לעו"ד - פיטורין בחופשת הלידה

מצב
הנושא נעול.

ניצן 29

New member

שלום עבדתי שמונה חודשים עד לחופשת הלידה, כעת קצת לפני סיום חופשת הלידה נאמר לי על ידי המעסיק כי הוא מעוניין לפטר אותי. הסברתי לו כי הוא חייב להחזיר אותי ל 45 ימי עבודה + שלושים ימי הודעה מוקדמת 1. האם הוא חייב להחזיר אותי לעבודה או שהוא יכול לשלם לי על כל 75 ימים לחלופין? 2. האם 45 ימים בהם אסור לו לפטר אותי יחשבו כימי עבודה אם הוא יחליט שלו להחזיר אותי (מבחינת ביטוח לאומי)? 3. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במקרה ובו לא אחזור לעבוד (אקבל תשלום עבור 75 הימים, יהיה חסר לי חודש לדמי אבטלה, האם זה יחשב כימי עבודה?) 4. האם אני זכאית לפיצויים (על 11 חודשי עבודה כולל חופשת לידה) ולהבראה? תודה מראש

כמה תשובות...

שלום עבדתי שמונה חודשים עד לחופשת הלידה, כעת קצת לפני סיום חופשת הלידה נאמר לי על ידי המעסיק כי הוא מעוניין לפטר אותי. הסברתי לו כי הוא חייב להחזיר אותי ל 45 ימי עבודה + שלושים ימי הודעה מוקדמת 1. האם הוא חייב להחזיר אותי לעבודה או שהוא יכול לשלם לי על כל 75 ימים לחלופין? 2. האם 45 ימים בהם אסור לו לפטר אותי יחשבו כימי עבודה אם הוא יחליט שלו להחזיר אותי (מבחינת ביטוח לאומי)? 3. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במקרה ובו לא אחזור לעבוד (אקבל תשלום עבור 75 הימים, יהיה חסר לי חודש לדמי אבטלה, האם זה יחשב כימי עבודה?) 4. האם אני זכאית לפיצויים (על 11 חודשי עבודה כולל חופשת לידה) ולהבראה? תודה מראש
כמה תשובות...
1. הוא חייב להחזיר לעבודה, אבל לא בטוח שהוא יחוייב להעסיק אותך בפועל. קשה לכפות העסקה בפועל. לכן, ייתכן שהוא רק יחוייב להתנהג איתך כאילו את "עובדת" במשך 45 ימים לאחר חופשת הלידה. לגבי תקופת ההודעה המוקדמת, הוא זכאי גם לא לראות אותך כ"עובדת" אלא לשלם לך את שווי שכרך (ללא תנאים נלווים) למשך תקופת ההודעה המוקדמת. 2. גם אם הוא לא יחסיר אותך לעבודה בפועל במשך 45 הימים שאחרי חופשת הלידה, ימים אלה הם ימים של קיום קשר יחסי עובד-מעביד. לכן, מבחינת ביטוח לאומי - זה אמור להיראות כתקופת עבודה. 3. אני לא יודע לענות לגבי דמי אבטלה. אם יהיה חסר חודש - לא תקבלי. הימים של 45 ימים אחרי חופשת הלידה, ייראו כתקופת עבודה. 4. אם ה-45 ימים של אחרי חופשת הלידה יביאו אותך לתקופת עבודה של שנה, אז תהיי זכאית לפיצויים ולדמי הבראה. אם רק ל-11 חודשים, אז לא תהיי זכאית לדמי הבראה, אבל אולי תהיי זכאית לפיצויים (אם המעביד לא יוכיח שהפיטורים לא היו בשביל להתחמק מתשלום הפיצויים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה