לספר לכם כי היה ערב נעים וטעים ואינטימי וצבעוני ומרגש מאוד

fields555

New member
לספר לכם כי היה ערב נעים וטעים ואינטימי וצבעוני ומרגש מאוד

ובגדול אגיד לכם שזה הרבה פחות התעסקות להכין סיר גדול של פקאיילה או ניקיטוש או מרק קוסקוס ומה שלא יהיה מאשר כל האנטיפסטי והסלטים השונים. כל אלה הוכנו בשלישי לאורך היום וחצי לילה, כי התנהלתי בנינוחות, אבל די קשה היה, ועד כדי כך שאת הבצקים הכנתי רק אתמול בבוקר. פשוט הקשבתי לגוף וזה מה שהיה חשוב.
ולמה אינטימי? כי מיום ראשון ועד שעה לפני הגיעו הודעות ביטול, כל אחד מסיבותיו, והיה מי שאמר שהם הרגישו שאין תפריט מסורתי אז ביטלו........ לך תדע ובסופו של דבר היינו כ 12 איש שלא ממש ישבו ליד שולחן וזה אפשר מרחב תנועה ושיחה ונינוחות ונעימות ו..אינטימיות. אבל לאורך היממה שקדמה היה לי משברון של לבטל וזהו. אבל הבני דודים, השכן מלמטה ואחיו מהשומרון, לא נתנו י ורצו את המפגש איך שלא תהיה המסגרת שלו. אז קיימנו וטוב טוב שכך.
כולם אהבו מאוד את הרענון אבל הזהירו אותי שלא אתרגל לעניין כי "יש דברים שלא עושים"...
הרב המקסים שגם הכיר ומכיר את בני המשפחה ובעצמו איש לבבי חם ומלא הומור של מביני עניין. הוא נשא גם דברי תורה יפים ברוח הפרשה שהיתה וזו שלפנינו שנגעו בהכנסת אורחים וביוסף שבעצם הפך להיות המלכד של משפחתו....
תמונות אעלה מאוחר יותר כשאגיע הביתה.
תודה על כל העזרה וההכוונה. מבחינתי זו גם משפחה ואפילו אינטימית. כלשהו.
 

חנהפ

Active member
נשמע שהיה ערב מיוחד

שמי שלא בא הפסיד...
 
אשריך ואשרי אלה שלכבודם התקיים הערב הזה. אני בדעה שאם

רוצים לזכור מישהו, עלינו לכבד את זכרו גם בזכר המאכלים הקשורים אליו.
כי את המאכלים שניסית להכין הפעם, אפשר להכין בכל הזדמנות. את המאכלים
המזכירים את יקירינו שהלכו לעולמם, ראוי ונכון לשלב כחלק מהערב המוקדש
להם.
אנחנו במשפחתי נוהגים כך באזכרות שלנו, וכולם מתרפקים גם על הזיכרון
הקולינרי.
כל הכבוד לך על ההשתדלות ועל זה שאת מעלה גם את זכרם הטעים.
לכל החושים שלנו יש זיכרון משלהם, זיכרון בלתי אמצעי בכלל.
&nbsp
&nbsp
 

fields5

New member
הנה התמונות -

והיה מלבי שלא צילמתי כי נזכרתי בו ממש כשהחלו ללכת ואחרי ברכת המזון אז זכינו בברכה נוספת בסעודה

משום מה הצילומים יצאו גרייני משהו אולי עינית לא נקיה. באסה















 
ולמרות מה שכתבתי קודם על אוכל באזכרות, רואים בתמונות את

ה"יד" שלך ואת הסגנון הייחודי שמצא דרך להראות את המקורות הקולינריים שלכם גם כשלא מדובר בדברים שאת בדרך כלל מכינה לאירועים כאלה.
 

fields5

New member
אורני אני ממש בדעתך את יודעת אבל

מרוב שבין ראש השנה לסוף סוכות הכנתי את הכל כמעט פעמיים ושלושה לא מצאתי סבלנות בנפשי להכין שוב. געגועים זה דבר בריא מאוד מאוד. בע"ה בל"נ שנה הבא ועד אז שאבשל לשמחות מרובות.
 

tzivi1

New member
נראה מעולה. אני כל כך מעדיפה את השולחן שלך על פני כל קוסקוס

(ויסלחו לי חסידי הקוסקוס).
מגש אנטיפסטי נראה מגרה מאוד, ואהבתי שהשארת את העוקץ לפלפלים.
האם רוקנת את הפלפלים מהגרעינים? איך עשית זאת והצלחת להשאיר את העוקץ?
 

yela

New member
שבוע טוב ! את פשוט עבדת עם תפריט שונה אבל בשיטה הישנה....

חלק מהדברים שהכנת הפעם, יכולת להכין כבר בשבוע שעבר או בתחילת השבוע. אבל את משאירה הכל ליום האחרון וזה לא מספיק.
כדי לפצות אותם על המחסור במסורת, מילאת שולחן מעל ומעבר. חמסה !

גם בגלל שעם השנים קצב העבודה איטי יותר וגם בגלל שבימינו, יש המון הפרעות. בשישי הקצר, אתמול, חשבתי שיישאר לי זמן לעשות כל מיני דברים נוספים. אבל בסוף, מ-13 התחילו כל מיני הודעות וטלפונים שחלקם יכלו להדחות גם למוצ"ש, אבל ברגע שזה שקבוצות משפחתיות מחייבים אותך להגיב, והדברים האלה גוזלים משאבים. לפעמים שמה את הפלפון בחדר שינה...


שנזכה לנהל שוב את התפריט בשנה הבאה, גם בחייאלה אפשר להקפיא...

מכירה כאלה שמקפיאות בתוך הסיר לחץ... יוצא אותו דבר שבת בצהריים.
 

אמרלדה

Active member
חוץ מזה שאני לא מבינה את המילים האלה, חושבת שאין על הארוחות

המושקעות והמסורתיות שלך, גם אם הן קצת חורגות מהמסורת.
&nbsp
יישר כוח, ושתמיד יהיה לך כוח.
 

tzivi1

New member
טוב שעבר טוב


רק לא הבנתי את הענין, שיש אנשים שלא מגיעים בגלל התפריט
מה זה אומר, שאלו אנשים שמגיעים בגלל האוכל?? (שואלת באמת, בכלל לא בציניות, כי לא מכירה את הנוהג).
 
למעלה