לניב - בהמשך לשירשור הארוך בנושא

אתי@

New member
לניב - בהמשך לשירשור הארוך בנושא

הסידן: האם תוכל לתת הסבר לגבי הסידן, מה מונע ספיגת סידן, ומהם המאכלים המכילים סידן (שיכול להיספג בגוף)
ומה מומלץ: סידן מהחי או סידן מהצומח? אם אפשר, אשמח אם תתיחס ספציפית לסוגי המזונות שכדאי לאכול במקרה של פציעות ספורט בעצמות ובסחוס. תודה ויום טוב אתי@
 
תשובה חלקית

כיום עומדת ההמלצה על צריכת סידן על 1200 מ"ג ביום. המקור פחות משנה כי ההבדלים הם של אחוזים בודדים, ועומדים סביב 20%. ויטמין Dמגביר את ספיגת הסידן, פעם היה ניתן למצוא זאת רק בחלב כיום לשים לב שהוסיפו, סידן וויטמין D לתחליף. מקורות עשירים הם מוצרי חלב ככל שיש בהם פחות נוזלים יש יותר סידן (בגלל הריכוז) . גם דגים שאוכלים אותם עם עצמות מקור טוב. טחינה ושומשום (מלא) ידועים כמקור טוב הבעיה איתו זה היחס סידן מול קלוריה. כלל ידוע לחוקרי מאובנים הוא שמי שעבד בעבודות קשות עצמותו היו יותר דחוסות. לכן פעילות גופנית משפרת את המצב. בקשר לפציעות סחוס הידע שלי בנושא לא מספק כדי לתת תשובה ראויה.
 
למעלה