לפני דקות, ראיתי בטמבלוויזיה לוויה של גולדין ז"ל. דיבר שם מישהו על קברו, איבד אמון ... באלה המטפלים בשבויים... אמרתי לאישתי: אבל הוא לא היה שבוי

boriska1

Well-known member
ואז היא עונה לי: מה זה משנה. בשבת נסעתי באוטו ושמעתי חדשות: גופת חלל שבוי הובאה למכון באבו כביר ועכשיו עובדים , כדי לזהות הגופה.
וזה הפליא אותי מאוד, זה אסור בתכלית האיסור, גופה היא מוקצה ואין פה שום פיקוח נפש. (לפני עשרות שנים, בצבא נתקלתי בבעיה של הרוג בשבת, הנוהל היה לטפל במינימום, במקרה זה , כיסוי עם שמיכה),
פסיכוזה של העם על חילוץ גופות. וזה לא רק הביביסטים. מה קורה פה?

Harrington

Well-known member
מנהל
ואז היא עונה לי: מה זה משנה. בשבת נסעתי באוטו ושמעתי חדשות: גופת חלל שבוי הובאה למכון באבו כביר ועכשיו עובדים , כדי לזהות הגופה.
וזה הפליא אותי מאוד, זה אסור בתכלית האיסור, גופה היא מוקצה ואין פה שום פיקוח נפש. (לפני עשרות שנים, בצבא נתקלתי בבעיה של הרוג בשבת, הנוהל היה לטפל במינימום, במקרה זה , כיסוי עם שמיכה),
בשביל זה קיימים פוסקי ההלכה. חזקה עליהם שהם מכירים את ההלכה היהודית לא פחות טוב ממך. אם הפוסקים הרלוונטיים אישרו לגורמים הרלוונטיים לפעול (גם) ביום הקדוש ליהדות על אף היות הגופה (שכלל לא בטוח שרלוונטית/נדרשת לעניין) מוקצה כפי שכתבת, הרי שתשובתם והנחייתם היא זו שמחייבת את אנשי המקצוע העוסקים במלאכה, גם אם דעתך האישית לא נוחה מכך.

boriska1

Well-known member
בשביל זה קיימים פוסקי ההלכה. חזקה עליהם שהם מכירים את ההלכה היהודית לא פחות טוב ממך. אם הפוסקים הרלוונטיים אישרו לגורמים הרלוונטיים לפעול (גם) ביום הקדוש ליהדות על אף היות הגופה (שכלל לא בטוח שרלוונטית/נדרשת לעניין) מוקצה כפי שכתבת, הרי שתשובתם והנחייתם היא זו שמחייבת את אנשי המקצוע העוסקים במלאכה, גם אם דעתך האישית לא נוחה מכך.
אף אחד לא פסק כלום. מקרה שסיפרתי, אלה היו הנחיות הרבנות הצבאית, היה קצין שהכיר אותן.

Harrington

Well-known member
מנהל
אף אחד לא פסק כלום. מקרה שסיפרתי, אלה היו הנחיות הרבנות הצבאית, היה קצין שהכיר אותן.
אתה סותר את עצמך בתוך דבריך. "הנחיות הרבנות הצבאית" מגיעות מפסיקת הלכה של המוסמכים לכך כמובן וכידוע. ההנחיות הללו לא ירדו יום אחד משמיים בכדור גדול של אש.

boriska1

Well-known member
אתה סותר את עצמך בתוך דבריך. "הנחיות הרבנות הצבאית" מגיעות מפסיקת הלכה של המוסמכים לכך כמובן וכידוע. ההנחיות הללו לא ירדו יום אחד משמיים בכדור גדול של אש.
אני לא יודע מה ההנחיות הרבנות הצבאית, אני מדבר על מקרה ספציפי. לא היה שם רב צבאי. אולי אתה לא יודע, אבל צבא עובד לפי פקודות, היה קצין שידע את הפקודה וזה מה שהורה לעשות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא יודע מה ההנחיות הרבנות הצבאית, אני מדבר על מקרה ספציפי. לא היה שם רב צבאי. אולי אתה לא יודע, אבל צבא עובד לפי פקודות, היה קצין שידע את הפקודה וזה מה שהורה לעשות.
שוב אתה סותר את עצמך. סליחה שאני אומר, אבל זה מעייף קמעה. מקרה ספציפי או לא, טענת שהתנהגות העוסקים במלאכה התבססה על הנחיות הרבנות הצבאית. הנחיות אלו, מה לעשות, מגיעות כאמור מעלה מפוסקי הלכה מוסמכים (במקום בו זה רלוונטי בכלל כמובן, אבל מקרה כמו זה שתיארת הוא כזה במובהק).

בזאת מיצינו את הקטע. תרצה תתייחס לאמור בכיף, לא תרצה או תתקשה, נדלג הלאה. שנינו נשרוד אי"ה את המאורע.

לשיקולך.

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אויי ואבוי הביבסטים קובעים הכל!

משתפרת1

Well-known member
כן.
א.הביביסטים קובעים הכל
ב. הפסיכוזה של הגופות, זה לא רק בעבעסטים
לא חשבתי על זה קודם,אבל ביזו את המת. במיוחד שמפשפחתו והוא עצמו דתיים
המשפחה ידעה יפה מאד לסרב בנימוס לביקור נתניהו. המשפחה ידעה להביע יפה את דעותיה גם בהספדים. אם החזרת הגופה ובדיקתה בשבת לא היו לרוחה- היינו שומעים את דעתם. מסקנה- כנראה שבנסיבות המיוחדות האלה היה היתר הלכתי.

boriska1

Well-known member
המשפחה ידעה יפה מאד לסרב בנימוס לביקור נתניהו. המשפחה ידעה להביע יפה את דעותיה גם בהספדים. אם החזרת הגופה ובדיקתה בשבת לא היו לרוחה- היינו שומעים את דעתם. מסקנה- כנראה שבנסיבות המיוחדות האלה היה היתר הלכתי.
לא על זה "מלין הנביא". עם כל הכבוד למשפחה, במדינה יהודית לא עושים את זה. גם הם איבדו ערכים. יש ערכים חדשים. לא הודיעו לך?

משתפרת1

Well-known member
לא על זה "מלין הנביא". עם כל הכבוד למשפחה, במדינה יהודית לא עושים את זה. גם הם איבדו ערכים. יש ערכים חדשים. לא הודיעו לך?
קטונתי מלקבוע מה יהודי ומה לא לפי ההלכה. מה שהמשפחה הדתית הזו הסכימה לו- מקובל עלי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הלו, אני ממש לא מאוהדי נתניהו! לא מבינה מה הקשר בין אהדת נתניהו לאהדת משפחת גולדין (שמסתבר שגם היא לא מאוהדי נתניהו).
אנסה להסביר.
עוכרי נתניהו מאשמים בכל דבר את נתניהו, את אינך אוהדת נתניהו, למרות זאת לדעתי אינך מאשימה כל דבר לרע או טוב שקורה בארץ אינך מאשימה או רושמת לזכות נתניהו.
את רואה גם וורוד ואפור.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משתפרת מה קרה לך?! הביביסטים מנהלים את המדינה.

למעלה