לעניין\לא לעניין בפורום תח"צ

מצב
הנושא נעול.

mucool2

New member
נראה לי שכמות הטרולים הבלתי נפתסת

אתה יכול להתערב ואני מוכן לעמוד
לביקורת כל עוד זה ייעשה בצורה מכובדת, (אם מישהו יחשוב לקלל אותי אני אכנס בו
) אני לא מתרגש מזה בכלל, תאמין לי עמית, אני מנהל בתפוז פורומים כבר שנים, כבר קרוב ל5 שנים אני מנהל את פורום מתגייסים בתפוז שהוא אחד מהפורומים הכי עמוסים בתפוז, לעיתים מה שכותבים שם ביום כותבים כאן בשבוע, שם יש צוות של ארבעה מנהלים ואתה צריך לראות איך נראה הפורום הזה אחרי כל פעם שנשלח סבב של מנילות (שאלוני העדפות לשיבוץ) זה כאילו כל המתגייסים נכנסו לתוך הפורום וכל אחד שואל את השאלה שלו על המנילות, שם אנחנו כצוות של ארבעה צעירים עם המון מוטיבציה וזמן הרמנו ידיים ואני אזמין אותך לראות איך זה נראה כשזה קורה, לראות שם 32 עמודים פעילים זה לא משהו שמנותק מהמציאות, זה עניין של שגרה, הפורום נראה כמו חדר מלחמה, אף אחד לא מקבל תשובות ואף אחד לא מקבל התייחסות והדיונים הענייניים של הפורום הולכים ונקברים להם בעמודים האחוריים, במצב הזה אני מאשים רק את עצמי כמנהל הוותיק ביותר בפורום הזה שהתופעה הזו לא רוסנה בהתחלה, אם זה היה נעשה מההתחלה זה היה נתפס כנוהל והפורום לא היה מגיע למצב הזה. היום זה כבר בבחינת מאוחר מידי, גם מבחינת הזמן שלא ממש עומד לרשותי לקיים מלחמת חורמה עם הגולשים וגם מבחינת הקושי שבהתמודדות עם כמות גולשים שהיא פי עשרה מכמות הגולשים כאן כאשר הרוב הוא גולשים מזדמנים. לעומת זאת אתה יכול לראות שדברים שלפני שנים נעשו בצורה נוקשה והפורום הוחזק לגביהם "על קצר" הדברים האלה מיושמים עד היום. מידי כמה חודשים גולשים רוצים שרשורי תמונות חברי הפורום, מדובר בשרשור שכאשר הוא נפתח הוא תוך 4 שעות הופך לשרשור של 1000 תגובות ותוקע את כל הפורום, היום הגולשים יודעים ששרשור תמונות הם לא פותחים ללא רשות מנהל הפורום והם גם יודעים שהם לא פותחים שרשורי אוף טופיק והם יודעים שאם הם יעשו משהו לא כשורה הם יחטפו והכי חזק שאפשר כי היקף הפעילות שם בפורום הוא לא כזה שמאפשר בקרה על אזהרות של גולשים, זה הוזהר היום וזה הוזהר אתמול, מעידה משמעותה חסימה, חד משמעית וזה מה שעושה את הפורום הזה לפורום שמתנהל מעצמו בלי יותר מידי התערבות מנהלתית, טרולים זה דבר שרואים שם לעיתים רחוקות, אין בכלל מה להשוות את כמות הטרולים הבלתי נתפסת בפורום הזה לעומת הפורום השני.....זה פשוט מעבר לכל היגיון.
פה היא לא יותר מ-1-2 גולשים. ולעניין הגולשים המזדמנים ושאלות ההכוונה - לי אין בעיה עם ה"החרבה" הזאת (שעדיין לא הגיעה למה שתיארת בפורום מתגייסים), ומהתגובות האחרות כאן נראה לי שגם האחרים לא מתרגשים מכך יותר מדי. זה לא אומר שצריך לבטל את שרשור ההכוונה המרכזי (זה עם הכוכבים). זה רק שלא צריך לקחת את זה קשה, ואם כמה שאלות הכוונה יישארו "צפות" כמה שעות לא יקרה שום אסון.

