אם ישראל היתה מדינה מתוקנת ונורמליתואני, הקטן, התנגדתי אז ואני שמח שהטפשות הזו תוקנה. מה יש לביביסטים להגיד?
איך זה קשור? אני לא שמאלני, אבל בהחלט קונה באי הרב וגם בעליאקספרס. אבל הממשלה החליטה החלטה שמאלנית וחזרה בה? ובלי ציניות, יש המון עסקים שרוצים וצריכים להתפרנס וזו תחרות לא הוגנת. גם אם שילמת 80 שקל למחט פטפון ובעליאקספרס קנית ב8.רק תיקון קטן: מכירה כמה שמאלנים מובהקים שקונים הרבה ברשת ושמחו מאד כשהפטור עלה.
לא ענין של טוב או לא טוב. זה צביעות במידה רבה. יש שיקולים כבדי משקל מדוע לא לאפשר את העלאת הפטור. אבל המשמעות היא פגיעה ביוקר המחיה (כלומר יוקר מחיה מתמשך בקטע הזה וביטול פתרון יחסי).זה טוב?
יש קטע מגניב במחנה הלאומי (קרי בקואליציה הנוכחית), שקורה לעתים שלא כולם חושבים בדיוק את אותו הדבר ויש להם, רחמנא לצלן, דעות שונות בנושאים שעל הפרק. אז בעניינים מסוימים מטילים משמעת קואליציונית, אך לא תמיד. כשזה לא קורה כל אחת ואחד מצביע כראות עיניו והבנתו. נורא מוזר, אני יודע. לא ברור מהיכן נולד הרעיון הזה, ועוד במדינה דמוקרטית! אבל בכל זאת, כך מתרחש מעת לעת וזה בסדר גמור (מבחינה זו) ויש אפילו שיאמרו מבורך.הממשלה החליטה החלטה שמאלנית וחזרה בה?
אם יש מוצר ולא משנה איזה שבמקום X עולה 8 ש"ח ובמקום Y למשל 80, יואיל נא מקום Y להוזיל את המחיר ולהפסיק לנסות להתעשר על חשבון לקוחותיו.יש המון עסקים שרוצים וצריכים להתפרנס וזו תחרות לא הוגנת. גם אם שילמת 80 שקל למחט פטפון ובעליאקספרס קנית ב8.
הוא לא יכול. זו דוגמה שהבאתי מהדיון הקודם של המשתפרת. במקרה זה מוצר שמעטים מאוד מזמינים, הוא צריך להחזיק מלאי "מת".... הוא משלם מע"מ,מסים אחזקת מבנה ועוד. ולא היה קורה כלום אם במקום 8 שקל 10 שקלים.אם יש מוצר ולא משנה איזה שבמקום X עולה 8 ש"ח ובמקום Y למשל 80, יואיל נא מקום Y להוזיל את המחיר ולהפסיק לנסות להתעשר על חשבון לקוחותיו.
אם הפער הוא בין 8 ל-10 שקלים לא הייתי טורחת לבזבז את זמני על כניסה לאפליקציה או לרשת ובהמשך על נסיעה לנקודת החלוקה של החבילות.הוא לא יכול. זו דוגמה שהבאתי מהדיון הקודם של המשתפרת. במקרה זה מוצר שמעטים מאוד מזמינים, הוא צריך להחזיק מלאי "מת".... הוא משלם מע"מ,מסים אחזקת מבנה ועוד. ולא היה קורה כלום אם במקום 8 שקל 10 שקלים.
שאפו לבוחרי הימין, ובזכות בוחרי הימין השמאל מהנה, וזה התודה של השמאל פשששששואני, הקטן, התנגדתי אז ואני שמח שהטפשות הזו תוקנה. מה יש לביביסטים להגיד?
צריך להעלות את הפטור ל10000 דולר, ואני לא צוחק.
לא התכוונת, אבל אותי הצחקת. צריך לבטל כל פטור.צריך להעלות את הפטור ל10000 דולר, ואני לא צוחק.
זה יפגע בעסקים בישראל.צריך להעלות את הפטור ל10000 דולר, ואני לא צוחק.
שילמדו לא להיות חזירים. נא לא לשכוח שבקניות ברשת משלמים דמי משלוח, בקניות בחנות לא. אם ילמדו לא להיות חזירים ימכרו יותר בחנויות פיזיות מאשר באינטרנט,בנוסף לכך אנשים מעדיפים לקבל מוצר מיד ולא להמתין לו ימים עד שבועות.זה יפגע בעסקים בישראל.
איך הם חזירים?שילמדו לא להיות חזירים. נא לא לשכוח שבקניות ברשת משלמים דמי משלוח, בקניות בחנות לא. אם ילמדו לא להיות חזירים ימכרו יותר בחנויות פיזיות מאשר באינטרנט,בנוסף לכך אנשים מעדיפים לקבל מוצר מיד ולא להמתין לו ימים עד שבועות.
תראי, ברור שלעסק יש הוצאות והוא צריך גם להרוויח כדי להמשיך להתקיים, אבל צריך גם לקחת דברים בפרופורציה. בבית קפה משלמים לא רק על הקפה,אלא גם על החוויה והשירות וזה מגולם במחיר הקפה. אז נכון שמחיר הקפה שמכינים בבית הוא מקסימום שקל, אבל בחוץ המחיר צריך להיות מקסימום 3 שקלים, הרי התקורה היא לא פי 3 אלא פחות מכך.איך הם חזירים?
דוגמה קטנה.
בעלי עסקים ניקח לדוגמה בית קפה.
הקפה קפסוליה עולה בבית עד שקל, עם חלב בלי חלב זה עוד כמה אגורות.
בבית קפה,
עולה למקום , תשלום למלצר, למצרכים, מים חשמל ארוננה, נקיון ועוד.
נעבור לדוגמה בינונית.
חנות בגדים בקניון מול חנות בשוק, למי יש יותר הוצאות?
בעל חנות בקניון יכול למכור במחיר השוק?
קפה בנוני בארץ עולה 12 שח.תראי, ברור שלעסק יש הוצאות והוא צריך גם להרוויח כדי להמשיך להתקיים, אבל צריך גם לקחת דברים בפרופורציה. בבית קפה משלמים לא רק על הקפה,אלא גם על החוויה והשירות וזה מכולם במחיר הקפה. אז נכון שמחיר הקפה שמבינים בבית הוא מקסימום שקל, אבל בחוץ המחיר צריך להיות מקסימום 3 שקלים, הרי התורה היא לא פי 3 אלא פחות מכך.
אני קונה קפה בWendy's בדולר קנדי אחד, זה 2.08 ש"ח, ותהיי בטוחה שהם לא מפסידים על הקפה שאני קונה, אז די. צריך לחשוב על פרופורציות ולא להאמין לבכיינים.
12 ש"ח לכוס קפה זה סופר מוגזם. במסעדות שאני אוכל בהן, לא מזון מהיר, אלא Mid range, קפה איכותי עולה C$3.25 אבל עוד לפני שאני מרוקן את הכוס שואלים אותי אם אני רוצה עוד וממלאים לי כמה פעמים שאני רוצה, בלי הגבלה. C$3.25 זה 6.76 ש"ח.קפה בנוני בארץ עולה 12 שח.
ולדעתי המחיר טוב, ואחרי כל ההוצאות, ביטוח לאומי מע"מ מס הכסה, משכורות לעובדים , מאמינה שישאר לזכיין רווח להתפרנס.
עוברת לגור בקנדה.12 ש"ח לכוס קפה זה סופר מוגזם. במסעדות שאני אוכל בהן, לא מזון מהיר, אלא Mid range, קפה איכותי עולה C$3.25 אבל עוד לפני שאני מרוקן את הכוס שואלים אותי אם אני רוצה עוד וממלאים לי כמה פעמים שאני רוצה, בלי הגבלה. C$3.25 זה 6.76 ש"ח.
קח זמר שמופיע בקסריה, הכרטיס עולה ללא הנחות כ-200 ₪, כמה נשאר לדעתך מה200 שח נטו לזמר?תראי, ברור שלעסק יש הוצאות והוא צריך גם להרוויח כדי להמשיך להתקיים, אבל צריך גם לקחת דברים בפרופורציה. בבית קפה משלמים לא רק על הקפה,אלא גם על החוויה והשירות וזה מגולם במחיר הקפה. אז נכון שמחיר הקפה שמכינים בבית הוא מקסימום שקל, אבל בחוץ המחיר צריך להיות מקסימום 3 שקלים, הרי התקורה היא לא פי 3 אלא פחות מכך.
אני קונה קפה בWendy's בדולר קנדי אחד, זה 2.08 ש"ח, ותהיי בטוחה שהם לא מפסידים על הקפה שאני קונה, אז די. צריך לחשוב על פרופורציות ולא להאמין לבכיינים.
יאללה, אזרום איתך, בואי נניח שלזמר נשאר רק 20 ש"ח נטו (לא הגיוני, אבל נניח, לצורך הדיון) ונניח שהוא מופיע רק מול 500 איש, הופעה סופר קטנה, ואז הוא עשה 10000 ש"ח נטו, בשעה אחת, ככה, חפיף. בואי נניח שלזמר המסכן הזה יש רק הופעות קטנטנות כאלה והוא מופיע רק פעם בשבוע,אז הוא עושה 520000 ש"ח נטו בשנה מההופעות המסכנות האלה, לא כולל אלבומים, לא כולל סינגלים, לא כולל אירועים.קח זמר שמופיע בקסריה, הכרטיס עולה ללא הנחות כ-200 ₪, כמה נשאר לדעתך מה200 שח נטו לזמר?
לא לשכוח שבזכות הזמר מתפרנסים כמה עשרות אנשים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.