ולדבר אליו מרחוק, לא אתקרב ולא אגע בו, לפי הוראת הרופאים. תודה על כל הברכות והמילים הטובות.

ירדני35

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מאחלת לך שהות קצרה בפגיה והמון בריאות לך ולקטנצ'יק. לגבי יתרת שאלותיך מצטרפת לשינשנית ולחברות.

עלמה לי

New member
שלחתי קולוסטרום, לא אגיע לפגיה היום

ליתר בטחון, בגלל ההצטננות שלי והחום של בננו הגדול. הגוזל תחת פוטותרפי אך ללא הנשמה. מקבל הזנה בזונדה. עשה כמה הפסקות נשימה היום - הבנתי שזה קורה לפעמים. קצת קשה לקבל הסברים במחלקת הטיפול הנמרץ. כולם כ"כ עסוקים כל הזמן. אחות אחת אמרה לי "אם משהו לא בסדר, זה מצפצפף ואנחנו נבוא". אבל הרי הכל מצפצפץ מסביב, כל הזמן! מורט עצבים. אשמח לשמוע מנסיונכם איך מתמודדים בימים הראשונים ובאלה שאחריהם. שבת קלה וטובה לכולם

ההתמודדות - בהתחלה יש בדרך כלל

בילבול, הלם.גם בגלל הלידה שלעיתים באה בהפתעה,גם לראות את הילד מוקף מכשירים , לעיתים מונשם[כך אצלנו],הכול מצפצץ.. לאט לאט לומדים להכיר את תפקיד כול מכשיר ואת המוניטור,את הילד,את צוות האחיות והרופאים וגם אחרי הפוטו אני מניחה ישתפו אותך האחיות בטיפול בילד[החלפת טיטול , מדידת חום וכוליי]. חשוב להתמיד בשאיבת החלב. תקראי את החוברת, ותשאלי שאלות. ננסה לעזור. באיזה פגיה אתם?

שוקוקוס

New member
להסתכל על הילד

הציפצופים האלה הם בלתי נסבלים, ובנוסף הם מגיעים מכל מקום. אותנו פשוט למדו להסתכל על הילדה ולא להאזין לצפצופים. זה מאד עזר גם עם ההתמודדות בטיפול נמרץ וגם ברמת הרוגע כשיצאנו הביתה (כי בבית אין מוניטור, ומוניטור זה דבר ממכר). בטיפול נמרץ בשלב מסויים כבר לא שמעתי את הציפצופים, וכשיצאנו מטיפול נמרץ לחדר 1 פתאום היה לנו כל כך שקט. וכן, גם צריך לסמוך על הצוות שאם משהו לא בסדר הם יבואו. בסך הכל נשמע שהוא במצב טוב
, שרק ימשיך להתקדם ולגדול

החלמה מהירה

וחזרה מהירה לגוזל. הימים הראשונים קשים מאוד מאוד. בהדרגה לומדים לקרוא את המוניטור, ורואים שאכן יש הרבה מאוד אזעקות ואתרעות, ורק חלק מהן בגלל אירועים משמעותיים שדורשים התערבות. עד אז, באמת מורט עצבים, והעצה הטובה ביותר שקיבלתי למצב הזה היא "להסתכל על הילד ולא על המוניטור". בהמשך, ככל שמוצאים מהר יותר שגרה, הלוגיסטיקה קלה יותר. אחרי כמה ימים היו לי ממש שעות קבועות - ליציאה מהבית, לשאיבה, לשהיה עם הקטנה ולזמן איכות עם הבכורה. לומר שלא הרגשתי אשמה בערך 100% מהזמן? הרגשתי. אבל כבר אמרו חכמים ממני ש"הולדת הילד השני הוא גם רגע מותה של האמא המושלמת". מה שעזר לי היה לארגן בבוקר תיק גדול עם כל מה שאצטרך במשך היום: ציוד השאיבה, משהו לקרוא, מטען לנייד - שייטען כשאני שואבת, תה וסוכרזית, משהו לכרסם - כריך או עוגיות בריאות.

בהצלחה ומחזיק אצבעות

עקרונית- נראה לי שאם תבקשי נישמית (המסכות של המנתחים) ותהייה לזמן קצר- לא יגרם נזק, אבל רצוי להתיעץ עם הרופאים ולקבל את הסכמתם. מחזיק אצבעות. שיעבור בהצלחה!

למעלה