fireman

New member
קרא את תגובתי לאמנון אלבז בנוגע

פה היא לא יותר מ-1-2 גולשים. ולעניין הגולשים המזדמנים ושאלות ההכוונה - לי אין בעיה עם ה"החרבה" הזאת (שעדיין לא הגיעה למה שתיארת בפורום מתגייסים), ומהתגובות האחרות כאן נראה לי שגם האחרים לא מתרגשים מכך יותר מדי. זה לא אומר שצריך לבטל את שרשור ההכוונה המרכזי (זה עם הכוכבים). זה רק שלא צריך לקחת את זה קשה, ואם כמה שאלות הכוונה יישארו "צפות" כמה שעות לא יקרה שום אסון.
קרא את תגובתי לאמנון אלבז בנוגע
לביטול שרשורי ההכוונה.

urilei

New member
אני פשוט לא רואה

) אני לא מתרגש מזה בכלל, תאמין לי עמית, אני מנהל בתפוז פורומים כבר שנים, כבר קרוב ל5 שנים אני מנהל את פורום מתגייסים בתפוז שהוא אחד מהפורומים הכי עמוסים בתפוז, לעיתים מה שכותבים שם ביום כותבים כאן בשבוע, שם יש צוות של ארבעה מנהלים ואתה צריך לראות איך נראה הפורום הזה אחרי כל פעם שנשלח סבב של מנילות (שאלוני העדפות לשיבוץ) זה כאילו כל המתגייסים נכנסו לתוך הפורום וכל אחד שואל את השאלה שלו על המנילות, שם אנחנו כצוות של ארבעה צעירים עם המון מוטיבציה וזמן הרמנו ידיים ואני אזמין אותך לראות איך זה נראה כשזה קורה, לראות שם 32 עמודים פעילים זה לא משהו שמנותק מהמציאות, זה עניין של שגרה, הפורום נראה כמו חדר מלחמה, אף אחד לא מקבל תשובות ואף אחד לא מקבל התייחסות והדיונים הענייניים של הפורום הולכים ונקברים להם בעמודים האחוריים, במצב הזה אני מאשים רק את עצמי כמנהל הוותיק ביותר בפורום הזה שהתופעה הזו לא רוסנה בהתחלה, אם זה היה נעשה מההתחלה זה היה נתפס כנוהל והפורום לא היה מגיע למצב הזה. היום זה כבר בבחינת מאוחר מידי, גם מבחינת הזמן שלא ממש עומד לרשותי לקיים מלחמת חורמה עם הגולשים וגם מבחינת הקושי שבהתמודדות עם כמות גולשים שהיא פי עשרה מכמות הגולשים כאן כאשר הרוב הוא גולשים מזדמנים. לעומת זאת אתה יכול לראות שדברים שלפני שנים נעשו בצורה נוקשה והפורום הוחזק לגביהם "על קצר" הדברים האלה מיושמים עד היום. מידי כמה חודשים גולשים רוצים שרשורי תמונות חברי הפורום, מדובר בשרשור שכאשר הוא נפתח הוא תוך 4 שעות הופך לשרשור של 1000 תגובות ותוקע את כל הפורום, היום הגולשים יודעים ששרשור תמונות הם לא פותחים ללא רשות מנהל הפורום והם גם יודעים שהם לא פותחים שרשורי אוף טופיק והם יודעים שאם הם יעשו משהו לא כשורה הם יחטפו והכי חזק שאפשר כי היקף הפעילות שם בפורום הוא לא כזה שמאפשר בקרה על אזהרות של גולשים, זה הוזהר היום וזה הוזהר אתמול, מעידה משמעותה חסימה, חד משמעית וזה מה שעושה את הפורום הזה לפורום שמתנהל מעצמו בלי יותר מידי התערבות מנהלתית, טרולים זה דבר שרואים שם לעיתים רחוקות, אין בכלל מה להשוות את כמות הטרולים הבלתי נתפסת בפורום הזה לעומת הפורום השני.....זה פשוט מעבר לכל היגיון.
אני פשוט לא רואה
איך זה שתמחק את ההודעה של משה מחיפה ושל שרית מחצור הגלילית, תעזור בעוד שבוע לזה שמנשה מאלפי מנשה ידע לשרשר לאן שצריך... כל העניין הוא שה"גולש המזדמן" הוא כל פעם מישהו אחר. לא?
וברמה היותר פרקטית (ואין בכלל מה להשוות לפורום מתגייסים, זה כמו להשוות תפוזים לנעלים) אני מציע לנסות מחדש לנעוץ את שרשור ההכוונה ושתבדוק איך זה משפיע על הסטטיסטיקות שלך. סתם בשביל ההתעניינות, במספרים, כמה הודעות משורשרות מראש (ע"י השואלים) לשרשור היומי?

