לנבחרת ישראל יש קו קדמי?

לנבחרת ישראל יש קו קדמי?

קראתי היום את מדור הספורט, שם הוזכר שבלוטנטאל בדרך לנבחרת. זה גרם לי להתחיל לתהות על קנקנו של החלק הקדמי של נבחרתנו: בעמדת הסנטר: גרין, קוז'י, מרקוביץ, עמית תמיר ודיון תומאס (המאוזרח). בעמדת הפורוורד: אלעד ענבר, בלוטנטאל (היהודי וגם מספר 3), ווטסון (המגויר), ספר, שלף. בל נשכח כל מיני אופציות נוספות כמו גיא "לך ת'נייק" פניני, רוקני, שיינפלד, גורדון, אוחנון, מוכתרי, שמענוביץ (עוד שחקנים שנמצאים בעמדות הללו)... איפה הימים של נבחרת גארדים איפה?

capsl0ck

New member
הנה הימים! הנה!

אמנם לא קטשפר, אבל ליובין, טפירו, בורשטיין, שפר, חג'ג', נאור, הלפרין זה בהחלט קו אחורי טוב. אם בלות' ישחק בנבחרת הוא ממלא את העמדה הכי בעייתית, וחמישיה של שפר (או ליובין), בורשטיין (או טפירו), בלות', ספר וגרין היא חמישיה נפלאה. תוסיף לזה ספסל סולידי בכל העמדות, ותקבל באמת יופי של נבחרת עם השילוב המתאים של לחימה וטכניקה.

או ספר או בלות'

בחמישייה - אחד על הספסל. אתה חייב את גרין וקוז'י יחד - אחרת אתה חלש נורא-נורא ונמוך נורא-נורא וחסר מאסה נורא-נורא בצבע. ואגב, כמה טוב ענבר?!...

capsl0ck

New member
לדעתי לא משהו, ענבר...

אני חייב להגיד שלא ראיתי אותו ולו לדקת משחק אחת, אבל איפה הוא היה בכל השנים? הוא כבר בן איזה 26 ורק עכשיו מתחילים לשמוע עליו, ככה שאני די סקפטי... אבל נקווה שבכל זאת יגיע חזרה לארץ, יכול להשתלב טוב בחמישיה של כל קבוצה בארץ (להוציא את הגדולות).

אליגטור

New member
ענבר?

4 שנים בU-mass. כלומר מגיל 22, אם זכרוני אינו מטעני הוא גם היה באחת הנבחרות הצעירות. אני בספק אם מישהו כאן ראה אותו יותר מידיי משחק אבל נשמע כמו שחקן ליגת על לגיטימי, נבחרת עוד נראה.

capsl0ck

New member
אה, ובקשר לספר ובלות' -

אני מסכים שלשחק עם בלות' כ4 זה נמוך מדי וחלש מדי. ספר לעומת זאת הוכיח כבר מספיק פעמים שהוא יכול לשחק כ4 (לדעתי זאת העמדה הטבעית שלו). הוא שומר הרבה יותר טוב על מספרי 4 מאשר על מספרי 3, ויש לו יתרון מאצ'-אפ הרבה יותר גדול על 4'ים מאשר על 3'ים. עם גרין וקוז'י בחמישיה אין לך התקפה בצבע. אם כבר גרין ותמיר...

גרין וקוז'י

והם הוכיחו את זה יותר מפעם אחת - יכולים לסיים, יחד, עם 20, 20. אבל אני מסכים שתמיר יכול לשחק 4 פותח, יחד עם גרין. תראו כמה 4 שמפציצים לשלוש יש לנו - ספר, בלות' ותמיר. אין כזה דבר בשום נבחרת אירופאית! הפוטנציאל לקו-האחורי: שפר, ליובין, טפירו, בורשטיין, הלפרין, נאור, חג'ג', ניסים. הפטנציאל לקו-קדמי: תמיר, בלות'נטאל, גרין, קוז'יקארו, פלג, ששון, ספר, שלף, מזרחי, ענבר. שכחתי מישהו? בכל-מקרה, נראה כי אם המאמן היצירתי והאמיץ (משמע - לא קצורין), אפשר לעשות מהנבחרת הזו קבוצה נמוכה שרצה, מפציצה משלוש, משחקת ראן-אנד-גאן, עם גבוהים נמוכים וקלעי-שלוש גבוהים (מישהו אמר דון נלסון?), שיכולה לשחזר את הישג המקום השביעי גם באליפות אירופה הבאה. לא חושבים?

אליגטור

New member
../images/Emo45.gif

ארז כץ כנראה יתווסף לרשימה של הגארדים (משום מה). ואל תשכח שפלג יכול לשחק גם 2. וכן, הבעיה היא כנראה יותר בראש.

NK The man

New member
ווטסון?????????????

אמנם הייתי מנותק טיפה מהעולם שבועיים אבל מי זה לעזאזל ווטסון?!?!?

capsl0ck

New member
כריס ווטסון

אמריקאי שקיבל אזרחות ישראלית לפני איזה חודש-חודשיים. משחק בלאומית, לא יודע כמה טוב הוא... אגב, למונט ג'ונס אמור לקבל אזרחות ישראלית בקיץ. הלוואי. השחקן האהוב עלי בארץ מחוץ למכבי, חובב ישראל אמיתי וקסם של בן-אדם.

NK The man

New member
אומר משהו על הנבחרת?

האזרחות של למונט? עוד משהו, אין איזה חוק שאומר שרק למתאזרח אחד מותר לשחק בנבחרת? כלומר או בלות'נטאל או שארפ וכו...?

שגיא123

New member
אני חושב שזה החוק...

והתשובה היא ברורה: תודה רבה לך דריק, היה ממש נחמד...

מישהו יכול לבדוק את העניין?

כי בלות' הוא לא "מתאזרח", AS IN תהליך של איזרוח, כמו תומאס, שארפ או ג'ונס - הוא כבר אזרח, פשוט כי הוא יהודי. לא נראה לי שהוא נחשב "מתאזרח" - הוא כבר אזרח לכל דבר.

אליגטור

New member
מתאזרח

לפי מה שאני יודע הכוונה לאדם שיש לו כבר תעודת זהות אך לא נולד בארץ (?) אם אני לא טועה בלות'נטאל לא יכול לשחק ביחד עם עוד אחד כזה בנבחרת אבל שוב זה הכל מזכרון עמום וקלוש.

mickeym

New member
זה לא משנה, יוטה

הגדרת מתאזרח לפי החוק האירופי אומרת "כל מי ששקיבל את אזרחותו אחרי גיל 18". במובן הזה, חא אכפת להם מחוק השבות, באותה מידה יכלנו לאזרח גם את קובי (יעקב) בריאנט (ברקוביץ?)

כריס ווטסון

פורוורד בן 29, שיחק בהפועל ת"א לפני כשנתיים. היום מבלה את ימיו בליגות הנמוכות. מסתבר שהבחור התחתן עם ישראלית ועבר גיור כשר להלכה וקיבל אזרחות. מה שהופך אותו לישראלי לכל דבר. עד כמה הוא טוב? לא יודע. לא רואה משחקים של מגדל העמק. כנראה שנראה אותו השנה באחת הקבוצות בליגת העל.

למעלה