mucool2

New member
לא לנעוץ! זה באמת מיותר

אני פשוט לא רואה
איך זה שתמחק את ההודעה של משה מחיפה ושל שרית מחצור הגלילית, תעזור בעוד שבוע לזה שמנשה מאלפי מנשה ידע לשרשר לאן שצריך... כל העניין הוא שה"גולש המזדמן" הוא כל פעם מישהו אחר. לא?
וברמה היותר פרקטית (ואין בכלל מה להשוות לפורום מתגייסים, זה כמו להשוות תפוזים לנעלים) אני מציע לנסות מחדש לנעוץ את שרשור ההכוונה ושתבדוק איך זה משפיע על הסטטיסטיקות שלך. סתם בשביל ההתעניינות, במספרים, כמה הודעות משורשרות מראש (ע"י השואלים) לשרשור היומי?
לא לנעוץ! זה באמת מיותר
ובסרט הזה כבר היינו. לדעתי המצב היום (או לפני חודשים אחדים) הוא הסביר ביותר. יש שרשור הכוונה ומדי פעם הודעות הכוונה תועות מודבקות אליו. אי אפשר אץ פעם להגיע לנקיון מוחלט, אבל לנעוץ שרשורים זה הרבה יותר צורם (לדעתי).

הודעות תועות שמועלות בזמן שקיים

לא לנעוץ! זה באמת מיותר
ובסרט הזה כבר היינו. לדעתי המצב היום (או לפני חודשים אחדים) הוא הסביר ביותר. יש שרשור הכוונה ומדי פעם הודעות הכוונה תועות מודבקות אליו. אי אפשר אץ פעם להגיע לנקיון מוחלט, אבל לנעוץ שרשורים זה הרבה יותר צורם (לדעתי).
הודעות תועות שמועלות בזמן שקיים
שרשור הכוונה, נמחקות מיידית. רק כשיש הודעות ללא שרשור אב, הן משורשרות לאחד כזה (שבקרוב יעלה).

fireman

New member
כרגע עומד על 38%

אני פשוט לא רואה
כרגע עומד על 38%
ובמגמת עליה מתמדת.....

בפורום מזג אויר שיש שלג יש 50

בפורום מזג אויר שיש שלג יש 50
עמודים פעילים ובאלגן טוטאלי לדעתי הפורום הזה מתנהל בצורה מצויינת אפילו שמידי פעם נראה כאילו יש "מתקפה" על הפורום.

davidfainshtein

Member
מנהל
../images/Emo32.gif שאלה:

שיקח 4 שניות
זאת עדיין טרחה מסויימת.... וכשאתה עושה את זה 8-10 פעמים ביום זה הופך למטרד.... אם אתמול והיום לא הייתי משרשר כאן הודעות הכוונה אתה היום היית מוצא את הפורום טובע בתוך 12-13 הודעות הכוונה. אם כולם היו מעלים את ההודעות שלהם בו זמנית כהודעות נפרדות מבחינתי זה הכי פשוט לשרשר אותן.....אבל עכשיו להכנס לשרשר, ובעוד חצי שעה ובעוד שעה ובעוד שעתיים ובעוד 4 שעות זה כבר הופך למטרד.
שאלה:
תמונת השער של הפורום - זו תמונה רנדומלית שנלקחת מהאלבומים, או מה?

urilei

New member
לגבי שרשורי ההכוונה

לעניין\לא לעניין בפורום תח"צ

שלום לכולם. תקנות הפורום מציינות באופן דיי ברור שלא תינתן לגולש במה בכדי להעליב גולש אחר תחת הגדרה זו נכלל גם "חרא של תמונה" אנחנו לא פורום אומנות הצילום ואנחנו לא מותחים ביקורת (על אחת כמה וכמה בצורה לא צורה) על איכויות הצילום של גולש זה או אחר. הפורום ברוב הזמן "מאכלס" תמונות איכותיות ואני מבקש מהגולשים להעלות תמונות שבהן לא תביישו את עצמכם ולא תמונות שאי אפשר לראות בהן כלום בבירור, תמונות של גלגל אוטובוס, תמונות קטועות ע"י חפצים שונים ובכלל תמונות שלא הייתי מכניסים לתוך האלבום שלכם בבית. עדיין, במידה ועולה תמונה שלדעתכם אין מקומה בפורום, יש דרכים להעיר ולמתוח ביקורת, להשפיל גולש ע"ג עמוד הפורום היא אחת מהדרכים שאינן מקובלות, יש מערכת מסרים, יש אי מייל ויש פניה אישית למנהל הפורום. עניין אחר שאני מבקש להעלות כאן הוא נושא שרשורי ההכוונה. אני במהלך החצי שנה אחרונה מנתח את נושא שרשורי ההכוונה לעומק הן מבחינת סוג השאלות, כמות השאלות וחיתוכים סטטיסטיים לימים בשבוע. ימי שישי ובד"כ מוצ"ש הם הימים שבהם הפורום מוצא את עצמו לעיתים עם עליה של 200% בכמות שאלות ההכוונה. ניסיון ייזום שרשורי ההכוונה פתרו חלק מהבעיה ואכן חלק מסויים (אך עדיין קטן מאוד) משורשר כהלכה אל שרשורי ההכוונה אך חלק גדול מהן לא. אחרי שמהגולשים ביקשנו כל מה שאפשר לבקש, הפעם אני מבקש מהגולשים בפורום, אלו שבד"כ עונים על שאלות ההכוונה. כל עוד יש בפורום שרשור שאלות הכוונה ועדיין עולות בפורום שאלות הכוונה שאינן משורשרות כהלכה אני מבקש שלא לסייע לאותם גולשים, אם אין שרשור הכוונה ראו בקשה זו כבטלה ומבוטלת זה לא ייתכן שבכל מוצ"ש גולשים שאינן נמנים על הגרעין הקבוע של הגולשים בפורום יחריבו את הפורום עם בלאגן שרשורי ההכוונה ובצורה כזו או אחרת גולשי הפורום הקבועים נותנים לזה יד. שתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה ושבוע מצויין. אני אשמח אם תאשרו שקראתם את ההודעה ע"י הוספת תגובה להודעה
לגבי שרשורי ההכוונה
גם אני בדעה שלחנך גולשים מזדמנים זו מלחמה בטחנות רוח אני באמת חושב שחלק מהתפקיד של להיות מנהל פורום (ויש לנו שלושה כאלה) זה לאסוף את ההודעות האלה, ואולי אני טועה אבל אני לא חושב שזו משימה כזו נוראית. אגב, נעיצת שרשור ההכוונה שהבנתי שגם לה אתה מתנגד נחרצות, הייתה יכולה להגדיל משמעותית את כמות הגולשים המזדמנים שהיו מצטרפים אליו. ולדעתי הפעלת "יד קשה" על גולשים מזדמנים זה לא תורם הרבה לתדמית הפורום.

hai001

New member
../images/Emo127.gif

לגבי שרשורי ההכוונה
גם אני בדעה שלחנך גולשים מזדמנים זו מלחמה בטחנות רוח אני באמת חושב שחלק מהתפקיד של להיות מנהל פורום (ויש לנו שלושה כאלה) זה לאסוף את ההודעות האלה, ואולי אני טועה אבל אני לא חושב שזו משימה כזו נוראית. אגב, נעיצת שרשור ההכוונה שהבנתי שגם לה אתה מתנגד נחרצות, הייתה יכולה להגדיל משמעותית את כמות הגולשים המזדמנים שהיו מצטרפים אליו. ולדעתי הפעלת "יד קשה" על גולשים מזדמנים זה לא תורם הרבה לתדמית הפורום.

fireman

New member
תראה אני לא פתחתי את השרשור

לגבי שרשורי ההכוונה
הזה במטרה לטחון דיון שכבר טחנו כאן עשרות פעמים ואני מניח שאני מייצג גם את דעתם של שותפיי לניהול הפורום ושל עוד לא מעט מנהלים בתפוז שיסכימו עם עמדתי בעניין. לא מקובל עליי שפורום שמבקש לעמוד בסטנדרטים מסויימים יוחרב ע"י גולשים מזדמנים שאכפת להם רק מהתחת שלהם, עם כל הכבוד אנחנו לא "פורום הכוונה בתחבורה ציבורית" וגם לא פורום "מודיעין אגד" ואנחנו לא צריכים להיות הבית שימוש של אותם גולשים, הם יבואו לחרבן כאן ילכלכו את כל האסלות וישאירו לנו אותן שננקה אותן אחריהם, סליחה, לא אני כמנהל ולא אתם כגולשים צריכים לאכול את החרא של אף גולש בתפוז. גולש שיבוא היום, יעלה הודעה שלא תשורשר ויימחק יבין שבפעם הבאה הוא יחפש את השרשור הכוונה, אם זה לא יעזור, לא רק שהוא יימחק, הוא גם ייחסם ומצידי שיתקשר לכל חברות התחבורה בארץ בשביל לקבל הכוונה. הרצון הטוב שלנו לא צריך להיות פתח שיחרבנו עלינו.

urilei

New member
אני ממש לא רואה את זה ככה...

הזה במטרה לטחון דיון שכבר טחנו כאן עשרות פעמים ואני מניח שאני מייצג גם את דעתם של שותפיי לניהול הפורום ושל עוד לא מעט מנהלים בתפוז שיסכימו עם עמדתי בעניין. לא מקובל עליי שפורום שמבקש לעמוד בסטנדרטים מסויימים יוחרב ע"י גולשים מזדמנים שאכפת להם רק מהתחת שלהם, עם כל הכבוד אנחנו לא "פורום הכוונה בתחבורה ציבורית" וגם לא פורום "מודיעין אגד" ואנחנו לא צריכים להיות הבית שימוש של אותם גולשים, הם יבואו לחרבן כאן ילכלכו את כל האסלות וישאירו לנו אותן שננקה אותן אחריהם, סליחה, לא אני כמנהל ולא אתם כגולשים צריכים לאכול את החרא של אף גולש בתפוז. גולש שיבוא היום, יעלה הודעה שלא תשורשר ויימחק יבין שבפעם הבאה הוא יחפש את השרשור הכוונה, אם זה לא יעזור, לא רק שהוא יימחק, הוא גם ייחסם ומצידי שיתקשר לכל חברות התחבורה בארץ בשביל לקבל הכוונה. הרצון הטוב שלנו לא צריך להיות פתח שיחרבנו עלינו.
וכמו שכתב מישהו למעלה אני חושב שאתה פשוט לוקח את זה קשה מידי אני גם גולש פה בפורום, וכמו שאתה יודע לא בשביל לגלות איך מגיעים מטול-כרם לנווה חמציצים, ולא כל כך מפריע לי שאנשים פה שואלים, גם אם זה לא בדיוק לפי הכללים. מי כמונו יודע כמה המודיעין בארץ עלוב, ואנחנו יודעים את מה שאנשים רוצים לדעת. אז נו... אפשר להיות קצת נחמדים... ואי אפשר לחנך גולשים מזדמנים, פשוט אי אפשר. ואם תמחק למישהו הודעה רוב הסיכויים שהוא יבין מזה שהוא לא היה אמור לכתוב אותה בכלל, ולא יתחיל לחקור ולחפש איך ולמה היא נמחקה...

davidfainshtein

Member
מנהל
../images/Emo45.gif

וכמו שכתב מישהו למעלה אני חושב שאתה פשוט לוקח את זה קשה מידי אני גם גולש פה בפורום, וכמו שאתה יודע לא בשביל לגלות איך מגיעים מטול-כרם לנווה חמציצים, ולא כל כך מפריע לי שאנשים פה שואלים, גם אם זה לא בדיוק לפי הכללים. מי כמונו יודע כמה המודיעין בארץ עלוב, ואנחנו יודעים את מה שאנשים רוצים לדעת. אז נו... אפשר להיות קצת נחמדים... ואי אפשר לחנך גולשים מזדמנים, פשוט אי אפשר. ואם תמחק למישהו הודעה רוב הסיכויים שהוא יבין מזה שהוא לא היה אמור לכתוב אותה בכלל, ולא יתחיל לחקור ולחפש איך ולמה היא נמחקה...

fireman

New member
אמנון, אין כאן בחינה של ביטול

לדעתי
אחד הדברים היפים ביותר בפורום זו הנגישות של עוברי אורח תמימים אשר מקבלים עזרה ב.. כיצד להגיע אם חלקם טרולים זו בעיה אך לבטל כלל את השרות הנחמד הזה יהיה חבל.
אמנון, אין כאן בחינה של ביטול
שאלות ההכוונה, חלילה. אין לי שום בעיה עם שאלות ההכוונה במהותן ואני חושב שהבהרתי את זה בעבר, יש לי בעיה עם הכאוס שזה גורם לעיתים בפורום בעיקר לאחר שבפורום דאגנו למסד את זה באופן מסודר דרך שרשורי ההכוונה שאנחנו בעצמו יוזמים. הבעיה כאן היא עם ההתנהלות של השרשורים האלה שלעיתים יוצאים משליטה. אגב, בעודי מגיב על הודעה זו, נחסם עוד טרול. לידיעתכם.

mucool2

New member
../images/Emo45.gif "גולש מזדמן"

"גולש מזדמן"
זה בדיוק הגולש שאי אפשר להסביר לו את חוקי הפורום. אי אפשר גם לייחס לו את "החרבת" הפורום. זה לא שיש איזה ארגון של גולשים מזדמנים שבאים לעשות צרות. כל גולש כזה רואה רק את עצמו ולא ממש מבין למה נטפלים אליו ומנסים לחנך אותו.

fireman

New member
גם גולשים מזדמנים אפשר לחנך

ראה תגובתי לעמית למעלה בשרשור בהקשר לפורום מתגייסים.

בועז ל

New member
ערן, במקום לנסות ולחנך את התועים

ערן, במקום לנסות ולחנך את התועים
והטועים מוטב שתוציא מכרז למנהל נוסף בפורום. אחת מהשתיים : או שממשיכים לתת את שירותי ההכוונה בהתאם לכללי אירוח נדיבים ומתחשבים , או שמבטלים את השירות כליל.

urilei

New member
תלוי מי ותלוי איפה

תלוי מי ותלוי איפה
בפורום אמנות הצילום למשל יש כללים מאוד ברורים ולפי דעתי הסיבה לזה היא שלפני שאתה מעלה צילומים שלך אתה בד"כ בודק לאן הגעת ומה קורה שם, וכשאתה שואל שאלות הכוונה אתה בד"כ לא... וגם אם העלת 10 תמונות למרות שמקובל רק 3-4 בכל פעם, לא ימחקו לך את ההודעה, אבל סביר להניח שלא תקבל תשובות ענייניות לכל תמונה ותמונה (ולכן גם ההגבלה אגב) ובכלל, מה שתיארתי זה גם לא בדיוק גולשים מזדמנים אלא גולשים חדשים ואם כבר ציינת את פורום מתגייסים, אז יש תקופות שפורום מתגייסים מוצף בשאלות על תאריכי גיוס ומשמעותם הרבה יותר ממה שהיו פה אי פעם שאלות הכוונה, ולמען האמת אני מוצא את השאלות האלה רלוונטיות הרבה פחות מאיזשהי שאלת הכוונה שהייתה פה אי פעם (אולי חוץ מ"איך מגיעים לתל-אביב?")

מצב
הנושא נעול.
למעלה